58

Idиот

преди 7 години

До до 52 A Нали ИМАШ къщичка под ПРИКРИТИЕ която НИКОГА няма да ИЗПЛАТИШ!!!!

57

Анонимен

преди 7 години

Престанете с глупостите.Британия е един от основоположниците на този ЕС.Да имало е предходни организации в които Британия не е участвала, но това не променя нещата. И не само Британия си е запазила валутата....но и други държави в ЕС - Швеция и Дания, ( източно европейските не ги броя) А Норвегия, дори не е и не иска да е в ЕС.

56

Основен принцип:

преди 7 години

На всички комунисти и мързеливи левичари , винага са им криви "немските фашисти" ---защата бачкат яко и им сече акъла , за всичко!ГЕРМАНИЯ ---ВИНАГИ СЕ Е БОРИЛА ЗА ПАЗАРИ, ЗАЩОТО, ВИНАГИ БИЛА Е ЗАДУШАВАНА ОТ СВЕТОВНИТЕ МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ!"СОЦИАЛИЗМА" И "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА" ------СЪЩО СА МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ .....НО , РАЗДЕЛЕНИ НА -----"ЧАСТНИ" и "ДЪРЖАВНИ"!!ЗАТОВА И ----НЕ МОЖАХА ДА РАЗДЕЛЯТ СВЕТА ВЪВ ВСВ!!!!!!!!!!!!!!!!

55

АМИ , ДА....

преди 7 години

Англичаните , си беха с единия крак вън от ЕС и преди!Изобщо не се присъединиха към валутния съюз. Останаха си с лирата и изобщо не приеха еврото!Сега---просто ще останат и без европейския общ пазар!Не знам как ще устискат на немския технологичен бум и ефектимното немско производство!Сигурно пак ще са им криви ---"НЕМСКИТЕ ФАШИСТИ"...защото бачкат яко и както винаги са най-ценени на световния пазар!

54

гггг

преди 7 години

Като ти гледам гърбицата Терезо най-много да изядеш някой кютек...и да се напъваш няма да си втора Тачър.Щяла си да водиш преговори с другите страни....и преговарящия ти е оня с нескопосаната прическа и кривата вратовръзка,шутът Джонсън.Още от сега мога да ти кажа че преговорите ще са в ущърб на остатъците от империята....ама на теб кво ти дреме....А гледай да си изкараш виза за Шотландия...че те май много не искат да са Вас.

53

Анонимен

преди 7 години

Европейската Икономическа Общност е създадена през 1958 и е включвала Франция, Холандия, Люксембург, Западна Германия, Италия и Белгия. Това става точно 15 години преди приемането на Великобритания в Европейският Съюз. И да - първоначално на Великобритания е отказано приемането през 1965, заради вето наложено лично от основолопжника на ЕС - ген. Шарл Дьо Гол.

52

Анонимен

преди 7 години

До 49Голяма глупост си написал. Точно Великобритания създаде ЕИО, след нейното влизане. До тогава 6-те държави бяха направили съюз за търговия на въглища, ама ти от къде да знаеш това.

51

Анонимен

преди 7 години

Освен това, когато от официален източник излезе новина за *** на Кралицата, а след това се опровергае, това означава, че на сцената излизат актьорите от МИ6.

50

Анонимен

преди 7 години

Откакто светът съществува едни хора ограбват труда на други хора.Не е задължително да е видимо:става чрез офшорни зони, данъчни "облекчения", нелоялна конкуренция, труд от развиващи се страни или суровинни такива, но БЗПЛАТЕН ОБЯД И БЕЗПЛАТНО УЧИЛИЩЕ, КАКТО БЕЗПЛАТНИ СОЦИАЛНИ-НЯМА.Уважавам Макс, който иска да е на ясно да чете за империализма като последен стадий на капитализма.

49

none

преди 7 години

В България също има нормални работодатели и заплати (не може всички под един знаменател). И в Германия има ненормални такива (само че там са по-малко от тук). В компанията в която работя, заплатите са много близки до тези в Европа и условията на труд не са по-лоши. Факт е че за не квалифицирана работа (а и за някои от квалифицираните такива), в България се плаща малко, но и в Германия е така. Сумите в Германия като абсолютна стойност, са по-големи но и разходите за живот са по-големи ...

48

Анонимен

преди 7 години

До АнонименНикой не тъне в мизерия, споко...В мизерия тънат само тези, които все още седят в България и работят за такива като теб, които само поради факта, че имат повече пари, се считат за "по-висока класа". На запад всеки, който работи получава пари, с които живее нормално и достойно, ако ще и да е най-долната работа.

47

Анонимен

преди 7 години

До АнонименАха, а у нас с 600 лв. заплата ще имаме собствен апартамент, кола и пари за почивки ? Връзката с реалността на някои хора (всички знаем кои) е тотално скъсана и тези коментари го доказват.

46

Анонимен

преди 7 години

До АнонименНиската класа....ето за тази арогантност и надменност говоря. Баща ми е лекар в спешна помощ, майка ми детска учителка, хора с образование, знаеш ли колко получават и как живеехме ? И чистач да съм, пак ще бъда по-добре, отколкото да работя за някой надменен клоун като теб. И не, не мизерувам, живея нормално и мога да си позволя неща, които не бих могъл в България. А вие чорбаджийте ще си другарувате с нашенските "шведи".

45

Анонимен

преди 7 години

"И какъв е този отрасъл, в който на запад условията били по-мизерни отколкото при нас?"Веднага ти казвам - в Англия, тия дето чистят по къщите и хотелите. Ето за кои мои познати се сещам-тука бяха: юрист, медицинска сестра, инспектор в банка, рекламен агент, хора с образование, които ИМАХА работа. Отидоха там да чистят миризливите нечистотии на англичаните, уж за повече пари. Не гъкват. Щото и парите, като се замислиш и като теглиш чертата, не могат да откупят най-малкото зарязаните тука деца

44

Анонимен

преди 7 години

Като чета коментари за "чорбаджиите" и подобни ми става ясно едно. Ниската класа седнала да опява. Където и да идете, драги, ще тънете в мизерия. Дали ще сте у нас, дали в Швейцария, дали в Германия, ако работите сервитьорчета, рецепционистчета ще тънете в мизерия. Няма да имате нито собствен хубав дом, нито нов автомобил, нито пари за почивки. На вас ви трябва промяна в мисленето, която, за ваше съжаление, никога няма да постигнете. Ще си останете такива, каквито сте. По цял свят е така.

43

Анонимен

преди 7 години

До АнонименИ какъв е този отрасъл, в който на запад условията били по-мизерни отколкото при нас ? И кой е този отрасъл, в който се осигуряват адекватни заплати, че аз се сещам само IT сферата ? Живея в провинцията, тук хората буквално ще се избият за заплата от порядъка на 600 лв. като за тези пари ги скъсват от работа ? Такива волове като българите няма, я си намерете някой друг да ви работи (защото виждам, че си работодател) за 300 евро по 50-60 часа седмично...

42

Анонимен

преди 7 години

Най големия пазар в света е този на ЕС!Само *** и не делновиден политик би се съгласил да загуби подобна привилегия(за която си има и цена)!А като се има впредвид че ОК влезе в ЕС само и поради една единствена причина а именно че същия ЕС и държавите в него дръпнаха икономически много (Германия,Франция и всички от така наречената Западна Европа)и британците изостанаха вече видимо!

41

Анонимен

преди 7 години

"като искаш образовани и можещи кадри - ще се бръкнеш и ще им осигуриш адекватни условия" Хм, като работещ мнооого години с хора, ще ти кажа: проблемът е, че ДОРИ при осигурени адекватни условия!, има клинчене, кражби, безхаберие и липса на знания и умения съобразно написаното в дипломата. И тука идва парадоксът: същите тези, като идат гастербайтери на запад, при по-мизерни условия, бачкат много по-здраво, бъз тън-мън, скатавки и кражби. *** че я радбери тая българска работа

40

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДа, да, ама друг път. Аз например съм работил като рецепционист в хотел в България (в Слънчев бряг) и в САЩ. При не толкова различни цифри като приходи, заплатите там са в пъти по-големи ? Защо така се получава според теб ? Няма никакво значение каква работа вършиш, дали носиш приходи или не, ти тук си никой и никой от чорбаджийте няма никакво намерение и желание да даде адекватна заплата.Приказките за изработването на заплата от страна на работниците си е ала-бала

39

дебел депутат

преди 7 години

еее минималната стана 460 лева бе какво още искате