9

Анонимен

преди 7 години

Няма да забравя един от майтапите на Петио Пандира.Една от най-емблематичните фигури на Бургас.Когато събираше зевзеците на Бургас понякога пускаше майтапа как в далечната 1954 г когато морето пак замръзнало той ходил с талигата и двата коня до остров Болшевик.Сега св.Анастасия.Колкото и да бяха скептични останалите чешити Пандира не остъпваше от това че е ходил с талигата до острова.Ще да е имал право.

8

Анонимен

преди 7 години

Ъъъъ... гадост! Голям студ!!!

7

морски

преди 7 години

Въпроса е да няма вятър(силен).

6

Бургас

преди 7 години

Въй, смятай! ;)

5

Анонимен

преди 7 години

Аре сега, обяснявача на как това не може да стане, щото морската вода не замръзвала и кой не е бил в час по физика, да ни разясни още веднъж концепцията

4

Анонимен

преди 7 години

абе добре е

3

Анонимен

преди 7 години

като се разтопи снегът в лодките май ще се наблюдава явлението титаник

2

художника

преди 7 години

През 1978г. в Балчик морето замръзна. Разправяха, че са ходили дори с каруци по леда да ловят риба. Предната вечер валя ситен дъждец. През нощта е минал студен фронт и сутринта всичко беше от "стъкло". Жиците бяха като стъклени епруветки с диаметър 10см. и се късаха като конци от тежестта. Беше -28 градуса с бръснещ вятър. Бях там в казармата и ни изкарваха на физзарядка в 7ч. всяка сутрин. Такъв студ не съм преживявал никога. 20 дни продължи тоя кошмар.

1

Бобо

преди 7 години

Сега Митака, заедно с Бойко ще тръгнат с ледоразбивача и ще отпушат и морската магистрала