23

Med.sestra

преди 7 години

V Bg kriteriite ne sa visokite za sestrite No im se vpisvat v zadaljneniqta mnogo ot tezi koito sa doktorski. Lekari i sestri ne znayat kak se govori s pacient i blizkite im ....darjat se otvratitelno .....zashtoto nyama regulaciata..... izbyagah ot Bg ne zaradi vsichko tova a zashtoto mizernata zaplata koyato dori ne se poluchava na vreme .....A i nyama da se varna v bg dory 10 min zaplati da mi obeshtaqt.....

22

Анонимен

преди 7 години

Заплатите им тук са толкова смешни, че много от тях бягат навън. Със сестрите е като с туризма - всички реват, че няма карди, а изискванията са големи, а заплатите смешни. Миналото лято медиите гордо бяха обявили, че заплатите СКАЧАЛИ на 420 лв. Дори дори евтините журналистически кларинетчийки не вземат такива смешни пари.

21

27 години стигат!

преди 7 години

За 27 години демокрация и пазарна икономика, колко много пропаднахме при управлението на демократите. Преди 1989-та година това бяхме много по-добре и най-важното - не изчезвахме като етнос, както е при демокрацията.

20

анонимна.

преди 7 години

Има държавни здравни заведения с ръководни кадри пенсионери, които нямат необходимата квалификация/ гл. мед сестри/ , но бяха протежирани от самия главен лекар. Причината - приятел на починалия съпруг и колега. Получаваха по 2 раб. заплати за едно и също работно време. Ами да се провери това нещо . Документите са на лице.Крайно време е да изчезне тази практика.Да не говорим и за работното време на началник на МДКЦ

19

70 години стигат!

преди 7 години

Колко от нашите медсестри са избягали да живеят и работят в Русия?

18

анонимна.

преди 7 години

Не вярвам на тези прогнози защото когато мен ме освободиха от работа причината, която ми изтъкнаха ,е че нямат нужда от пенсионери и , че до края на годината ще се освободят от всички пенсионери. Това така и не стана , а аз бях с 46 г трудов стаж. И всички воглаве с гл. лекар са с решение на ТЕЛК. Нима те не са пенсионери по болест?!. Предпочитанията са за невежи и не компетентни мед. сестри защото те са зависими от незнанието си.Бях поканена от много здр. заведения , но отказах .

17

Анонимен

преди 7 години

България има в най-добрия случай 10 години живот, ако и това не е оптимистична прогноза.

16

Анонимен

преди 7 години

След 100 години при това темпо, много се съмнявам, че ще има българи в България изобщо.

15

Анонимен

преди 7 години

До 27 години стигат!Колко от нашите емигрирали медсестри са избрали да отидат в Русия?

14

27 години стигат!

преди 7 години

За 27 години демокрация пазарна икономика, заплатите на медицинските сестри бяха на практика колкото минималната заплата. Някой да е очаквал нещо друго? То не само при медицинските сестри е така, почти навсякъде, където се иска квалификация, не достигат хора, но въпреки това се продължава с някакво смешно заплащане и така вече 27 години. 27 години стигат!

13

Мед.сестра

преди 7 години

Показателно е,че и една сестра да остане никой няма воля да й плати по -голяма заплата! Еми тогава за какво сте ревнали,лекува те се сами!То и без друго всеки разбира от всичко...

12

До Камелия Цветанова

преди 7 години

Поправи си заглавиеето вече знаем че 99% от редакторите на днес.бг са НЕГРАМОТНИМедсестри ???? Или медените сестрички а ?

11

ВАНЯ

преди 7 години

ЩОМ ЕДНА САНИТАРКА ВЗЕМА ЗАПЛАТА,КОЛКОТО ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА,КАКВО ОЧАКВЕТЕ.

10

Изтребете

преди 7 години

по 10 висши партийни функционери от всички партии, начело с лидерите им, публично и по телевизиите, и обещавам до 1 година голяма част от избягалите от страната да се върнат. Когато си е отишла надеждата, само такива мерки могат да я върнат...

9

Вербовчик

преди 7 години

В замяна на това обаче има излишък от "плеймейтки" (разбирай - луксозни *и).

8

Българина

преди 7 години

При евроатлантическите арабскосор идни безценности, България ще навакса след 100 г ....

7

Анонимен

преди 7 години

Малко ще са естествено, с тези смешни заплати, кой ще работи виждайки ужаса на хората и излагайки тялото си на химии и постоянни дежурства.

6

Циник

преди 7 години

Сина ми се роди в болница на евангелистката църква....една от медсестрите беше българка - отнесе се с нас изключително топло - доколкото помня - жената имаше вече над 12г. стаж в тази болница.

5

Циник

преди 7 години

Малко ли....имам чувството, че във Франкфурт, и околност....всяка втора медсестра, е българка! Хммм....що ли е така?

4

(-_-)

преди 7 години

Ами за тия пари колко да са?