20

енергетика

преди 7 години

Румъния отказала електро помощ на България и Бойко Борисов наредил да докарат две-три кофи от Америка, па той после ще спре още два реактора. Сега бако Боце - енерготико ще ни обясни просто , като на прости хора колко много ни обича.

19

Пешко

преди 7 години

До Анонимен 22,дори в уикипедия пише стойността на досегашния рекорд. А за сметката нали знаеш - снимка с касова бележка.

18

Анонимен

преди 7 години

Винаги ако е необходимо ще се каже че потреблението е върхово. Лятото също е върхово, щото пък тогава е горещо. Абе при нас всичко е ВЪРХА на...Сметка за ток ми е умопомрачителна....а излезе ПРЕДИ ДА НАСТАНАТ СТУДОВЕТЕ.Като всяка година

17

Няма страшно

преди 7 години

Сега американците и Брюксел ще се заемат с проблема. Явно руските хакери са виновни. Със сигурност и санкции ще има.

16

новината в Блумберг

преди 7 години

*BULGARIA DECLINES EMERGENCY POWER REQUESTS FROM GREECE, TURKEY*ROMANIA DECLINES EMERGENCY POWER REQUEST FROM BULGARIA Jan/10/2017 14:25 GMTА какво ще стане, ако видим минус 20град за седмица, две?Трайчо, екперт министър, къде е да коментира сектора?

15

Пешко

преди 7 години

До Анонимен 12, стига се пенил, другарю. Ако спреш да реагираш първосигнално (и ако разбира се, не е кутева задача това), може би ще прочетеш из нета, че за момента България се справя с наличните мощности с рекордното за цялата си история търсене. Ако зимата е 12 месеца годишно да квичиш за слаби мощности е разбираемо. И много подозрително всеки слюнкоотделящ *** задължително вкарва в поста си Белене

14

Анонимен

преди 7 години

За съжаление сайта на ЕСО нещо не е наред и информацията там, очевидно не е вярна, поне що се отнася за вноса и износа на ток. Не е ясно и какъв е обема на транзита на ток през България.

13

До 16

преди 7 години

Работят бе, работят фотоволтаиците. Изкупуват целия наличен ток от АЕЦ и ни го продават обратно по преференциални цени.

12

Анонимен

преди 7 години

как е зеленият ток през зимата?фотоволтаците работят?

11

Кривондел

преди 7 години

Ток има. Покриваме нуждите. Всичко друго е клатене на въздуха.А дали изнасяме към днешна дата?

10

До 11

преди 7 години

Нямаме достатъчно мощности за това потребление.

9

123

преди 7 години

Е то на тия -100 градуса, сметката трябва да е сбор от всички сметки досега, така че мислете му.

8

Анонимен

преди 7 години

Подготвят ни за яки сметки. Още от сега побарвайте хапчетата за кръвно. На американските ни "приятели" с мариците и на такива с зелени, бели и тем подобни енергийки, не им пука, а още по-малко на лъжливите и продажни политици.

7

Турчина

преди 7 години

Откато паднаха температурите в БГ цели квартали в Истанбул имат прекъсвания на тока. Ердоган се оправда с Гюленистите които отрязали подводен далекопровод от Черноморския град Трабзон където са най големите газови електроцентрали. Истината е, че България е преустановила износа.

6

От 7

преди 7 години

Поправка - АЕЦ Козлодуй има сега два блока по 1 гигават.

5

Къде е АЕЦ Белене?

преди 7 години

Интересното е, че на Румъния тези дни не им достига почти 1 гигават. Дали си купуват тока от България или го купуват от другаде и тока минава транзит през България? За сравнение двата работещи блока на АЕЦ Козлодуй имат обща мощност от 0,2 гигавата.

4

Анонимен

преди 7 години

То работата става дебела.Първо, в България всички резервни мощности са включени. Второ, все пак ток не ни достига и искаме от Румъния, която ни отказва. Трето, за днес се очаква още по-голямо потребление. Четвърто, не се бърза да се включат отново в мрежата населените места в България, които останаха без ток. Причината е ясна - ток нЕма. Дали ще има съд за действия против българските национални интереси за хората спряли строежа на АЕЦ Белене?

3

zeus

преди 7 години

Не се притеснявайте, вижте си сметката за ток, там пише, че 20 процента от тока идва от фотоволтации. Ток ще има, само да дойде лятото ;)

2

Турчина

преди 7 години

Изключвайте печки, климатици и бойлери, че румънците отказаха да продават ток. А "износа" за Турция е шменти капели защото ток не се изнася от две седмици. Благодарете на Мадам Кунева за спрените 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй. Зелената енергия на Прокобиев ще получите през Април.

1

Атджата

преди 7 години

Ако знаете как съм издул климатика и един радиатор "Смядово" 2500 :) Голям кеф!