49

Анонимен

преди 7 години

Българинът е луд човек. Затова успява да оцелява :)

48

Анонимен

преди 7 години

топките им ще измръзнат ама няма да се откажат да покажат колко големи мъжаги са

47

Хах

преди 7 години

Тази традиция е била хубава , когато са си я правили хората от Калофер и не е имало 100 журналисти и 1000 кибици. Дори самите хора от Калофер се дразнят ,че се популяризира толкова.

46

честит

преди 7 години

Какво да коментираме-гледайте,слушайте и се гордейте с тези българи.----особено с тия п.сове се гордеем изключително. Динковци.

45

Борис

преди 7 години

Някой беше написал, че традицията е на 150 години, че и повече. Зависи за коя говорим. Хвърлянето на кръста е вековна традиция. Леденото хоро е на 20 години.

44

честит

преди 7 години

цър.вули

43

Анонимен

преди 7 години

До честит. Не господине , това е БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ

42

Казасов

преди 7 години

Какво да коментираме-гледайте,слушайте и се гордейте с тези българи.

41

честит

преди 7 години

селска спартакиада

40

Анонимен

преди 7 години

Българинът може да си загуби територията и пак да си я върне, може да си разруши държавата и пак да си я създаде, може да си забрави историята и пак да си я припомни.Но обичаите - това е душата на българина. Забравим ли ги - край. Вече не сме ние. Именно затова скимтят *** като Минджев. Българщината ги дразни до мозъка на костите защото са слуги на Яга - Йехова демонът архи-враг на българите и на човеците като цяло.

39

Анонимен

преди 7 години

Какви ги и излял тоя чеврей Иво Минджев.... Женствените комплексари изпитват ужас от великите хилядолетни български традиции и обичаи за изпитване и опазване на мъжествеността. Преди хилядолетия обичаят е бил дори още по-суров, непонятен за модерните омърсени душици като Минджата.

38

Анонимен

преди 7 години

в харманли не се ли играе мъжко хоро? поканете мюслитата да се интегрират. да усетят разликата с пустинята.

37

Българин

преди 7 години

Сopocкият гном Иво Инджев сега плюе на сайта си българската традиция в Калофер!

36

Анонимен

преди 7 години

До професорите, които спорят какъв бил празника и откъде произлизал : Идеята на празниците и традициите е да ни сплотява като народ, който има обща съдба, ценностна система и разбирания за живота. На мен не ми пука откъде е произлязла дадена традиция, важното е че е оцеляла през вековете и се нарича българска. Много народи по света въобще нямат такава култура и традиции като нас. Гордейте се със себе си и произхода си !

35

Анонимен

преди 7 години

Протурксия "сайт" фес.бг, отново показва същността си като оставя коментари плюещи българите и българщината, а трие коментарите на българите. Фесове мизерни... трийте колкото искате, но знайте че не се гаси туй що не гасне. А вие ще си останете едни жалки ибрици с квадратни глави и миризливи души....

34

p

преди 7 години

че това което виждат сега е много изродена версия на традицията която е;или по скоро беше.Разбира се хората и кмета го позволяват защото всички къщи за гости и кръчми са пълни поне за седмица

33

p

преди 7 години

Традицията си е супер , но мисля че медийте я опорочиха.Преди години като ходеше и баща ми бяха 10-15 човека на хорото ,попа кмета и техните роднини и малко хорат които си следят ритуалито по Кръстовден .Една година не знам откаде дойде някакъж екип от някоя телевизия и от тогава народа взе да се увеличава до митинга който е днес ,а от традиционните песни традиции много малко е това което е останало .Разбирам и защо има хора които не одобряват традицията - просто да имат предвид

32

Анонимен

преди 7 години

до 34 Това да не е на Радой Ралин...напомни ми на неговия изказ.

31

Анонимен

преди 7 години

Българи юнаци! Юнаци с калпаци. Под калпаците кратуни. Просто нямам думи!

30

Анонимен

преди 7 години

Обичаят е на 150 години, но както е написал колегата по-доло, корените му са доста по-древни. Хубаво е да има традиции, но е хубаво да се зачита и мнението на другите хора. На който не му харесва обичая не е задължително да плюе по нацията ни, макар че си има и откровено такива коментари по-доло. Чудно ми е как има толерантност към шайката престъпници които управляват и липсва толерантност към обикновения човек като вас.