21

Владо

преди 7 години

Тая, вместо да мисли за великото си кралство, взела да ми се шматка из градинките ...

20

Анонимен

преди 7 години

Дори официално не са само декоративен елемент. Министър-председателят на Англия е длъжен да се среща с кралицата веднъж седмично и няма право да взема решения, които тя не одобрява. Чарлз само официално е наложил вето на 12 закона. Кралицата още притежава около 80% от земята на Канада, а реалните ѝ собственици са само "държатели". Властта и е толкова голяма, че кралицата може да уволни целия демократично избран парламент на Австралия и го е правила. Държат холдинги с гигантски печалби по света.

19

Анонимен

преди 7 години

Декоративен елемент само официално. Задкулисно има достатъчно доказателства, че не е така. Специално за Чарлз се знае, че парламентът и министрите са му подчинени и реално той взима решенията. Има такива писма. Кралицата по сила на някакви договори още има власт и в Авсралия и Канада, вкл. икономическа. Това семейство движи и притежава огромни пари международно и не се знае колко власт има всъщност. Има филм в тубата за това, казва се нещо като Royal Family Secrets.

18

Анонимен

преди 7 години

тея крале ,всичките столетници бе,явно добър живот си живеят

17

ined

преди 7 години

Щеше да стане много интересно ако беше гръмнал дъртата

16

Анонимен

преди 7 години

АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА Е ДЕКОРАТИВЕН ЕЛЕМЕНТ, НАЙ-ВАЖНИЯТ МУЗЕЕН ЕКСПОНАТ НА БРИТАНИЯ

15

Анонимен

преди 7 години

До уууКралицата реално не е изпълнителен орган. Имат си премиер и парламент.

14

Анонимен

преди 7 години

Англичаните всъщност са много горди с монархията си и това си е тяхна работа. Седнал източно европейски балканец който още сънува СССР да ги коментира... смях.

13

ууу

преди 7 години

Само интелектуално неразвит индивид може да смята, че монархията е съвършеното управление. Друг е въпросът, че липсата й не дава възможност на родените за царедворци и лакеи да упражняват "таланта" си.

12

Анонимен

преди 7 години

България не може да е монархия. Не сме дозрели за монархично управление с този селско -комунистически мироглед.... то се иска аристократизъм.и широта в мисленето, интелигентност и смиреност.

11

My goodness!

преди 7 години

Явно глупостта е отличителна национална черта, та не схващате, че онова което е притеснило гарда, е било не обръщението "ваше величество " (което по същество е идентично с ваше височество), а употребата на ругателното наречие "по дяволите "в разговора си с нея! Което може да се изрази по много начини на англ., най -безобидното от което е Damn! А той може да е употребил и по -нецензурен език.заради стресовата ситуация ......Обикновено хората които искат да избягват споменаване на дявола, го заменят с Oh sugar!: ) Иначе правилното обръщение по протокол е Your Highest/Highness Majesty! majesty

10

11

преди 7 години

Преди няколко години?????

9

С. Сакскобурготски

преди 7 години

Голяма работа като е претрепят, и без това сума ти народ чака да я наследи.

8

Анонимен

преди 7 години

"Един от гардовете патрулирал в двореца около 3 часа през нощта преди няколко години..." Или преводачът ви не струва, или се чудите с какво да си пълните сайта, ако това действително се е случило преди няколко години

7

Анонимен

преди 7 години

До ognyanz""Ваше Височество" на кралицата ... Или нашият преводач не го бива."---А-а, бива си го, бива си го! Преводачът си знае, че "Величеството" е в БАНКЯ,а "Височеството" - в БЪКИНГАМ. :)

6

Анонимен

преди 7 години

"Верно неподходящ език - да наречеш величеството височество."Aхахаха! Да, особено когато е толкова ниска! ;)))

5

куко

преди 7 години

До АнонименИ по добре...нали те "оправяха" 800 дни.

4

Анонимен

преди 7 години

Верно неподходящ език - да наречеш величеството височество.

3

ognyanz

преди 7 години

"Ваше Височество" на кралицата. Явно човекът е бил съвсем ошашавен. Или нашият преводач не го бива.

2

Анонимен

преди 7 години

Това с рептилите по принцип е тъпо, обаче всеки път като видя на тази физиономията, притеснително почвам да се съмнявам, че може и да е вярно.