7

Анонимен

преди 7 години

:) какво са 15 години пред няколко века

6

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 4Скоро, да!Има повече от 15 години от тогава.

5

ТАНЯ

преди 7 години

До АнонименТИ МОЖЕШ ЛИ ДА ОБЯСНИШ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБЕ.... МИСЛЯ ЧЕ ТАМ ТИ Е ПРОБЛЕМ

4

Анонимен

преди 7 години

Водата чува какво й говориш и помни. Това го откриха и японските учени наскоро.

3

дедо Йов

преди 7 години

"От Господа твоя Бог да се боиш, Нему да слугуваш, Нему да бъдеш привързан и в Неговото име да се кълнеш"Така, така, а защо уважаеми ходите да се кланяте на разни икони, почитате светци, мощи и т.н. Аз ще ви припомня, защото християнството взаимства от "старите" религии за да спечели "езичниците", затова въвеждат свети Иван, Драган, защото народа има нужда да общува с бога на водата, на вятъра, на семейството..... Пременил се Илия, погледнал се пак в тия :)

2

Анонимен

преди 7 години

До АнонименТ.ъ.п. си, пич! Огромната част от т.нар. "християнски" обреди се коренят в "езическите" времена. И да, радвам се, че тези обреди са се запазили с течение на хилядолетията, защото следват пулса на природата и слънцето. Същото слънце, което от векове е почитано, под различни имена.

1

Анонимен

преди 7 години

Големи глупости... Водици, горици, лъжици, тра-ла-ла...Всякакви измишльотини и измислени обреди от дохристиянски времена.Езически пpocтотии...Писано е "От Господа твоя Бог да се боиш, Нему да слугуваш, Нему да бъдеш привързан и в Неговото име да се кълнеш.", не в разни обреди, вярвания и заклинания.