59

До 62 Баджо

преди 7 години

Просто е само за твоята пр..та глава.Защо искаш да слагаш еднакъв данък за твоята барака на 30-40 години, която е без катализатор, с огромен разход на гориво и бълва огромно количество отрови и на моята нова кола, която гори 5 л / 100 км и е по стандарта Евро 6? Това, което искаш да кажеш, но не можеш, е че искаш екоданък за колите, според степента на замърсяване на въздуха, само че това няма как да стане - едни замърсяват повече, други по-малко, едни се карат много, други се карат малко.

58

Анонимен

преди 7 години

Не виждам как във Факултета, Филиповци или подобните на тях, ще ги спрат да горят всичко, каквото докопат, вкл. и стари гуми. После тези отрови се разнасят из цяла София. Много са ми смешни тези дето си мислят, че виновни за това замърсяване са колите. Всички коли да спрем, както и градския транспорт, който не е на електричество, пак ще е същото със замърсяването в София. То омразата към "нафтовите печки" не води до добро.

57

Анонимен

преди 7 години

в София има цели квартали в който няма,нито тец,нито газ избора е ток или дърва и въглища,където има тец или газ хората пак ползват дърва и въглища защото на тец или газ е доста скъпо-причина ниските доходи все пак сме държавата в Европа с най-ниски доходи последствие замърсен въздухлошо организиран,скъп,мръсен,студен и нередовен градски транспорт са причините хората да предпочитат колите си стари коли,който нямат катализатори и филтри за твърди частици същата причина ниски доходи изводите

56

Баджо

преди 7 години

Проста работа...екоданък вкаран в цената на горивата! Колкото повече караш...толкова повече плащаш за изпърцунената отрова!

55

Атлас

преди 7 години

1.София се намира във "паница" от околните планини2.Града не се ЧИСТИ ,ама въобще3.Масово се горят въглища и всякаква гад4.Липсата на постоянен вятър омешва всичката тая красота и ни я поднася за хапванеТОЧКА..........

54

Край

преди 7 години

А забраната пък за отопление на въглища и дърва и гуми си е абсолютно наложителна. Какво би станало ако всички изберем този евтин начин на греене. Ще се издушим за една нощ. Щом не може всички - тогава НИКОЙ няма да се грее така.

53

Край

преди 7 години

За чист и подреден град масово хората трябва да се качат на градски транспорт. Това става като е СКЪПО да имаш кола в града. 1. Платено паркиране в ЦЕЛИЯ град;2. затягане на прегледите включително за газове и шум;3.качваш данъка за кола и колкото е по-голяма колата толкова по-голям го правиш.модела всяко човече с "кола" е по подходящ за Момбай.

52

Анонимен

преди 7 години

Колите с нафтови печки са виновни. Във Франция ще ги забраняват. Сажди от нафтовите печки на колела правт смога.

51

Анонимен

преди 7 години

Колите с нафтови печки са виновни. Във Франция ще ги забраняват. Сажди от нафтовите печки на колела правт смога.

50

Анонимен

преди 7 години

Предпоследна, "оранжева" степен на екологична опасност бе обявена днес в повечето райони на Северен Китай, предаде ТАСС. Равнището на замърсяване на въздуха в китайската столица, фиксирано от метеорологичните станции, през изминалата нощ превиши 20 до 24 пъти нормите на Световната здравна организация (СЗО)....Възникналата неблагоприятна ситуация е свързана с началото на отоплителния сезон, защото много ТЕЦ в района работят с нискокачествени кафяви въглища. ...

49

Анонимен

преди 7 години

София да се изнесе на високо. На проветрение.

48

Анонимен

преди 7 години

В нормалните европейски градове/столици, където не се отопляват с въглища и улиците се мият целогодишно, падналият сняг е радост за очите, а след стопяването му обувките са чисти. София е под всякаква критика по отношение на чистотата. Дори през лятото - изсъхнали бурени и неокосена трева могат да се видят навсякъде. Чистофайницата Фъндъкова позабърсва центъра отгоре отгоре и бучне някоя китка тук-там, да радва окото на шефа.

47

Анонимен

преди 7 години

До РУССКИЙ ОККУПАНТИ какво следва според теб? Инверсионния сой е виновен и толкова? Я не ме пращай за хайвер! Разположението на София е едно и следва да го знаят умниците, които са избрани да направят стратегия и да предприемат съобразни мерки. Дотук, мерките са съобразени единствено с интересите на джобовете им, а ние дишаме кюмюра!

46

Анонимен

преди 7 години

57% от превозни средства, 32% от домакинства и 11% от индустрия

45

Анонимен

преди 7 години

Има един-единствен начин да дишаме чист въздух през зимата в София - ако не се използва твърдо гориво за отопление. Как да става това да се види по опита на другите държави имали проблем с чистотата на въздуха. В крайна сметка не само в София отоплението с твърдо гориво така замърсява въздуха.

44

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 17Как е бил чист въздуха преди централната топлофикация? Носната ми кърпа ставаше черна след кратка разходка до магазина! А да облечеш светло палто си беше направо смешка! Ти да не си ходил с противогаз тогава, че не си забелязал? Горяха се предимно въглища (тротоарите ставаха черни след доставката), нафта и по-малко дърва.

43

Анонимен

преди 7 години

Ясно е, че отоплението с дърва, въглища и стари гуми е причината за замърсяването на въздуха през зимата. Въпросът е какво може да се направи. Гуми горят в гетатат и там освен някакви строги наказания като затвор, май нищо друго няма да помогне. За тези, които горят дърва и въглища, има две възможности - филтър в комина или преминаване на газ. Филтърът се съмнявам, че ще помогне, а газификацията в София доста куца.

42

Анонимен

преди 7 години

Хубаво, спираме движението на всички превозни средства в София, които са с ДВГ и какво ще стане? Вместо 10 пъти над нормата, замърсяването ще се срути на 9.9 пъти над нормата. Писна ми хора, които протестират не срещу истинския виновник, а срещу нещо друго.

41

Големият смог

преди 7 години

Прочетете за Големият смог в Лондон през 1952 година, който е убил 12000 човека и защо в Лондон за забранили отоплението на дърва и *** през 1968 година. Никой не отрича, че колите допринасят за замърсяването на въздуха, но в студени дни като сегашните, техният дял в замърсяването е пренебрежимо малък.

40

шопендар

преди 7 години

пак общи приказки,и едва ли не становища.а има и начини но за тях никой не говори.по лесно е да бълваш глупости.в софийско преди години беше предприета газификация,нооо какво стана,алчните газификатори/разбирай държавата решиха да ударят джакпота ,и сега и тези които се газифицираха се отказаха.когато говориш за такива важни проблеми,бъди ясен,и обясни че ако има алтернатива народа ще се възползва.кой *** би предпочел да мъкне кофите с ***,ако пред портата му има газ.