11

Щирлиц

преди 7 години

Блажени повярвалите на "информацията",защото ...може и да се върнат с Божия помощ!Амин.

10

Анонимен

преди 7 години

вярно е, ако нямаше шофьори АПИ нямаше да има проблеми, ама на, тръгнали били те на път и то в област където Боко не може да лови снежинките във въздуха!

9

Реалист

преди 7 години

Направих си труда да прегледам новините в днес бг от 29 и 30 декември 2016. Никъде няма предупреждение за снежни бури и сняг. Това, което има е предупреждение за силен вятър, което го има още от 29-ти за повече област, а за 30-ти е по-ограничено като области, в които ще има силен вятър. Не схващам, какво са виновни шофьорите, че не са предупредени за снега?! Според АПИ шофьорите са виновни, че не са знаели за снега и че на са си почистили магистралата.

8

Анонимен

преди 7 години

До ШофьорНе защитавам КАТ, защото са грешници, но в случая отговорни са ДАИ.

7

???

преди 7 години

А имаше ли информация, че ще има проблеми в този участък? Аз не знаех, че ще има проблеми, но не съм и имал и намерение да пътувам по Нова година и не се интересувах специално за това. Въпреки това, трябваше някъде да прочета, че там времето може сериозно да се влоши.Като са знаели, че има проблеми в този район, при строежа на магистралата по времето на правителството на Бойко Борисов, защо не са я проектирали и изпълнили по начин, съобразен с тези проблеми? Къде е снегопочистващата техника?

6

Плавник

преди 7 години

Естествено, че шофьорите са виновни! Кой шофьор след като е очевидец на безхаберието в държавата от десетки години, ще тръгне като голтак по този път, след като знае, че там всяка година има силен вятър и навявания? Трябва да си пълен ***, за да тръгнеш по този път. Но истината е от ясна по-ясна. Всеки обича да кара с 200 по магистралата и си мисли, че ще прескочи бурята на Карнобат. За сведение на знаещите - България не е единствената държава, където има пътища без огради срещу сняг и вятър.

5

Шофьор

преди 7 години

Според мен, на първо място вина носи КАТ, защото са допуснали ТИРове да пътуват по магистралата въпреки изричната забрана. Нали са затова - да контролират кой не спазва законите и наредбите?

4

Анонимен

преди 7 години

Ако шофьорите спазят всичко, указано по-горе, как Винету ще си направи ПР-а? Четох разказ на един от потърпевшите, който твърди, че пътуването би било възможно, ако КАТ не са блокирали движението. Причината - Бате и журналистките да се наснимат за телевизиите. Имало е техника и е бездействала докато не свърши шоуто и никаква евакуация не се е провела. Шменти капели на живо в изпълнение на главния клоун на държавата!

3

(-_-)

преди 7 години

Значи щом са я строили без никаква мисъл за това, че евентуално може да завали дъжд и сняг, то шофьорите са виновни, че не били се информирали!? То бива простотия и наглост, ама това просто е прекалено! А, за какво всички тия хора плащат данъци, винетки, акцизи и прочие - не е ясно май..

2

това ли е управдание

преди 7 години

"... и без това машините закъсняха...", но все пак на 1во място шофьорите са виновни естествено

1

zeus

преди 7 години

Сериозно, шофьорите ли трябва да вземат мерки да няма навявания, чие задължение е да посади дървета, които да спират вятъра или да постави защитни огради против навявания? Сигурно е задължение на шофьорите и да карат снегорините, да спират тировете и да извозват закъсалите с верижна техника. Определено работа на АПИ е само да вземат заплати и подкупи покрай поръчките за снегопочистване.