32

Така е и не съвсем

преди 7 години

До АнонименНе че е особено важно, на да вметна за всики които не са тук и нямат пряк опит.Получвава се пари, които не надхвърлят 400 евро на човек, СЛЕД палтен наем и отопление. Това трябва да рече, че остават 400 евро, за всичко, което не е много. Не е зле, но не се заблуждавайте. 1200 получвава човек с 2-3 деца, като след като покрие разходите остват по 400 на възрастен и по 270 на дете. За тези, които не пиянстват и не играят комар, парите са напълно достатъчни за основни нужди.

31

ООН

преди 7 години

Афганистанците са принесли дрогата и се връщат за следващият товар. Колко дрога се внася с тея "мигранти"?

30

Циник

преди 7 години

Поредните лъжи от щаба на Мурксел-ханъм - опитващ се да закърпи имиджа и за предстоящите избори през 2017! Забравили са да обяснят "схемата" по която "доброоволно" си тръгват афганистанските хрът*ки! Значи регистрирания Хабиболхарам ****нгал от Афганистан - получава еднократна помощ ( 3 - 4 хил.евра) от парите на европейския данъкоплатец, качва се на самолета....и след 2 - 3 седмици се връща , вече като Хамид Башна*сран - пак да цоца помощи от Европа! Лъжи, лъжи, и пак лъжи!

29

Гешо

преди 7 години

Лошото е че "българите" намират чужденците за глуп***ци и наивници и започват да въртят д***лавери ( разбираи н***ркотици , кражби , проституция , обири и всичко което Бог забранява ) . Затова за бачкьорите нищо не се чува , а и те са изработили една защита - не казват от къде идват и тази защита работи много добре . Лошото е че бачкьорите са много повече от "българите" .

28

доктора

преди 7 години

А колокото до помощите колегата по долу е прав.Дават 600-700 евро.При наем в малък град 400-500 евро е малко но ако се ограничаваш и работиш малко на черно почасово или пък легално почасово успяваш

27

доктора

преди 7 години

Прибират се не само хора на помощи и ниско платени работници.Напоследък имам много познати лекари и зъболекари който са се прибрали или искат да се приберат след специалността.Особено за зъболекарите заплатата тук не е особено привлекателна(2500-3000 нето)

26

Гешо

преди 7 години

Нещата от 1990 год. Много са се променили , ако чакаш на социални да живееш си жив умрял . Получаваш пари да си платиш квартирата и ти устават броени пари за ядене . С парите за ядене трябва много добре да си правиш сметката за да ти стигнат . От тук започват проблемите за много "българи" които се грижат за доброто име на България .Има и друга група българи , който са бачкьори с професии , за тях не чува нищо , те печелят добре и са доволни от живота си и страната в която живеят .

25

ха

преди 7 години

На фона на над 1 000 000 влезли ...............

24

Анонимен

преди 7 години

ГОНЯТ МИГРАНТИТЕ ОТ БАЛКАНИТЕ, ЗА ДА ОТВОРЯТ МЯСТО ЗА ЛЮБИМЦИТЕ НА МЕРКЕЛ ОТ АФГАНИСТАН.

23

Анонимен

преди 7 години

Бонго Аспарухов от Ботунец взема по 1200 евро Социални пари всеки месец в Германия , ти пиши коментари тука ама не пропускай

22

Анонимен

преди 7 години

питай Светослав от Берлин той знае всичко , нека ти обясни за Германия

21

до:селчо

преди 7 години

От села в България много лесно се пишат лупости през интернет , как може да коментираш чужда Държава която не познаваш

20

хаха до чичовото

преди 7 години

Сетих се преди време как си карам служебния бус с един колега румънец и минавайки край автогарата видя коневръза с велосипедите и каза :" Да взема една ножица от големите и да мина вечерта да напълня буса с колелета, че в румъния по 50? броиката си е пари".

19

factotum

преди 7 години

Нормално, Германия се превръща в халифат и хората бягат от там!

18

Анонимен

преди 7 години

С колкото и да са се увеличили, това е вярната посока, а германците няма да спрат дотук.Досега се увеличаваха само ислямистите и терористите.

17

Анонимен

преди 7 години

Конкретно за афганистанците броят на предприелите пътуване назад към родината си се е увеличил 10 пъти, от двама на 20!

16

до идиота Берлин

преди 7 години

В Германия останаха българи, кадърни в IT технологиите, можещи, знаещи и разбиращи. Затова България е в незавидно икономическо положение.А вас селеметчиите от миллета никой никъде не ви иска, защото сте мазни *** и навлеци. Каквито си бяхте тука, такива сте и там, но авантата свърши.

15

Берлин

преди 7 години

Гaньовците се прибират, щото им резнаха социалните помощи. Нема лошо, казвам аз. :)))

14

Анонимен

преди 7 години

Макар и с шарено население, Германия ще има силна икономика, което означава атрактивност за работната ръка, защото никой не иска да ходи в икономически слаба държава.И така омагьосаният кръг се затваря и завърта.

13

Анонимен

преди 7 години

Броя на афганистанците напускали Германия се увеличил 10 пъти ама не се споменава цифра за да не умрем от смях. От 1 станали 10, ето го десетократното увеличение..... Смях за балъци!