11

Анонимен

преди 7 години

Само да знаете,че Монголската империя възниква с обединението на монголските и тюркски от днешна Монголия под ..

10

Геро

преди 7 години

Сaмо немогa дa рaзвберa зaщо много от воемните комaнди сa нa съвременен бългaрски. Дaли тaкивa сa били или пaк ни вкaрвaт във филм. От приятел монголец рaзбрaх, че комaндите сa истински кaтонaпример "Нaрaдaн сaп О", ознaчaвa : нaредени със сaби, Нaпред ( Огън ).

9

Анонимен

преди 7 години

Само да напомня на коментиращите, че този варварин лично е отговорен за смърта на милиони. Походите му довеждат до най голямата миграция на турски племена в мала азия. Последствията са добре известни. Разсипват руските княжества, унгария и нашата държава. Разсипват и куманите, на чиято мощ изобщо се дължи съществуването на второто българско царство.Няма какво друго да се каже, освен че основното занимание на наследилите ги татари е грабежа с отвличане на хора и продажбата им в робство.

8

Анонимен

преди 7 години

Днес Китай стъпва здраво на врата на раша новото монголско иго се задава

7

Анонимен

преди 7 години

русия пада то4но за една зима от три тюмена общо 30 000 монголи на Субогатей багатур и до 1700 година са им роби

6

Анонимен

преди 7 години

Хубаво е да има продължение и руснаците могат да го направят. Разбира се довода, на номер 5 е изсмукан от пръстите. Чингис хан не воюва в Европа, а в Азия. В Европа по негово време идват двама от пълководците му, но повече като разузнаване и разбира се те не завладяват нито Волжска България, нито Киевска Рус. Те са завладени доста по-късно след смъртта на Чингис хан. След време палачинката се обръща и руснаците подчиняват татари и монголци.

5

Анонимен

преди 7 години

не мисля 4е ще има продължение руснаците няма как да покажат как само за една зима Монголите ги бият в поне 87 обсади и 3 полеви сражения

4

Анонимен

преди 7 години

Филмът е от 2007-*** година и в България досега са го давали много пъти по най-различни телевизии. Темата си заслужава - Монголската империя е най-огромната държава в историята. Засяга ни и нас българите, заради Волжска България, а и не само заради нея.

3

Горан

преди 7 години

Гледал съм го, но според мен имаше как и по-хубав да го направят филма! Не са редки случаите да хванат да правят филм за велик човек и да не го направят както трябва. Това не се отнася само за руснаците, разбира се!

2

Анонимен

преди 7 години

1223 г Река Калка 65 000 рашки ядът дървото от 20 000 монголи държи им влага три века и кусур

1

Анонимен

преди 7 години

жалко 4е се разказва само на4алото падането на персия китай халифата и русия не е показано а са велики военни походи