7

Шопа

преди 7 години

Хубаво, но нещо в статията куца, защото княз Фердинанд, по-късно цар на българите се възкачва на престола през 1887 до 1918 г., когато на престола сяда цар Борис Трети. Няма как княгиня Клементина да инизциира украсата на обществена елха през 1879 г. Вероятно става дума за 1887 г.

6

Трифон

преди 7 години

Нещо са ви грешни справките. Дядо ми е зпочнал работа 1920 година като пощенски служител-телеграфист и заплатата му е била 580 лева а не 30, две години по-късно вече получвава 980 лева а през 1928г - 2110 лева

5

Анонимен

преди 7 години

Накомпетента и лъжлива статия - Княгина Клементина е майка на Цар Фердинанд и през 1879 година и идея си няма, че един ден най малкият й син ще е български цар и ,че ще живее в България.

4

Анонимен

преди 7 години

Войниците на Гурко са крепостни селяни ,които са служили по над 20 години н армията. Преди да ги пратят в България са потушавали бунтове в Прусия и Австро- Унгариясрещу торби злато за руския император. Това е единствената възможност да видят коледна елха.Коледните традиции са навлизали в тогавашна Бълтария още в края на 18-ти и в началото на 19-ти век от българските студенти в Европа и търговияга по р.ДунавЯвно уредника на музея във Велико Търново гледа себе си да уреди сред патриотите!

3

Дърт Крейзър

преди 7 години

Прави сте , като се разтопил снега и шашнали българите с труповете на умрелите от студ и изоставени из Балкана , защото руските олигарси ,начело с царя , за пореден път тръгнали неподготвени и само късметът и Опълчението са ги спасили

2

Девил

преди 7 години

Кви войници бе?! Гурко е улица на центаро...

1

свободен

преди 7 години

светла им памет на руските войничета, но именно тях болшевиките избиха 18-та година!