244

Геро

преди 7 години

Гаринча, хората искат промяна, но тази промяна почна да става премяна. Разбираш ли. И хората вече го разбраха.

243

Геро

преди 7 години

А Българите от Македония, Молдова и Украйна защо нямат район и депутат в този проект. Нима там не живеят българи с български паспорти.

242

Garrincha

преди 7 години

Чета коментаруте на всякакви ерудити и ми интересно, защо толкова злобно се скача срещу Слави ? Имам съмнения, че доста *** са на партийна хранилка ! Всъщност, не Слави, а 2,5 милиона българи казаха, че искат промяна, за добро или лошо - нека видим ! И се забравя най-важното - гладуваш за човек, който стои зад името си ! ИМАМ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ - НЕКА ДА ПРЕГЛАСУВАМЕ РЕФЕРЕНДУМА ... и мисля, че всичко ще си доиде на мястото !!!

241

До Лотус

преди 7 години

Приятел, някой изключително те е излъгал. Разбирам че искате промяна, но как ще избираш депутатите е най-малкия проблем. Англия е мажоритарно , Германия е пропорционално. И двете държави са водещи икономики и стандартът на живот е добър. Слави казва в англия е мажоритарно затова са добре. Ок аз казвам в Германия са пропорционално и са още по-добре. Хайде оборете ме. Проблемът е представителната демокрация. Даваш АБСОЛЮТНА власт на 240 души да решават съдбата ти. Ето там е проблема.

240

ЕЗИК СВЕЩЕН

преди 7 години

Оправете си заглавието!Как не ви е срам да изписвате името на БЪЛГАРИЯ на латиница и като абревиатура - "BG"???"231 депутати от BG, 3 от Турция, 1 от Англия..." --- > А може би във ваш "стил" трябваше да е "231 депутати от BG, 3 от TR, 1 от UK..."

239

Чичо ти

преди 7 години

До АнонименНикаква панацея не е мажоритарният вот - но е нещо различно. Най-вече ме блазни идеята за отзоваване на депутати, което е възможно само при мажоритарна система! Сега, кой влиза в парламента? Явява се Б.Б. и води след себе си подкрепа за партията - печели изборите и си вкарват депутати, кой колкото плати!

238

Гражданин

преди 7 години

До Анонимен 253Въпроса за намяляване броя на депутатите не присъстваше в Референдума!Смятам, че мажоритарната система е по-добрият вариант, защото ще разбие модела на 8-10 партии в Парламента! Така ще влизат партии, които няма да крадат от държавните субсидии, а големите партии си имат средства!Смятам, че е редно да се промени модела, виждайки че 27 години буксува и нищо не се променя!Ще посочя, че нямам намерение да следя постовете и на всеки *** или *** ще кажа да си гледа работата!

237

Н

преди 7 години

Докъде се стигна, майко Българийо! Слави Трифонов да ти определя законите, какво падение, това е дъното! Тука в житата, удобна задна седалка имам аз, мога и легнал да продължавам да жъна с пълна газ...Няма да те питам на-на-най-на, искаш ли да правиш на-на-най-на........

236

Lotus

преди 7 години

До 261Тази дискусия ми позволи да излея натрупан гняв от политиците и политическата система.Олекна ми на душицата! :)

235

Lotus

преди 7 години

До Skitnik32Както написах по-долу..Аз съм обикновен човек, загубил вяра в държавата. Аз съм човек, мечтаещ за по-добър живот и светло бъдеще в собствената си страна.Имам силно желание за промяна, защото виждам какво се случва при сега властващите политици.

234

Анонимен

преди 7 години

Картата на Слави, да това е Карта в играта на покер, неговия ред залага и да сваля картите на масата. С доста голяма" сума" влезе...в Играта.

233

Skitnik32

преди 7 години

ЛотУс, ти си 1000%-ов платен *** на чалгаря. Хубаво би било да замълчиш малко, вместо всеки втори пост да е твой...

232

Анонимен

преди 7 години

Грачите си по навик, защото ви плащат или пряко ви засяга въвеждането на мажоритарния вот?Предвид 27-те празни години всички, които защитават сегашното положение поддържат грабежа и са готови на всичко да не се променя нищо, пак да се купуват гласове и да се вкарват разни, за които някой е платил по махалите.Някакеи аргументи?

231

Анонимен

преди 7 години

Добре, вие всички които грачите срещу мажоритарната система какво предлагате, не чух?

230

Лотус

преди 7 години

До 251Промяната винаги е била трудна и плаши хората, но хубавите неща се случват, когато излезем от зоната си на комфорт и рискуваме. Важно е да пробваме мажоритарната система като нещо ново за да сме сигурни дали е панацея или може да ни донесе светло бъдеще.Ако нещо не ти харесва го промени. Ти не си дърво.

229

Анонимен

преди 7 години

Единият от въпросите беза намаляване броя надепутатите а по сметкитена чалгаря не се вижда да евзето под внимание.Вместотова се пресмятат някаквидепутатски места от чужбина, даже от Турция.Това не е вбълг. национален интерес.Явно този референдум е с манипулативна цел и то от външни сили.

228

Лотус

преди 7 години

До Амадор РивасТова са хипотези.Нуждаем се промяна. Да въведат мажоритарна избирателна система и да видим какви хора ще ни предоставят да избираме.Важно е да опитаме нещо ново. Да видим как ще тръгне държавата. Пък пак ще си говорим.Двайсе и седем години пропорционална избирателна система стига. Видяхме до какво доведе това.Смениха се всякакви партии, а вижте какво се случи. Само глупавите правят едно и също нещо, а очакват различен резултат. Ние сме умна нация и трябва да търсим промяна.

227

Анонимен

преди 7 години

,,Мажоритарните...", пак ни се представят, като някаква панацея,а всъщност е поредната шарлатания на прехода, когато лъсне цялата им несъстоятелност, Славчо просто, ще вдигне рамене и,ще каже:-Ааааа, вие си ги избирате, аз бях само инструментът !

226

Амадор Ривас

преди 7 години

До ЛотусEми не е точно така. Ще ти дам пример: Партията Х, която изповядва крайно либерални либерални идеи, намира някой "харизматичен" кандидат. Този колкото и да е харизматичен няма как да събере гласовете на консервативните гласоподаватели, защото те знаят, че когато той влезе в парламента ще увеличи шансовете на партията Х да направи правителство, което да води политика, която не съответства желанието им.

225

ицо

преди 7 години

Славчо и неговата изключително ерудирана и културна свита,която в национален ефир обиждаше президента на страната(па бил той и този президент).......Умни та,умни та няма до къде,направиха и разпределението,и депутатите,и избора и изобщо само нагоре и напред към светли бъднини.