19

123

преди 7 години

До АмериканNapulno suglasen. I 10 godini sa malko

18

Американ

преди 7 години

Авторското право е отживелица. Тука в Америка вече почнаха да се усещат.

17

Анонимен

преди 7 години

Всичко в БГ-то е перфектно уредено. И най -вече няма картел при горивата, ДПС не сече горите, престъпниците до един са в затвора. Само един малък проблем с процентите на разни некадърници, иначе продукт. Е, да ги ожалиш...

16

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

тъкмо се опраих с профон и излезнаха още некви профани. проблема не е в българина, а в факта че "Защитата" на авторското право се вози в бентли и мести по въпроса за самия автор.

15

Анонимен

преди 7 години

След като си плащаме интернета какво повече искат.Цената би трябвало да е включена в таксата.

14

Анонимен

преди 7 години

Този още не е чул за доходите в България. Изказването му е в пълен унисон със старата немска поговорка "който се роди беден ще си умре ***" и с действията на днешните глобалисти за създаването на световен елит и управляема маса.

13

Кляпчо

преди 7 години

До хехеЕ кво, момчето говори по-добре от повечето адвокати. Пък и организацията му ми харесва, че защитават свободата и се разграничават от налагането на санкции. Трябват повече такива!

12

хехе

преди 7 години

4г стаж като юрист го наричате многогодишен опит? Добре

11

Анонимен

преди 7 години

За какво да се плаща...? Затова, че някой решил по този начин да трупа пари и шaйka мошеници са измислили този начин за забогатяване! Да го ДyxaT...Някой ще си прави " правила" и те се приемат за Закон Божи...

10

Анонимен

преди 7 години

Криско ще се изкаже ил по темата?

9

Анонимен

преди 7 години

Успешните музикални артисти в България не ги интересуват авторските права. В България един артист няма как да изкара милиони левове от стрийминг не песните си. Мисля, че големия проблем пред всеки български музикант е, че му плащат малко пари за участие.

8

Анонимен

преди 7 години

Излиза, че ако имам заведение и искам клиентите ми да слушат музика без реклами трябва да плащам веднъж на услуга за стрийминг и веднъж на някаква бг организация. Защо трябва по два пъти да се плаща?

7

Анонимен

преди 7 години

Друг проблем - софуеърен продукт, правен в щатите. Цена - съобразена с тамошния стандарт. Е кой тук може да си позволи разход от 10 000 - 20 000 долара за програма? Проблема с авторските права е неотделим от общия проблем на тоя свят.Та, ако обичате, престанете с глупостите.

6

azda

преди 7 години

Нахално е да се приравняват новите електронни и компютърни технологии за тиражиране с старите методи за създаване на какъвто и да е авторски продукт. Авторското право в сегашният му вид е робовладелство на шайка мошенници! Плащам само за това което харесам и си струва !

5

Анонимен

преди 7 години

Първи проблем - доходите.Между 2005-2010 си КУПУВАХ всичко - филми, игри, музика.Защо - защото можех, и така е редно.Сега не си купувам нищо.Защо?Щото ни навряха дето слънце не огрява, и светлина не се вижда.Повечето в БГ отговарят на горното описание.

4

darcas

преди 7 години

До 3 - да има изпълнители, които не продават музика, а живеят от концерти на живо по клубове и други места, както и от продажба на фенартикули. А музиката си я продават сами по концерти и интернет на истинските фенове. Т.нар "правоносители" и "продуценти" по света са вече само едни *** като Профон и Мюзикаутор в България, които точат и влачат пари от труда на останалите, без самите те да са създали каквото и да е.

3

Анонимен

преди 7 години

До darcasАбсолютни си прав. Винаги съм казвал, че певци, актьори и т.н. трябва да се научат да печелят от "концерти на живо", т.е. от истинските си фенове. В същото време - трябва да се кланят до земята на тези, които им теглят продукцията от интернет, защото така им качват популярноста, импресиите, свалянията, а значи и вероятността да има повече хора на концертите "на живо". Ама кой да мисли - живеят с представите от средата на 20-и век и виниловите плочи.

2

darcas

преди 7 години

Ако всички бъдат задължени да плащат за съдържание, това съдържание ще стига до много по-малко хора, популярността на продуктите ще намалее и оттам и приходите ще намалеят. Тия хора така и не разбраха, че истинските почитатели на една творба винаги ще си я купят, ако имат парите. А ако нямат парите - няма да я купят.

1

Анонимен

преди 7 години

Джордж Лукас си продаде компанията за няколко милиарда долара а след това 2 години дава сълзливи интервюта,че му били откраднали "децата" разбирай фирмата без да му платят нито цент.Пред тая невиждана *** всички торент сайтове събрани накуп бледнеят.