6

2016г.

преди 7 години

За първи път арестувани българи за това, че са поставили елха на площада

5

пси

преди 7 години

не може да бъде, истинска Коледна статия с елха и дядо Мраз, вместо напръскани с кръв вегани и крими битовизми до германиспания и назад. (това позволено ли е, да не ви глобят?)

4

Дядо Мраз

преди 7 години

Дядо Мраз, за разлика от Дядо Коледа на Кока-кола, винаги е имал Снежанка. Шейната на дядо Мраз в България се тегли от еленчета, за разлика от шейната на руския Дядо Мраз. Общото за Дядо Мраз при различните народи, е че го има от преди много векове, според някои го има от преди 25 века. Дядо Коледа се появи с Кока-кола и няма връзка с свети Никола, както някои се опитват да го представят,

3

Дядо Мраз

преди 7 години

Дядо Мраз го има от векове, а Дядо Коледа се появи не толкова отдавна. Дядо Мраз търпи развитие. Преди векове, Дядо Мраз е бил много строг, но винаги справедлив старец и е давал подаръци само на добрите деца. В последните 200 години Дядо Мраз постепенно започва да раздава подаръци на всички деца. Има разлика и между Дядо Мраз в Русия и в България. В Русия Дядо Мраз е на шейна теглена от руска тройка коне, а ямурлука му е бил в миналото в син или сив цвят, а не с червен цвят. В България шейната

2

Дадо ви Мраз

преди 7 години

Първата популярна детска приказака за Дядо Мраз е написана от Елин Пелин още през 1910 година и се казва "Дядо Мраз и внуците му". Гео Милев също има детско стихотворение, което се казва "Ето иде Дядо Мраз".

1

Дядо Ташунко

преди 7 години

Всъщност Дядо Мраз навлиза по-рано от Дядо Коледа, още след Освобождението, най-масово започва да се употребява след 1917-та, когато идват белогвардейските емигранти от Русия, като масово до1944-та се е използва теримна Дядо Мраз. На практика Дядо Коледа бива наложен след 1989-та като едно от всичките глупости на новите псевдо-демократи.