31

ognyanz

преди 7 години

До 38: Като ще се пишат глупости, сигурно не виждаш проблем и в това готовите реактори да ги оставим като музеен експонат. Само за да не се строи АЕЦ.

30

Анонимен

преди 7 години

Не виждам никакъв проблем АЕЦ Белене да се стартира още веднъж, да поръчаме реактори и след това да платим реакторите без да бъде построено нищо.

29

Анонимен

преди 7 години

До Хахокакво ще правим, когато планетата ни в резултат на затоплянето, се завихри с ураганни ветрове и засилена вулканична дейноста жиците на електропроводите ти ли ще ги крепиш да не се скъсат в тези апокалиптични условия бе каскет?

28

Анонимен

преди 7 години

Бедняците в ЕС трябва да се концентрират върху своето оцеляване, вместо да пълнят касичката на енергийната мафия

27

ognyanz

преди 7 години

До "Не на БЕЛЕНЕ": Тоя пост редовно се появява като стане дума за АЕЦ "Белене" и всеки път някой ти се вързва да ти обяснява, че мнозинството от гласувалите е гласувало за строителството, че правителството на ГЕРБ манипулира въпроса на референдума, така че да се гласува не за АЕЦ "Белене" а изобщо за строителство за АЕЦ, и че бат'ти Бойко управляваше по това време с по-малко получени гласове на изборите. Очевидно е безмислено да ти се обяснява каквото и да е.

26

В Белене АЕЦ НЯМА

преди 7 години

Белене е един великолепен малък зелен лечебен град на река Дунав.Там АЕЦ НЯМА НЯМА...Има разкошни плажове.Водата а в реката е лечебна/разтваря пласт хуминизирана жълта глина и лекува много увреждания на СЪВРЕмЕНИЯ ЕЛЕКтромагнитен СТРЕс..ИМА великолепни жилища на Достъпни цени..

25

Хахо

преди 7 години

Мартинчо, Мартинчо, какво ще правим, когато планетата ни в резултат на затоплянето, се завихри с ураганни ветрове и засилена вулканична дейност, която ще елиминира всички чекръци на ветровите генератори и замърси панелите на слънчевите панели!Ще се снишим да отмине бурята, но тя няма да е за ден-два, а ще е с месеци!Енергията от АЕЦ и ЯЕЦ е екологично чиста, и не зависи от природните аномалий, глу-па-ко!Проучи "глупавите" французи, откъде произвеждат тяхната електроенергия! Костовски блюдолизци!

24

ognyanz

преди 7 години

Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията дава мнение за ядрената енергетика (която най-богатите държави, с малки изключения поддържат и развиват). Е, като давате трибуна на такива "експерти", поканете някой специалист по енергетика да коментира развитието на демокрацията.Владимир Каролев беше пределно откровен в едно предаване преди време: "Има силен натиск от наши западни партньори да не се строи АЕЦ "Белене", защото те се надяват да построят друга АЕЦ у нас". Това е истината

23

Патриот

преди 7 години

Г-жа Кунева затвори част от реакторите в Козлодуй за да подари на американците ТЕЦ Марица и да им изкупуваме тока на фиксирани високи цени! Ако се стигне до изграждане на втора АЕЦ няма да може да се краде толкова. Затова и правителството се чуди какво да прави. Не съм специалист, но наистина ядрената енергия дава най-евтиния ток. Защо да не го купуваме от Турция и едни комисионни да потекат като река.........? Те и така мислят само за това, а говорят срещу корупцията....

22

аа

преди 7 години

0 "Центъра за изследване на демокрацията"0 "ядрена енергетика"избери едно. Изобщо какъв е тоя навик в българия хора, които хал хабер си нямат от нещо да се изказват, то и аз си нямам, но познавам хора, които имат какво да кажат по тая тема - заради образованието и работата си, но никой не ги пита.

21

Анонимен

преди 7 години

Това, че съседи на България са построили или строят АЕЦ е още един довод за окончателен отказ от "Белене"

20

Анонимен

преди 7 години

Едни държави, по техни си причини искат да влязат в ядрения клуб то не. Значи ефективност. Ние си имаме плащало, Козлодуй , за какво ни е второ. Не сме Япония по население и производство. Толкова за примерите , но и политиците ни го знаят , а балъците вият.

19

Анонимен

преди 7 години

АЕЦ в България е руски интерес, а не български !

18

Анонимен

преди 7 години

При цена между 15 и 20 милиарда за колко години ще се изплати АЕЦ Беляне ? За сто? За двеста ? За колко години трябва да се изплати инвестицията за да е ефективна? Кажете!

17

Анонимен

преди 7 години

Затова ли Турция иска да строи АЕЦ, защото тока от АЕЦ бил "ужасно скъп"? Съберете се там псевдоеколозите дето не искате АЕЦ, отидете в Сибир, там има големи реки, парвете си ВЕЦ-ове, но не ни карайте нас, българските данъкоплатци, да плащаме за скъп ток, защото оставаме без АЕЦ.

16

Анонимен

преди 7 години

АЕЦ е евтина при цени на Брежнев , но ужасно скъпа при сегашни цени.

15

Анонимен

преди 7 години

Съберете се любителите на АЕЦ, построите я и чакайте печалба! Защо искате народа , данъкоплатец да ви я финансира.

14

ивчо

преди 7 години

15 практически си приказваш на изуст, чудно западняците японците уж умници пък вадят ток на пиразия от АЕЦ...и както казваш на загуба, скъпотия

13

Анонимен

преди 7 години

Практически, ако се вкючат всички необходимо присъщи разходи за една АЕЦ, тя винаги ще дава най-скъпата ел.енергия

12

ивчо

преди 7 години

алоо 11ти да нямаш реки като Енисей или Яндзь че ВЕЦ ми говориш, ако мислиш с някакеи лопатки по Искъро да правиш енергетика си за каменната ера ;)