5

Анонимен

преди 7 години

Най-вероятно така нареченият "първи взрив" е бил предизвикан от дерайлирането на композицията. Все пак говорим за внезапното спиране на поне 1200 тона движещ се с определена скорост товар. Каква е била тя, ще се установи от съответните "черни кутии", тахошайби или каквито има инсталирани за целта устройства. Спомените на очевидците са някакво указание, но са субективни поради което и ненадеждни.Последвал е теч, насищане на средата с изпаряващ се втечнен газ, възпламеняване и 2-та взривна вълна.

4

skymaster1

преди 7 години

имаше два взрива,първият беше лек като тътен все едно нещо огромно набира скорост и мощ със силен вой,вторият беше силен и ударната вълна също,живея в съседното село на 6 клм.от трагедията,в първия момент помислих че падна самолет,после се сетих че влак може би се е сблъскал с друг,но ударната вълна от вторият взрив бе ужасна чак керемидите на къщата издрънчаха

3

Анонимен

преди 7 години

До АнонименPARVIA E ZADEISTVAL VTORIA

2

Наивен

преди 7 години

Влакът мина много бързо, влакът летял със 100км./ч , влакът се е движел с 30 км./ч над допустимото. Докога в тази мъгла? Нали локомотивите са здрави, иззети са записващите устройство. Без да съм специалист, предполагам че за час, два може да има информация какво е точното положение. Нали не става дума за авария на космическа станция, а за обикновено, масово транспортно средство.Понеже не е така, явно се правят комбинации. Какво да се покаже, какво не и кой да изкараме виновен.

1

Анонимен

преди 7 години

Какъв е тоя лек взрив преди големият взрив, както твърди свидетелят?!