9

Shopp™

преди 7 години

До анонимен 7Човек, ти бъркаш Бъдни вечер с Коледа.И в България всички нормални българи на Бъдни вечер ядат постно.Коледната трапеза е на другия ден на обяд.

8

Анонимен

преди 7 години

Аз па най обичам , кат тегля ножа на шопара, не къде към 8 сабале, почваме с греяна ракия, докат го пърлим с бензиновата лампа! После си отпарям прясна кожичка и си резвам хрущялче от ухото! И кат го приберем на сигурно в мазата, сядаме и ох котьоооооооо! От сичко по малко, на тигана и мнооого праз!

7

анонимен

преди 7 години

Бил съм в Полша (оранжерии им правехме)постят само вечерта на коледа до24часа.Бяхме на гости вечерта пием си водката(там мезето на водката е месо)те замезват със салата помислих,че шунката е малко и исках да ида да купя да има,те ми казаха ние до 24часа постоме.Е постиха хвана я водката час по рано из полягаха и така инеможаха да блажат.затова ние си почваме от вечерта празника не след полунощ.

6

маларт

преди 7 години

Истина е. Много Коледи съм изкарал в Полша и никога не съм се чувствал кофти след храненето. Въпросът е да не се прекалява с пиячката, но в културните семейства на този празник не се пие много. Църква, песен и молитва преди вечеря - колко в България ще го направят? Освен, че мислят как да изядат прасето или да се наплюскат и налюлят като за последно. Но имаме напредък и ще се опарвим. Важното е да не мислим само за стомаха си и и за себе си

5

Анонимен

преди 7 години

Омръзна ми някой да ме учи какво да ям.В края на ХIХ век в България има 28 000 столетници. Сега са под 300.Защо са толкова малко? - Малко са защото все учат хората да ядат по рецептите на разни измислени диетолози.

4

Бг

преди 7 години

Еххх ,как бих искал и аз по празниците да имам храна на масата........

3

82019

преди 7 години

Спрете всички публикации за храни и празнични трапези. Това е върх на цинизма в страна като нашата, където през ден умире дете от недохранване, а колко остават инвалиди от глад... Спрете и *** кулинарни предавания - те са за задоволените хора. Не може да си подмятаме сьомга, аспержи, каперси и киа по екранчето, а българските деца да нямат къшей хлляб. не може да пълните сайтове и ефир с диаетоложки алабализми за калорийност, за балансирано хранене, децата да посрещат лютеницата като деликатес

2

Анонимен

преди 7 години

Хм, ами каквито са финансовите възможностите на семейството - такава е и трапезата за Коледа!Аз си мечтая някой ден да имам възможноста да прекарам празниците със семейството ми на един от тези огромни круизни лайнери някъде из Тихия океан, но.... ще се задоволим и с Дискавъри чанъл, а на трапезата... каквото Бог дал!

1

Анонимен

преди 7 години

И нашето е здравословно- отжулваме 3 ракии с една салата и след това една кана вино с една пържола.