8

Хаха,койтоПомни соца

преди 7 години

знае, че по онова време намираха начин да дават заплати и на някои поети,та да имат те комфорт да творят стихове и да не се обременяват с други грижи.Е,не всички поети имаха тази привилегия, но и не всеки, които твореше наука,беше в БАН - и изобретения се реализираха, и теоретични разработки се правеха от хора, които нямаха нищо общо с БАН.И сега е така.Днес вече никой не абонира за заплата някого си,само за да може той да твори стихове.БАН обаче успя да просъществува в социалистическия си вид

7

Много хора останаха

преди 7 години

с престъпно ниски заплати, без повишение, макар че работят с голямо натоварване и са добри специалисти.Но БАН?От 1947 г. там са абонирани за заплати.Още през соца се намираха всевъзможни начини много от техните планови задачи да бъдат отчитани като "работа по тема" или "в колектив" и им биваше осигурявано допълнително заплащане. Сега пък му казват "работа по проект" - ако се уредиш, ще ти го финансират допълнително.Та, значи, за какво взимат И заплати?Ако не разработва нещо,за какво му плащат

6

Сферата на науката??

преди 7 години

КНСБ се вайкат, че остават без повишение на заплатите онези, които работят в сферата на науката?Кои точно? Защото различни специалисти си заработват съвестно заплатите в някоя сфера, но паралелно с това правят и научни разработки по проблеми, свързани с тази сфера, в която работят.КНСБ явно има предвид БАН - те са си присвоили правото да се представят като единствената институция, в която се твори наука. Няма да коментирам това, защото и за учениците е ясно какво са "сътворили" нашите "учени"

5

Анонимен

преди 7 години

А пенсиите?

4

Анонимен

преди 7 години

Не се сърдете на КНСБ. Може би сте още много млади или просто не помните как след 1989 година СДС разтуриха всички обществени организации, за да няма кой да им попречи в грабежа. Профсъюзите бяха също разгромени от СДС и вече 27 годинн в България реално няма синдикати, като изключим някои специфични сектори.

3

КН

преди 7 години

СБ ще продължи да води разговори за.... ДОСЕГА КЪДЕ СПАХТЕ БЕ?ИЛИ ВИ БЕШЕ ШУБЕ?

2

Анонимен

преди 7 години

Тези профсъюзи ако си бяха на мястото, щяха да изгонят онези лакомии от работодателските организации и да защитят трудещите на преговорите. Ама те мълчаха като утки, да не би да ядосат тлъстите капиталисти.

1

Циник

преди 7 години

КНСБ?? Че тези ритат ли още? Ег*ати и моше*ниците - ти ми плащай членски внос - пък аз ще те лъжа, че правя нещо!