21

Реалист

преди 7 години

Изумен съм от злобата ,която се лее тук.Разни *** мрънкат и умуват,вместо да отдадат почит и да похвалят човека.Искам да попитам всички тези *** дали така щяха да мърморят,че виждаш ли не му била това работата на човека,ако зрителя беше техен роднина?Що *** народ..

20

До Зъболекаря

преди 7 години

Като дойда да се кача на новата кула на плажа (през юли още не беше отворена), ще мина и за пломба с намаление!

19

Зъболекар в Англия

преди 7 години

До АнонименБрайтън,Великобритания - там е кабинетът ми :)

18

Относно 21

преди 7 години

Олеле, тук и вуду-шамани с карфици взеха да дават първа помощ!Я се опитай да си пробиеш езика с иглата на катарамата и ни кажи как се справяш. Да не забравиш да си сложиш в устата и дренаж за кръвта, както и да звъннеш предварително на 112!

17

Анонимен

преди 7 години

Ми не знам колко разбират разни зъболекари и други драскачи тука или в Англия, ама аз примерно съм чувал, че трябва да набодеш езика с нещо, за да го извадиш. Даже да е вилица, безопасна игла или каквото ти попадне, щото иначе е по-зле, човекът се задушава и край. Та може шипа на катарамата да му е забол, що пък не?

16

Анонимен

преди 7 години

Наистина не мога да разбера, как се сваля колана и се вади езика. Тая технология нещо ме озадачава.

15

Фръндере,

преди 7 години

при епилептичен припадък човек действително е в безсъзнание, но не си гълта езика и НЕ МОЖЕ да те захапе.Виж при епилептичен гърч (предшестващ припадъка), той е в съзнание и е много вероятно да те захапе, ако направиш глупостта да си пъхнеш пръстите в устата му. Затова единственото, което се прави при гърч, е да не го пипаш, а само да разчистиш наоколо, за да не се удари в нещо. И да извикаш Спешна Помощ.

14

До Алекс

преди 7 години

И теорИтично, и прИктически е прав. Тонът му е адекватен, като за неадекватно написаната статия. Истината в случая е една, без значение дали ще я изкрещиш или прошепнеш.Капакът на динамото не ни интересува и няма отношение към въпроса.

13

Дръндер

преди 7 години

До Анонимен 11Това са глупости. При епилептичен припадък човек е в безсъзнание и може да си глътне езика и да те захапе!

12

Алекс

преди 7 години

До Зъболекар в АнглияТеоритично си прав. Тонът ти е обаче е все едно сам Господ е слязъл да обясни на невежите нещо елементарно. Ти дали си толкова знаещ по въпроса с колите примерно или не знаеш под кой капак е динамото? Една идея по-възпитано държание и ти гарантирам, че 200% повече от четящите ще обърнат внимание на коментара ти и ще им бъде полезен.

11

Анонимен

преди 7 години

До АнонименТо според журналистите мъжете са млади до 45, а като става въпрос за жени и на 20 години вече са стари.

10

Анонимен

преди 7 години

На човек в съзнание езикът не може да пропадне назад към гърлото.А човек в безсъзнание не може да те захапе.Всеки, който е изкарал курс за Първа помощ знае, че в устата на пострадал не се бърка, освен ако няма там чуждо тяло и човекът е в безсъзнание. Така че написаното няма общо с истината.

9

Ха-ха-ха

преди 7 години

Момчето няма вина за неграмотността и начина на изразяване от журналиста!! Браво за куража да вземе инициативата пред незнаещите около потърпевшия! Зная го от собствен опит, където мед сестра в детска градина, се оказа неспособна да даде първа помощ на пострадалото посиняващо дете!

8

Анонимен

преди 7 години

Това е новата мода сред нашите "звезди" за създаване на шум около тях - първа помощ на случаен човек. Всяка седмица излиза по една такава новина.А "гълтането на езика" е тотална глупост - бабешко обяснение на това, което зъболекаря обяснява по-долу.П.П. Зъболекаре, къде ти е кабинета и скъпо ли взимаш?

7

1

преди 7 години

Браво на Дарин, ама зрителят сам ли е бил в салона?&)

6

Анонимен

преди 7 години

Няма значение какво точно е направил (технически). Важното е, че е запазил самообладание и е бил достатъчно смел да се намеси и да помогне. Повечето хора не се месят, за да не бъдат после обвинени. Браво на момчето! Поздравления и за родителите му, че са възпитали един достоен българин.

5

Анонимен

преди 7 години

Всичко супер и браво на момчето, но не ми става ясно (поне не разбирам) колана, каква роля е изиграл като е махнат. Наистина не разбирам как едната му ръка е захапана с другата сваля колана и кво става.

4

Зъболекар в Англия

преди 7 години

Пълна тъпотия. Гълтане на език няма. Езикът пропада назад,защото спада тонусът на мускулуатурата му.Н не се вади с ръце,защото няма нищо за вадене,дори и д аимаше - влажен език няма как да хванеш, опитайте с вашия си език да го задържите с пръсти.Главата се изпъва назад, а вратът се вдига нависоко , тогава тя пропада и се освобождават горните дихателни пътища. Стига сте писали глупости.

3

Анонимен

преди 7 години

И как по-точно се гълта езика , може ли някой да ми обясни ?

2

Анонимен

преди 7 години

На 36 млад актьор, хм?! Автора на 100г ли е?