90

Запознат

преди 7 години

До Анонимен-98;По време на борбите за независима БПЦ ,княз Лобанов изпраща 3--*** наши владици на заточение. Наите владици Създават Папския униати започват преговори за преминаване към римо--католическата църква. Граф Игнатиев и той изпраща 3 владици на заточение.1870 със Султански Ферман е утвърдена Българската Екзархия с Площ 225 000 кв. км.Първи опит за преврат срещу Батенберг е през 1883 г. Неуспяват. Тогава Батенберг прогонва Соболев и Каулбарс. На 09.08.1886 г.Русофилите за 300000лв го

89

Гоги

преди 7 години

Както е тръгнало някой ден ще разменят Варна за Палмира. Като кореняк варненец го казвам с прискърбие, но те това са "великите" сили, месят се навсякъде където не им е работа!

88

Анонимен

преди 7 години

До 1870 Русия е пълтно с гърците, а от режима на пълномощията нататък е плътно със сърбите до днес.По време на ержима на пълномощията генералите Каурбрас и ЕРнрот колят и бесят и дори най-русофилски настроените кръгове начело с Каравелов ги намразват.

87

Анонимен

преди 7 години

до 114, не знам кой е неблагодарен, но Русия не е искала да утвърди българската екзархия, борили са се на страната на гърците и специалон граф ИГнатиев. като виждат, че българският народ е готов на съглашатество с Рим, но да има екзрахия- тогава мирясват.после искат да махнат Батенберг защото не е марионетка, след което искат ад наложат със сила нов княз на негово място, но не са готови и не пиремат чуждите каннидати. Заплашват Варна с морска блокада, но Стамболов им отвръща че ще ги обстрелва

86

Ами , това е Русия..

преди 7 години

Раздаде земите на Българската Екзархия, утвърдена от Султана на всички комшии ...и после се писаха "ОСВОБОДИТЕЛИ"...ха,ха,хаааааааааааа..ТОВА Е РУСИЯ -----РАЗДЕЛИ БЪЛГАРИЯ МЕЖДУ КОМШИИТЕ , ЗА ДА Я ВЛАДЕЕ И ДА ДИКТУВА ТУК, СВОЯТА ПОЛИТИКА НА БАЛКАНИТЕ!!!"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"-------това прави и днес!!!

85

Анонимен

преди 7 години

До Анонименправ си, отне ни половината от това което ни даде, заради Стамболов и Фердинанд алчните и неблагодарните.

84

Анонимен

преди 7 години

Халеб е почти превзет, защо им е сделка за нещо, което ще го лапнат.

83

Анонимен

преди 7 години

До МИЖИ ДА ТЕ ЛЪЖЕ--114;Тя Русия ни отне половината територия чрез Райхщадсото и Будапещенско споразумение с Австро --Унгария. Чрез споразумението Шувалов--Солсбъри ни разделиха на две.Територията на Българската ЕКЗАРХИЯ, утвърдена със Султански Ферман 1870 г ,е 225 000 кв. км. Русия раздаде половината на Събия ,Гърция ,Румъния и Турция. Аман от такава освободителка.Освен това Бисмарк и Англия ни дадоха Североисточна Б--я и Софийския Санджак. Русия беше против СЪЕДИНЕНИЕТО. Англия го призна.

82

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен--110;Абе казвал ли ти е някой колко си глупав ?

81

Анонимен

преди 7 години

шушукането на путин и ердоган изнервя много фалиралите ес и сащ.ако макари една седмица мъркъловата швабия остане без газчицацялата кошара наречена европейски съюз пламва .а газчица има далече от европа и едни лоши момчета си играят с нервите на бабичката.а краварските мераци минават през целия близък изток където работещите кладенци не могат да хранят пробитата американска бъчва.затова е добре даима шарени революции ревящи за убитит американци майки и петрол,петрол петрол

80

бай Тошо

преди 7 години

До ЕРДОГАНще свялят гугутки с тяхната пво собствено производство

79

св.св.Маркс и Енгелс

преди 7 години

... страхотна сделка между Турция и Русия...Само дето големият губещ в случая е Армения. Ама така им се пада на арменците като имат вяра на руската мечка.Сега да ходят да се оплакват на арменския поп...

78

Божил

преди 7 години

Нито Карабах е руски,нито Алепо е турско така че ще разменят трици за маймуни- не Карабах за Алепо.

77

златко желев

преди 7 години

Аз се гордея че съм еврогейталак

76

Анонимен

преди 7 години

Приказките за диверсификацияса глупости. Американцитеще ви предложат втечнен газот терминал в Солун и следкато е втечнен и пропътувалполовината земно кълбо тойне е конкурентен по цена на руския.

75

Анонимен

преди 7 години

В това няма особена логика. Ако го направи, това за русия ще е голяма политическа загуба. Приказките за православието и бла бла ги пишете в канала. Путин ще влезе в история като съвремения йоан кантакузин.

74

Пешко

преди 7 години

До Анонимен 95,Лично аз предпочитам да имам поне два източника на газ, защото лично за мен това би означавало по-ниски сметки за парно и топла вода. Но аз все пак не съм путинист-съветофил-патриот

73

Баш базука

преди 7 години

Попитали радио Ереван!-Какви игри играят Турция и Русия?Радиото без да се замисли, отговорило:-Игрите на глада!

72

Анонимен

преди 7 години

Към момента Русия контролираСирия и няма да позволи изграждане на петролопроводиот Саудитска Арабия презСирия до Средиземно мореи от там към Европа.У така сигарантира договори за доставки до Европа по съществуващите петролопроводи.

71

Анонимен

преди 7 години

Тоест войните в Близкияизток са на основа контролиранена енергийни източници икоридори за тяхната доставкакъм главните пазари.И притова се използват местнинерешени или даже измислени проблеми за военно налагане на икономически решения.