18

redordead

преди 7 години

сутринта четох за учителка чиито ученици са събрали при за операция от рак, а сега почти са набрали сума, за да излекуват тхен ученик, пак от рак. Добре, че от време на време виждам и такива новини, че като чета коментарите под тази новина се чудя кви хора живеят в тази държав? Може никой да не е длъжен на родителите с болни деца, но за едно общество съдим по това как се грижи за най-онеправданите членове на обществото си, а то постепенно се лумпенизира...

17

Анонимен

преди 7 години

За развитието на обществото може да се съди по това как се отнася към най-слабите си индивиди. В България положението е трагично, хората стават все по-глупави и зли с всеки изминал ден.

16

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"спрете да се оплаквате"И защо , моля ви се ще спрат да се борят за децата си?

15

Мама

преди 7 години

Като майка на дете с увреждане ще ви кажа, че държавата ми е длъжна! Длъжна е, защото бях бременна със здраво дете, увредиха го лекарите при раждането. Те сега си живеят спокойно, а държавата не ми дава механизъм да ги осъдя за това, което ми причиниха! Държавата не ми дава и възможност да го лекувам, затова ходя през 3 месеца, на свои разноски в чужбина на лечение, а съм здравно осигурена , при това на максимума. Длъжна ми е, защото с моите данъци лекуваме *** , а моето дете е за моя сметка!

14

Анонимен

преди 7 години

До АнонименТия изказвания в Бухенвалд ли ги прочете"Непълноценни"хора?Ако не ги отглеждаме, какво да ги правим.Питам от името на "обществото". Славо Богу нямам такъв проблем, ама това е засега и е чист късмет. На всеки може да се случи и затова си плащаме данъци.Как държвата няма да помогнеДаже НПО-тата трябва да се грижат за хората

13

Анонимен

преди 7 години

Както винаги ретарди са се изказвали в коментарите отдолу, но в живота всичко се връща. Като остареете ще пищите за по-големи пенсии и силно се надявам да ви бъде казано в мазните *** да 'спрете да просите', 'държавата не ви е длъжна', да 'се вземете в ръце' и да ви питат нямате ли си роднини да ви гледат. Гнусни сте.

12

Наблюдател

преди 7 години

До АнонименУважаема/и Анонимен,17 години работя с деца с увреждания и мога да Ви кажа, че тук не става въпрос за просия, а за елементарни човешки права, които тези родители НЯМАТ. Елементарни условия за ПРИДВИЖВАНЕ, АДАПТИРАНА СРЕДА, ПРЕВОЗ, ОБСЛУЖВАНЕ. Нестава въпрос за пари, а за обща политика!!!

11

Анонимен

преди 7 години

Като майка на дете със съвсем лек проблем, мога да кажа следното: Държавата не помага. Ако беше осигурила подходяща училищна среда за такива деца, щях да мога да работя и да бъда полезна както на обществото, така и на държавата.В момента не работя, защото докато траят часовете, аз стоя пред входа на училището (права, защото няма къде да се седне) в очакване да ме извикат всеки момент.Не ми се мисли как е с родителите на децата с по-сериозни психични проблеми.

10

Българин от Германия

преди 7 години

Питам дали в България се прави задължително изследване на ЩИТОВИДНАТА ЖЛИЗА на младите жени преди да забременеят, знае ли някой ? Увреждания в плода са много често приченени от нарушени функции на Щитовидната Жлеза.

9

shady

преди 7 години

За съжаление за децата с увреждания трябват 2 неща: много пари и естествено правилното им разходване, както и напредък в медицината. По първия проблем хич ни няма - ни пари има в окрадената ни държава, нито се разходват целесъобразно. По втория проблем също е зле положението и то в целия свят. Като цяло медицината е изостанала /донякъде може би и умишлено/ и голям брой заболявания просто са нелечими.

8

са

преди 7 години

Секс и аклохол и малко чернобил и после държавата да плаща. Логика има, но не съвсем.

7

селчо

преди 7 години

Има пари за ***,кафяви,зелени и т.н.,а за болни български деца няма!На родителите Господ да им дава сили,щото на държавата,ако чакат няма да стане

6

Анонимен

преди 7 години

До 10К'во????? аз какво съм написал, ти какво отговаряш. Хайде сега отначало прочети коментара и малко нещо главата да използваш...ужас!!!!!!ай ай кви хора четат този сайт....:((((((((

5

Анонимен

преди 7 години

Как не ви е срам, бе хора! Как може да пишете такива неща...Някой от вас да се е грижил за инвалид...айде като го преживееете, тогава се изказвайте...

4

Анонимен

преди 7 години

Разбира се, че не е задължително да имаш много пари, но ако нямаш и мизерствате с детето си, си траеш и си носиш кръста...но.. ако се замислиш за детето, а не го правиш само за да задоволиш собственото си желание и да не си сам, не му причиняваш мизерен живот, който държавата да му урежда.

3

Анонимен

преди 7 години

За това най-накрая се научете, ако искате да останете в България се снабдявайте с дете, едва щом сте сигурни, че ще можете да се грижите за него при всяко положение! До тогава, наслаждавайте се на живота и оставете детеправенето на този, който може да си го позволи!

2

ДО АНОНИМНИКА 2

преди 7 години

... ПАРИ ЗА АСФАЛТ... ПАРИ ЗА ДЕПУТАТСКИ ЗАПЛАТИ И СОЛИДНИ ПРЕМИИ... ПАРИ ЗА БРОНИРАНИ ДЕПУТАТСКИ ДЖИПОВЕ И КОЛИ... ПАРИ ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИ "БЕЖАНЦИ"?!? И "МАЛЦИНСТВА"?!?... ЗА ВСИЧКО ТОВА ПАРИ - ИМА !!! НО ЗА БОЛНИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА - НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ПОМОЩ ОТНИКЪДЕ !!!!! И ИСКАШ - ДА НЕ "ПРОСЯТ" ?!? ТОВА НЕ Е "ПРОСЕНЕ" ! ТОВА Е БЕЗНАДЕЖНОСТ И ОЧАКВАНЕ... ЕДВА ЛИ НЕ... НА ЧУДО ОТНЯКЪДЕ ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ДЕТЕТО ТИ !!! САМО ПОГЛЕДНИ ВЕЧЕ КОЛКО БОЛНИ ДЕЦА ИМА В ТОЗИ РАЗГРАДЕН ДВОР - БГ !!!

1

ДО АНОНИМНИКА 2

преди 7 години

Да. Наистина никой НЕ им е виновен на тези майки... че имат деца с здравословни проблеми :( ОБАЧЕ ИЗПУСКАШ НЕЩО , АНОНИМНИКО ...... КАКВО ПРАВИ ТОВА ПОДОБИЕ НА "ДЪРЖАВА" ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА ЖИВОТА НА ТЕЗИ БОЛНИ ДЕЦА И ХОРАТА , КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ ? А ИМЕННО - РОДИТЕЛИТЕ ИМ ? НЯКАКВИ ПРЕВЕНЦИИ ? НЯКАКВА , ДОРИ И МИНИМАЛНА ПОМОЩ ?!?! НИЩО ! ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО ! ЕДНА ПЪЛНА ДУПКА ! МАЙ НЕ ВИЖДАШ ПОВЕЧЕ ОТ НОСА СИ ! ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ ДА ВИДИШ КАК СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЕЗИ ДЕЦА В НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ , А ?!?