12

Анонимен

преди 7 години

Здравеопазването в САЩ е на класов принцип.Ако имаш добре платена работа, или си богат, се лекуваш, ако не - умираш (буквално и в пренoсен смисъл). Тия вицове за имигрантката и спасението не знам защо се разказват ... Живея в САЩ от 20 години, програмист съм.

11

niki

преди 7 години

В БЪЛГАРИЯ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ??????????????????Н-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ , ХОРА!!!!!!!!!!!!!!НИТО ЗДРАВЕ, НИТО ЛЕКАРИ ИМА В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!БОГ ДА НИ ПАЗИ!!!!!!!!!

10

@12

преди 7 години

Навсякъде умират хора. Въпросът е от какво умират. САЩ са известни с доста варварското си отношение към здравеопазването - ако имаш пари и/или хубава работа се лекуваш в лъскави болници, ако нямаш пари - кофти. В Европа, има доста страни където здравеопазването е напълно безплатно, ако си гражданин и/или ако работиш и се осигуряваш. И да, там също умират хора. Но поне се опитват да ги лекуват без да им съдерат кожата първо. Естествено зависи и от болестта и къде са специалистите за нея.

9

Анонимен

преди 7 години

Ако вземете да прочетете повечко за здравеопазването в САЩ,ще видите,че и там положението е много зле.И там много хора умират от здравеопазването.

8

Анонимен

преди 7 години

Много повече хора са здравни емигранти, от колкото си давате сметка, но просто не говорят за това, тъй като не искат да загубят привилегиите в страните,в които се лекуват. За съжаление българското здравеопазване е трагично. Върши работа като за страна от третия свят, но ако имаш по-сериозна болест, особено такава каквато изисква много пари за да се лекува, шансовете ти драстично падат. И все пак, не бих препоръчала точно САЩ за здравна емиграция. Неограничени възмжности, но и доста скъпи.

7

Анонимен

преди 7 години

Имам роднини лекари в Германия, на високи позиции в местните болници, постоянно се появяват пациенти българи с елементарни диагнози, но осакатени от медицината в Бг и идващи тук да ги оправят.

6

Психодиспансер

преди 7 години

Откакто отмениха смъртното наказание, здравната каса работи добре

5

Анонимен

преди 7 години

Горките хора.Защо ли не са емигрирали в Русия?

4

Анонимен

преди 7 години

пък не дай боже да се разболееш от рак ********Зов за помощ: 5-годишно момиче се нуждае от 600 000 евро, за да живее ? в Българияли е това ?

3

Анонимен

преди 7 години

До 3: Много ясно че не е безплатно, кво се правиш на луд. Въпроса е че има кой да го направи, а не като тука - няма лекари, лекарите нямат познания и желание, няма технологии и т.н.

2

Анонимен

преди 7 години

Чудесно, само не разбрах- безплатни ли са били всички тези процедури, ако е така да кандидатстват и други хора с болни близки за зелена карта, щото доколкото знам, там едно раждане без застраховка е около стотина хиляди долара, пък не дай боже да се разболееш от рак и нямаш застраховка, или умираш, или трябва да извадиш някой друг милион

1

bolbov

преди 7 години

Здравната система в България здраво ги хваща за гърлото обира ги яко с и без лечение и ги препраща към колегите от погребалните агенции