54

Анонимен

преди 7 години

Изцяло мажоритарни избори са кметските избори. Да ми каже, кой кмет е станал кмет без партия зад гърба си? И кой е станал кмет без да си купи гласове?

53

Някой

преди 7 години

До До Някой 62Еми нашата държава е колкото един средно голям град. Освен това в парламента виждам около 30 депутати които вземат отношение, изказват предложения и реално участват в заседания. Другите са или статисти с пръст на копчето, или ги няма на работа, или си чоплят носа и си ровят по таблетите. Това го гледам по телевизията и го виждам с очите си. По тази логика аз мисля че са напълно достатъчни и 120 броя статисти.

52

Гост

преди 7 години

До Свободен българин: По тази логика, не трябва да се правят опити за промяна, т.к. така и така нищо няма да се получи. И това ми бил "свободен българин"! Ако опитам - имаме шансове. Ако не опитаме - никакви.

51

Свободен българин

преди 7 години

До мажоретна с-*** "Ай сиктир с вашата демократична система! Да се сменя с авторитарна, мажоритарна, мажоретна, с каквото иска, само да ви видя в затвора всичките вкупом." - И защо реши, че при мажоритарната система в два тура престъпните политици ще влязат в затвора? Това е поредното успиване от страна на политическата класа, а ние си надаме ли, надаме...

50

Анонимен

преди 7 години

Президентска държава - няма лошо.Аз съм за.

49

Гост

преди 7 години

До преди една година се чудех как така 500г. сме били под турско иго. От една година насам, особено последния месец, разбрах причината. Коментарите по-долу само затвърждават мнението ми. Добре че руснаците са имали геостратегически интереси тук, та покрай тях и ние сме извадили келепир. Иначе още щяхме да сме в пределите на Турция...

48

Близнашки,

преди 7 години

Какво стана с евродирективите за топлофикациите бе? Защо ги избишка встрани, та пак да съдите невинни хора? Аре бегай, не важиш! Нито тоя след тебе!

47

Анонимен

преди 7 години

Уважаеми г-н Близнашки, ако мажоритарната система води до президентски избори, така да бъде. Народът иска промяна и то не от днес не от вчера. Един *** дойде от другия край на Европа и обеща да ни оправи за 800 дни. Народа му повярва и гласува масово за него, като очакваше някаква промяна. Така се получава и сега. Народът явно вижда, че вече е време за смяна на системата, защото при този вариант и господ да слезе няма да ни оправи за колкото и дни да ни обещае.

46

ПАРТИЯ = МАФИЯ

преди 7 години

Мажоритарната система е прелюдия към забраняване на политическите партии и преминаване към избиране на изцяло мажоритарни кандитати за парламента ! Това е точно обратното на президентска република !!!! Но на партийната мафия това не се харесва, защото няма да има вече как да озорпират властта чрез политическия си картел ! СМЪРТ НА ПАРТИИТЕ, СВОБОДА ЗА НАРОДА !

45

мажоретна с-ма

преди 7 години

Ай сиктир с вашата демократична система! Да се сменя с авторитарна, мажоритарна, мажоретна, с каквото иска, само да ви видя в затвора всичките вкупом. И теб барабар, подъл пишман професор!

44

До 53

преди 7 години

то 4000 може да са малко, щото комисии за щяло и нещяло винаги могат да се нацвъкат (сещам се за един стар лаф за министерство на отиването и за 2-ро - на връщането), а и дупетатът душа носи и даже и да иска, не може да огрее навсякъде.Наясно сте, че спорът е безсмислен. Но ми се струва, че основната идея за намаленият брой е да се напомни на народните представители, че неслучайно са такива и работата им трябва да е в името и на полза роду, а не да разбират народа само в първо лице, ед.ч.

43

Мм Даа

преди 7 години

Не ве близнашки с мажоритарния вот можем да сменим всички *** ,и на тяхно място ще изберем хора които вършат работа.И не ни заблуждавайте че ако приемем мажоритарния вот ще бъде заплашена демокрацията.Просто ако се приеме новата избирателна система 95 процента няма да сте в парламента.

42

Някой

преди 7 години

До Анонимен 51Еми щом народа плаща значи той ще решава. Това е (поне за мен) алчност и безочие. И после се чудят защо хората отвръщат с наказателен вот.

41

Lelelei

преди 7 години

Taman Azis i Fiki ste napraviat blabla v parlamenta po-emotionalen i luboven! I Alisia ste vkarva pepelnicite v pravilnata posoka!

40

Някой

преди 7 години

"... сегашната политическа ситуация не налага свикването на Велико Народно събрание". Напротив! Налага се свикване на ВНС! Например - за да се намали броят на търтеите от 240 на 120. Колко ли детски градини могат да се топлят и издържат с парите от лимузините им дето ги сменят на всеки 2г. и заплати, и охрана, и хонорари за участия в комисии, командировки и бог знае още какво....

39

1 лев

преди 7 години

З 000 000 българи казаха ДА на референдума за 1 лев субсидия. Тези наг.леци си гласуваха пак 11 лева. А ние спим. Спят и медиите. Не го коментират. ЗАЩО ?

38

АнтиЕС-АнтиГЕРБ

преди 7 години

Близнашки, личи, че си масонче. То и сега имаме авторитарно управление при демократична Констритуция. Че кой го ***, Основният Закон? Всяка управляваща партия го използва като тоалетна хартия. Че, задължителното гласуване не е ли авторитарност, не е ли денонс на Конституцията? Но бе прието с ръкопляскане! При все, че членът в Конституцията, че гласуването е право си стои. Ти ми кажи, Близнашки, неспазването на Конституцията, какво е?!

37

Край

преди 7 години

До тоя от долу. Ако беше прав куха главо - Герб БСП и ДПС отдавна да са ти натресли мажоритарни избори. Партиите пак ще есе казват така но хората в тях ще са други. Даже и лидерите им не са сигурни депутати.

36

сминдух енд чесън

преди 7 години

Леле Близнашки ,нали сам казваш ,че партиите не дават нужната енергия на институциите да заработят,идеята на мажоритарната система е точно премахване на лошата партиина енергия.

35

Colmari

преди 7 години

Nali ste frankofoni?! Nali iskate da ste balkanskata Suisse?!Prepisvaite togava, kakto ste prepisvali za La Croix-rouge?! Ooneto i Unesko samo ste vi rakopliaskat!