17

Атанас Илиев

преди 7 години

До 9: Току що го избрали : Ами ако разделим цената на ЦЕРН на броя на учените, които работят там, колко ще се получи ?

16

Атанас Илиев

преди 7 години

До 9: Току що го избрали : Ами ако разделим цената на ЦЕРН на броя на учените, които рабитят там, колко ще се получи ?

15

до 11

преди 7 години

О, свещенна простотия. Ти ме издържаш ли бе? Ти? Не стига че бачкам от сутрин до вечер и защо? Някакъв такъв дето не прави разлика между познание и чалга- ще ми отпуска средства. Някакви диваци си нагласуваха титли, без никакви научни трудове и т.н. Що не вземете да се карате на ченгетата, дето ви направи беднаци и изгониха целия интелектуалне потенциал от държавата. Истински ***! Такъв народ е обречен.

14

подкрепа

преди 7 години

Който иска да има Академия е ДЛЪЖЕН да подкрепи Ревалски. Битката с мрежата от ченгета в БАН е трудна. Предишният математик се разболя и получи инсулт от това, затова всеки, който радее за наука на международно ниво ще трябва да преодолеее личните си желания да критикува и да помогне с каквото може, за да успее Ревалски. Бе смешен един коментар, че Ревалски нямал h faktor = 20, a imal 15. Все пак той е администратор и директор на най-силния Институт в БАН. Административната работа отнема време.

13

Анонимен

преди 7 години

Ей, уморените да финансират БАН да ви попитам, а не ли уморихте да издържате 240 паразита, плюс шофьорите им, плюс асистентите им, плюс любовниците им, плюс пътуванията им, плюс не знам си какво? А що не погледнете в бюджета, колко пари има заделени за наука, и колко за ДАНС, МВР и всичко друго дето минава за "сигурност". Тях нямате нищо против да ги издържате, въпреки че разбиват домовоте ви, карат ви да плащате на СОТ, обират ви по телефона и ви оставят да се избивате по улиците. С

12

Анонимен

преди 7 години

Абе тоя руснак ли е ?

11

Анонимен

преди 7 години

Стига бе пич, уморявам се да ви издържам. Тези повече пари от пенсиите ли ще ги вземете или от работещите? Ае спри се малко. Защо не кажеш как БАН ще произведе нещо което да донесе пари вместо да се чудиш как да цуцаш още пари от бедните работещи? Бойко, затвори ги тея от БАН моляяяяяя тееее!!!

10

Както пресметнахме

преди 7 години

в коментар 9, "учените" от БАН са по-богати от швейцарците, ама не знаят как да се оправят с толкова много имот.За такива народът казва "На две магарета сено не може да раздели"! Научило се само да реве "Дайте ми, дайте ми!А аз ще правя тук едни неща, които вие не разбирате, нищо че бяхме състуденти и вие завършихте с по-висок успех от нас. И като минат 20, 30, 40 години, тогава потомците ни ще имат полза от това, дето аз тук го работя! Ама освен заплати, плащайте ми отделно и като за проект!"

9

Току що го избрали

преди 7 години

този Ревалски /дето никой не го е чувал колко велик учен е/ и вече ревна за пари!А бре байно!Неотдавна прочетохме, че швейцарците са най-богатите хора на света, защото, като се раздели богатството на Швейцария на броя на жителите й, се получава цифра малко над половин милион евро, което е равно на около един милион лева.Ако пък разделим 5 милиарда (цената на имотите на БАН) на 3 800 (броя на "учените" в БА)Н, се получава 1 357 894 лвИли, БАН-ските "учени" са по-богати от швейцарците!

8

Кирил Софийски

преди 7 години

Вземете да санирате и да правите дограми -там са сега парите! Ама ще трябва да отделяте процент !

7

DreamTheater

преди 7 години

Научни изследвания се финансират,когато има ползи за обществото и естествено за бизнеса.Отттам идват парите във всяка нормална държава.Нашата БАН не може да се похвали с успехи.Ако беше интересна за бизнеса-щяха да бъдат търсени и съответно много добре финансово.Омръзна ни да слушаме за бедни научни работници.Ако са научни работници в истинския смисъл на това словосъчетание-няма да допуснат да са бедни.

6

до 5

преди 7 години

До АнонименА вашия гуру Воденичаров така ли направи? При този Воденичаров ченгетатат взеха властта и всучки ключове постове- нагласуваха си титли и т.н. Сега и Ревалски и пари според нагласуваните им титли трябва да им даде. *** ДОЛНА ***!

5

Анонимен

преди 7 години

Всеки който заеме ръководен пост в БАН и не изравни заплатите с тези в СУ става съучастник в гигантско престъпление. Ако новия ръководител няма идея как да стане това и праща учените на протести значи не става за тая работа. И независимо от степените, си е най-обикновен службогонец и съучастник в престъпление.

4

Анонимен

преди 7 години

Освен да лиже ду петата на депутатите и министъра, иначе пари няма как да види.

3

факт

преди 7 години

Неспособните ченгета са голяма травма за обшеството. Когато свестен учен оглави Академията започва едно плюене. Ченгета долни горете знете къде! Ченгетата мнофо искат чалга поклонниците да разбират от биохимия и затова си мислят, че като им продадат или нагласуват титли. Титлите ще им оправят мисленете или ще ги направят честни, достойни, по-умни. Ха-ха. Диваци ненагледни!

2

Анонимен

преди 7 години

Ръководството на БАН извършва геноцид спрямо учените. Със 90 млн. лева държи заплатите на учените малко по високи от минималната, а пръска милиони за апаратури, администрация и прочее. Няма дори идея за реформиране на структурата така че заплатите поне да се доближат до тези в големите университети.

1

Анонимен

преди 7 години

Тоз има да реве за пари. Някой от дядовците му е ревал, ревал...