12

DreamTheater

преди 7 години

БАН трябва да се закрие.Това е организация,която само иска пари от държавата, а с нищо не допринася за развитието и.Дайте тези десет милиона на университетите по добре.

11

Десет милиона ли?

преди 7 години

Заплатите в БАН не могат да се оправят с толкова.Ако разделят тези 10 милиона на 3 800, колкото са хората на научните длъжности, това означава месечната заплата на всеки да се вдигне с по 219 лв. Само че там работят още 3 000 човека помощен персонал, част от които са висшисти. Те също са с нищожни заплати.Тогава какво излиза? По 100-120 лв на човек ли ще раздадат? И ще започнат скандали, ама защо по равно и т.н.?За консумативи също няма пари.Но! Освен експерти,там има и михлюзи, и некадърници

10

Анонимен

преди 7 години

Че Борисъв не разбира Бъкел от финанси -не е страшно. лошото е че и хуката лейка Менда не разбира, а Горанов е един печен и нагъл мошеник, който извърат числата както дяволът - евангелието. Достоен ученик на Дянков, той свежда всичок до една дума -ИКОНОМИИ. само че за да не го застиген съдбата на Дянков се изтарикати и вмесот за икономии говори за БАЛАНС и СТАБИЛНОСТ. А то е същото.

9

Анонимен

преди 7 години

Менда стоянова явно не е внимавал в час. Думите БАЛАНС и РЪСТ са оксиморон.ОСвен това почит всичик залагат ръст от 4 процента, а ние залагаем ръст от 2 процента, този ръс тот 3 проценат е прогнозен с много буфери, малко вероятно предвид че вероятно ще се прави актуализация на бюджета и че ще има ДВЕ слюжебни правителства.

8

Като дойде

преди 7 години

чужд държавен глаав никой не разчита на НСО - всеки си идва с охраната. Всеки знае колок струва НСО.по света най-грамадните структури от типа на КГБ или сикрет Сървис не са повееч от 3000-5000 човеак, ама пазят здраво. У нас НСО са 40 000 и са пълни с привилегии, а може спокойно и без половината от тези хора и няма да разберем.

7

НСО

преди 7 години

е една куха институция.съгласен съм че трябва да има такава институция от типа на Сикрет сървис но нашите хора просто не си вършат работата.навремето един моторист мина на 2 дметра от Първанов, пред 20 души охрана - Ако бяхме САЩ за такова нещо трябавше половината НСО да изгори и да има генералски оставки - тука имаше малок мъмрене.Ами доган - Атентатотър тсе разходи като на плацдарам пред очите на сто души от НСО.това ако беше Обама да са го гръмнали човека.

6

Анонимен

преди 7 години

Моля, моля. Ако се провери каласициятаВ СВЕТА за висши образователин и научни заведения , от българските БАН ще излеез на първо място, а Университета - на второ. после вееч идват НБУ и Икономическия.Ако се направи атестация по университети пърив е медицинския, втори -Софийския.В това няма нищо чудно - Бан и Сойския са най-стариет образователни институции и имат традиции.

5

Икона

преди 7 години

То *** една Академия то па един Университет...

4

Йими

преди 7 години

Пари има за всичко което носи комисионни, политически дивиденти и изброрни резултати, но пари за нашите бащи и майки, за нашите баби и дядовци, за хората построили с труда си държавата която сега наглите политици грабят за собственото си забогатяване - няма!

3

Фрапиращо

преди 7 години

НСО -36 000 000 лева бюджет за да пазят Бат Сали и Бай Х от малките деца и бременните жени!

2

Анонимен

преди 7 години

Един голям среден!

1

Анонимен

преди 7 години

БАН = /БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НЕУКИТЕ/