83

Ivo Velickov-hudozni

преди 7 години

Az sam balgarin ot pirotsko-zapadnite pokrajnini.Pametnika trebe da si ostane,da se sanira samo,poneze e v Sofija,glaven grad na balgarija i s nego e obelezeno ce balgarskijat narod nee zabravil ot koe pleme e i ne se sramuva ot svoite predci,bilo to da sa hanove,care,lekari,uciteli,arhitekti i skulptori.S premahvaneto na mavzolea na G.Dimitrov e napravena greska,vse edno iztrivame dobrite i losite dela ot minaloto FORMALNO -prosto gi izbrsvame kato tekst,no vsicki okolo oste pomnjat ne nasatat

82

Анонимен

преди 7 години

Ако се обезопаси, може и да стане стена за катерене. Нещо подобно на отбранителните кули във Виена (Flaktürme) от ВСВ. Но кой ще го поддържа - пак ще се "побългари" и едно катерене ще излезе златно. А откъде изпълза тая ***. Сляп ли е, какъв е? Трябва да го е срам, че това е "негово". От 30 години могат фекалии да се чегъртат. Ако такъв слой екскременти е символ на България - доста си подхожда.

81

Анонимен

преди 7 години

Паметникът има отвратителен декадентски стил, който по-скоро се подиграва с българската история (типично за комунизма), така че ще е в интерес на града да изчезне. По-важно е какво ще го замести.

80

Курти

преди 7 години

Там си беше паметникът на Героите от Шопските Железни полкове които биха руснаците в Северна Добруджа. Комунистите са неприятна труднолечима зараза!!?!? А руснаците не са канени на трапезата...........

79

Анонимен

преди 7 години

а тоя на савецката армия, кога?

78

:(

преди 7 години

А като основа за стена за катерене?

77

Аз

преди 7 години

Валентин Старчев е архитект, не скулптор...Живееше си добре през комунизма и му даваха добри поръчки, от които направи прилични пари...Що не вземе да си се скрие и да не ни занимава с нескромната си особа...А това недоразумение е крайно време да се махне от центъра на София!

76

БГТРАКИЕЦ

преди 7 години

НАЛИ ЩЯХТЕ ДА МАХАТЕ ПАНЕЛКИТЕ,ПЪК ВИЕ ГИ САНИРАТЕ И ГИ ПРОДАВАТЕ ДЕСЕТ ПЪТИ ПО СКЪПО,ХА,ХА,ХА.

75

Анонимен

преди 7 години

Бутнете и паметника на цар Поробител!

74

Анонимен

преди 7 години

Професора казва, празно щяло да остане. Но не, това е предишното място на плочите на героите. Махнати от червените предатели, защото са паметници на патриоти, а не на комунисти. И плановете са да бъдат върнати.

73

Анонимен

преди 7 години

Жалко, това е уникално скеле. Що не го дадат на Кристо, да сътвори нещо.Той е фен на такива неща.

72

ноне

преди 7 години

До АнонименСъгласен съм х100.

71

Анонимен

преди 7 години

След този може да се махне и паметника на конника пред Народното събрание.

70

none

преди 7 години

По добре късно отколкото никога. Този не знам кой го е излъгал че е артист. Какво като е за 1300 години България паметника просто е грозен и безвкусен.

69

не на пролет, сега

преди 7 години

няма да повярвам че това ще се случи, докато не видя че и последното ръждявсало парче от това недоразумение го няма ! демонтирайте го сега, докато червения генерал не се е намесил...

68

Наглец

преди 7 години

нагъл комунистически G.E.Y, безродник, първо вие унищожихте паметта на 3 поколения българи като заличихте всички военни паметници преди 1944 ! Ако тези които ти демонтират нелепото съоръжение са талибани ти си амеба...

67

ззз

преди 7 години

Преди 20-тина години АВТОРЪТ на този шестопръст петоху.йник ревеше неистово по пресата, че едва ли не насила го накарали да прави този "паметник" и се отричаше гръмогласно от творението си.Сега за същия човек ли говорим?!Трябва ли да се ровим в старата преса и да търсим думите му?Кога се врътна отново и реве с крокодилски сълзи?

66

Анонимен

преди 7 години

Щял да ги съди по закона за авторското право... А-ха-ха-ха-ха-ха....тоя човек хич не го слуша главата... А пък ''това нещо'', за което претендира, че имало художествена стойност Е грозно и зле изработено. Цялото. Без изключения. Единствената, подчертавам - единствената! причина да се дърли, е нараненото му его. Его на един бездарник, зад когото е стояла тогавашната власт. Чувствал се е важен, че неговото гов*о кичи столицата. И като съм написала ''кичи'', имам предвид, че е кич!

65

Анонимен

преди 7 години

Какво ще давате пари за демонтаж? Я пуснете слух във Факултето, че цялото ДжИлязУ си остава за тях и ще видите как за по-малко от 24 часа няма да останала и една телчица. Доста пари ще спестите! Пък и шведите ще са заети, а няма да берат нещо друго през това време (например капаците на шахтите). Та всички ще са доволни, и общината, че ще спести пари и ние, че ще разкарате тая грозотии и шведите, че кога са виждали толкова ДжилязУ накуп.

64

nai-setne

преди 7 години

Grozota!