80

Анонимен

преди 7 години

Ами в държавните градини системата е с много деца ама прекалено много за един учител,но има и частни

79

бг

преди 7 години

Извода:- който е претенциозен нека си гледа детето вкъщи. Яслата е за избягване щото децата са малки, а има такива разлигавени,че само родителите им могат да си ги изтърпят,щото нали родителите не мислят,че възпитателя е само с тяхното дете а не с 30 други и ако са разглезени какво.Малко ми е странно това медийно бучене!

78

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен :Евала,е това ми хареса вече,а не да чета коментарите на недоразвити и недорасли ,които хал хабер си нямат какво означава да бъдеш родител и сърцето ти вечно да трепери.

77

Анонимен

преди 7 години

Това, че пррсоналът е малко за много деца и не е добре платен, не е основание жена с нестабилна психика да издевателства сърху деца и да някой да я оправдава! На тази възраст се формира психиката и това животно може жестоко да повреди детенце! На всички лелки в градината ще им взема домашните адреси и само да се осъмня в нещо такова!!

76

Анонимен

преди 7 години

Ако някоя патица смрадлива реши, че може да си избива комплексите на моето дете лично ще се постарая никога да не може отново да си послужи с ръцете си.Има инвалидна пенсия щом не и харесва да работи.Тя си е мислела че като не може да говори детето ще и се размине -ала бог вижда.

75

Анонимен

преди 7 години

Имам спомен от детската градина-събудих се и исках да пия вода,но беше заключено в спалното и нямаше никого.Демек 'даскалиците' са решили,че 4 часовия работен ден е твърде дълъг и отишли да пият кафе.Явно ревът ми е бил силен, защото дотича леличката и ми удари шамар.Заплаши ме също така да не казвам на никого.Когато баща ми дойде да ме вземе на нея и се видя тесен света.Мил детски спомен.

74

П.Петров

преди 7 години

Понеже последните няколко години всеки ден водя и вземам децата си от държавни детски градини, ясли, училища и говоря с учители, възпитатели, лели и собствените си деца, имам някакви наблюдения, които ми дават право да коментирам.С цел интеграция, децата с особени потребности ги записват в обикновени градини, а в оздравителните, заради по-добрата материална база записват децата на връзкарите от общината.Учителите не получават нито допълнителна квалификация за работа с такива деца, нито допълнително заплащане, а личните асистенти и специалисти не достигат. Системата също има вина в ситуацията

73

Анонимен

преди 7 години

петров ти не си никакъв петров а освен това нямаш и никакви деца хиперактивен аутичтичен пpоcтak

72

П.Петров

преди 7 години

Как беше: "Който е безгрешен, пръв да хвърли камък", аз имам само 2 деца у дома и едното е в състояние съмичко да ми скъса само за няколко часа всичките нерви един по един. Представете си ги 35 в една група, както се случва заради делегираните бюджети. От 1 до 3 деца в група са или аутисти, или хиперактивни. В групата на малката ми дъщеря едното ревеше в продължение на няколко месеца по цял ден за майка си, а друго само да усети вратата отключена се изстрелваше от сградата на градинатаНе смееха да ги изведат на двора, докато не го вземат. Не съдете без да сте били в същата позиция!!

71

Варненка

преди 7 години

Когато първото ми дете ходи на детска градина, станах неволен свидетел на насилие от страна на едната госпожа към деца. Отидох по-рано да взема детето за зъболекар и видях едни чудесии. Разправии, скандали, но единственото, което постигнах беше, да си смени градината. За това, реших второто ми дете-никакви градини! Вкъщи до предучилищна и това беше най-доброто решение, от позицията на времето!P.S. Голямото дете, на 15г вече, помни и разказва за издевателствата на кьоравата, ниска, мазна учителка, все още работеща в градина в краен квартал.

70

Nadia Nikolova

преди 7 години

Миличкото то...Дано да има по сериозно наказание за тая.

69

41

преди 7 години

Ами като не се е подложила горката даскалица на некой дерибей-началник да я защити от безпочвените обвинения и не си е платила дан за късмета на хорските *** *** *** да бърше, така ще е!Затова маса женици бачкат у Европата-щото сигурно все пак те броят за човек, за разлика оттук.Т.нар.родители не могат през уикендите да изтърпят изпуснатите си деца, обаче ако някой се опита да ги очовечава-вой до небето. Ми мамата да си го вземе келешчето вкъщи да го гледа.Ще изкука на 3-ия ден.

68

до евтиния калтак

преди 7 години

До АнонименЧичо, благодарим за безценните умозаключения, Би ни било интересно да чуем компетентното Ви мнение и за свирките-щом мразиш духането, какви точно хормонални проблеми имаш /освен, че си достатъчно курназ да обясниш на капацитета-дето-майка-му-не-го-е-била-достатъчно, че може да си го лиже сам/?Съболезнования на жените около теб и стискам палци да не попадна с такъв смрадливец в трамвая, например. Ха дано на смъртното ти легло да чакаш на жена с "хормонални проблеми" да те забърше!

67

Анонимен

преди 7 години

БГ мама се е изляла под тая статия. Голяма боза

66

персонала краде яко

преди 7 години

Проверете в детските градини и ясли, какво количество храна /огромни торби /се изнася всеки делничен ден към 13-14 ч. от персонала.

65

Анонимен

преди 7 години

Ха сега....лелката не си е взела аповете ,червените...Така...едно време ни пошлаяпваха в детската,училище,давахме обяснение в даскалото ,защо даскала ни е видял до гастронома а било 20:00 часа вече...и т.н. и т.н. мога да пиша соц начини на възпитание и ценности до припадък,но минало,бешело.Не можеш да се държиш така с ДЕТЕ ***...к..му,малко беззащитно създание,което не може да се защити.На какво го е научила тази луда женица...ааа? Как да стане медицинска сестра и утре да трепе вашите деца?

64

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 64Г лупако не е необходимо детето да знае какво точно означават думите. Децата усещат по тона,жестовете и така нататък когато нещо или някой ги застрашава.Така са устроени хората още от малки да усещат нещата които не разбират както възрастните,в противен случай не бихме оцелели като вид.

63

Анонимен

преди 7 години

Лошото е, че живота ни стана лош и продължава да се влошава.Тиквара си пее едно каквото си знае, колко сме добре и как сме цъфнали.Семейството не е това което трябва да бъде, децата нямат възпитание, родителите между небето и земята, да изкарат месеца, богатите все по-богати и все не им стига а политиците милиардери.Заплатите мизерни които водят до мизерно мислене, до заемане на работа която не е платена и изисква отдаване, до липсата на мотивация.А за работа с децата се изисква обич и мотивация

62

BURZUM

преди 7 години

Хубав край ,хубави хора!

61

Пешо

преди 7 години

Чл. 3. Закрилата на детето се основава на следните принципи:1. зачитане и уважение на личността на детето;6. подбор на лицата, пряко ангажирани в дейностите по закрила на детето, съобразно техните личностни и социални качества и грижа за тяхната професионална квалификация;(2) Всяко дете има право на закрила срещу нарушаващите неговото достойнство методи на възпитание, физическо, психическо или друго насилие и форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси.