48

До 45

преди 7 години

"Лиспата на мозък", за която пишеш се появява изведнъж във всички шофьори, когато шофират в България, независиимо от тяхната националност. Разбира се тук не става дума за липса на мозък, а за нещо друго, което всеки с малко мозък в главата ще се сети какво е.

47

До 46 boby

преди 7 години

Прав си, но хората са добре изманипулирани ит КАТ и като зомбирани повтарят, че шофьорите били такива или онакива и не могат да разберат, че за да се спазват правилата и в България, трябва шофьорите да са убедени в неизбежността на санкциятса, която КАТ ще им наложи ако нарушат правилата и разбира се размера на санкцията не е съществен. Вместо това по внушение на КАТ размера на санкциите се повишава, а нарушенията все повече се увеличават, защото КАТ не работи и не налага тези огромни санкции.

46

boby

преди 7 години

Скорости, гуми, сняг, ала-бала. На БГ шофьора, докато КАТ не започне да действа като в Австрия, нищо не може да му вкара акъл в главата. В Австрия колкото е ограничението - с толкова се движиш, няма шест-пет. Иначе глобите летят. Там в селото всеки кара с 50 и нито грам отгоре. На магистралата - 100. Ако ще и 1000 коня да му е колата, кара с толкова, иначе камерите са навсякъде и няма отърване. Обаче всичко е до контрол, а в БГ си имаме КАТ, дето освен да говори друго не прави.

45

Анонимен

преди 7 години

Аз пък на стари години реших да изкарам шофьорска книжка, курсът ми почти привърши. Понеже спазвам ограниченията имам чувството, че съм спрял - с такава скорост профучават покрай мен. За изпреварвания от дясно, отнемане на предимство, престрояване за ляв завой на трамвайната линия... Направо съм потресен. На тези "майсторчЕта" снега и леда са им най-малкият проблем, големият проблем им е в липсата на мозък.

44

Анонимен

преди 7 години

Трябваше и другите двама умници да поканите - Кесяков и оня дребния с рисунките, че го забравих как се казваше.

43

Неразбиращ

преди 7 години

Само бих искал някой да ми поясни коя е изпуснатата дума/буква тук и какъв е смисълът на това изречение : "Рали пилотът добави, че напразното въртене на волана не част от майсторлъка в шофирането." Не е част или е част?

42

|V|art!n

преди 7 години

Браво на Извънземен, който си каза нещата каквито са! Като се върна в България с колата ми, която е достна мощна, забелязвам рязката разлика между западняците и *** - *** кара навсякъде над ограничението (където пътната настилка го позволява). Подминават ме като крайпътна гара. Това че карате мощни коли не значи, че ограниченията не важат за вас. Карайте внимателно и няма да имате проблем зимата.

41

redordead

преди 7 години

Зимни гуми на Субару и нямате грижи:) Вчера на една стръмна уличка до нас бяха спрели 2-3 коли и не могат да отлепят - субито дори без газ си катери без да се замисля...

40

инструктор

преди 7 години

искам да споделя,че на ЛЕД няма газ,няма спирачки,няма зимни гуми има само ;соспод да те пази;......................

39

П.Петров

преди 7 години

На времето съм карал Москвича на баща ми на лед, тогава гумите бяха "всесезонни", е няма нищо общо като усещане за контрол в сравнение с предно предаване и зимни гуми!Забравете летните гуми при минусови температури ! Две евтини нови зимни гуми са само 120 лв, боядисването и изчукването на един калник ще ви струва повече !Колкото до КАТ и ограниченията на скоростта, виждали ли сте в голям град на 4-ри лентов път извън централната част да се кара с 50 км/ч , колкото е ограничението.? Реално се кара с 60-70 км/ч поне.

38

Анонимен

преди 7 години

Аз съм от късметлиите които са карали 3 месеца шофьорски курс с полигон, тренажор, психо, вътрешен изпит и кормуване. Това е истината, за 10 дни не се научава нищо. Голяма част от шофьорите си въобразяват, че като са в скъпа кола са недосегаеми и се размазват като мухи по дървета. Самочувствие огромно, възможности никакви. Това да вдигнеш огромна скорост не е майсторлък, а възможност на дадена кола. Майсторлък е да опазиш себе си и околните от инциденти, а не да летиш като безумец с жълта книжка

37

Джурналист

преди 7 години

Това не е майсторство, а селско парадиране с риск да се отнеме човешки живот - говоря за чужд, а не за комплексаря зад волана.

36

той

преди 7 години

Как може толкова неграмотна статия

35

Реалист

преди 7 години

КАТ ги бива да приказват и да не работят и този Стратиев като бивш катаджия дали ще е разичен? Ако КАТ спред да прави акции и да приказва, а започне да работи, както закона изисква от КАТ, нарушенията на Закона за движение по пътищата ще намалеят примерно 10 милиона пъти, катастрофите ще намалеят примерно 1000 пъти, ще намалеят в пъти и ранените и загионалите. Вместо работа, получаваме съвети от бивш катаджия, пфу.

34

Селянин

преди 7 години

Мойта каруца е със задно и в снега не ще да върви направо, сърди се. И аз така я свикнах, все с вратите напред...

33

До 31

преди 7 години

Явно и ти си с промит от КАТ мозък. Я кажи как ще се пазиш от разни други по пътищата, когато най-неочаквано те засекат или навлязат в насрещното срещу теб без да има време да реагираш! Примерно аз спазвам правилата, но така ставам опасен и за себе си и за околните. Шофирам примерно по Ботевградско шосе в София с максималноо разрешената скорост, но покрай мен всички прехвърчат сякаш съм спрял. Проблемът не е в шофьорите, а в КАТ, т.е. в липсата на контрол по пътищата на България.

32

1977

преди 7 години

а така ли трябва да се правят пътищата на завои?с обратен вираж

31

Анонимен

преди 7 години

До ИзвънземенЯвно ти xлопа здраво дъсkата. Ако сам не се пазиш и Господ няма да те спаси. Все държавата ви е виновна ... нekадъpници ***...

30

Извънземен

преди 7 години

Що само в *** има такива съвети? Вместо да ми давате съвети, по добре е да са чисти пътищата. Що в Гемания не дават съвети? Във Франция, Австрия? Знаете ли? Защото там дори и 3 метра сняг да има, пътищата им не са почистени а направо сухи. Съвети не ни трябват, трябва ни държава която да се грижи за пътищата през зимата, да са проходими и чисти. Аз плащам всичко + чисто нови зимни гуми и искам хубав, изчистен път и без дупки. А държавата какво? Купете си зимни гуми и ще ви даваме съвети....

29

з н а й к о

преди 7 години

До Стар шофьорПомня помня, и контакта и спорта!!