21

Червен трол

преди 7 години

Та г-н умник попрочети малко за еднокръгови и двукръгови реактори и говори за мърлячите тогава. Факт, че американските *** като тези във Фокушима са еднокръгови и радиоактивната вода от реактора ти върти турбината в машинна зала, а там има хора. А за саркофаг не знам тези от Уестингхаус дали са чували.

20

Червен трол

преди 7 години

До последния умникСъветската централа не е по остаряла технология, а е построена с цел да може по време на работа с механизирана ръка да може да се взима от горивото и да се изследва процеса на ядрен разпад. Това поради т.н. Студена война и новите военни технологии. Аварията според някои източници е следствие на саботаж на ЦРУ. Сегашните реактори ВВЕР са двукръгови и се строят с бетонен саркофаг, който се самозапечатва при авария.

19

Анонимен

преди 7 години

За тези които се опитват по про-сташки начин да се присмиват на японците искам да напомня че Чернобелската катастрофа беше резултат на несъвършена технология и пълна немарливост. Фокушимската катастрофа бе породена от огромно природно бетствие. Освен това японците са много по-гъсто населени и поради това потенциалната опастност беше по-голяма. Въпреки това те се справиха много по-ефикасно от "великия" СССР и най-важното не лъгаха народа си и света за размера на бетствието както правиха руснаците

18

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

До Равиа труда те прави свободен, рави. гледай като се къпеш душа да е с 10 дупки :)

17

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

До Бобикато никога да си прав, джънк фуд и стрес трепат повече хора от всичко останало

16

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

До рускиня до Изгърбичкофти симулиран акцент, рускините така говорят но не пишат. освен ако не са с една вежда. и, приятеля ми иска да допълни че за разлика от *** в москвабад, никой не се бие в гърдите че е наследник на съюза. или че мисли да го прави наново.

15

ГУРБЕТЧИЯ

преди 7 години

Средствата за проекта са осигурени от международната общностА ЗАЩО СРЕДСТВАТА НЕ СА ОСИГУРЕНИ ОТ РУСИЯ ,НАЛИ ТЯ ПОСТРОИ ТАЗИ АТОМНА ЦЕНТРАЛА ?!

14

Анонимен

преди 7 години

Японската радиация е от американски реактори и е безвредна.

13

майорски

преди 7 години

За подобни техногенни катастрофи ....НЯМА Русия, , няма Европа , няма Америка ,България или Япония ...всички трябва да се включват и да помагат ...... Подобни катастрофи са породени от грешки на едно поколение и остават като наследство за следващите .... и като урок за нас и тях .....Става въпрос за Цивилизацията ни ... учеща се от грешките си и стремяща се да ги корегира и не повтаря ..... хиляди техногенни катастрофи ...малко и големи стават по цял свят ...въпросът е да се справяме

12

Анонимен

преди 7 години

Съветско значи хубаво!

11

Анонимен

преди 7 години

А с Фукушима какво прайм? И до днес върху горещия реактор продължават да се изливат стотици тонове вода, която дирвктно се излива в океана. Вече излязоха снимки на огромни риби хванати в близост до Япония. Там междунатодната общност ще вземе ли мерки или японската радиация е демократична?

10

До рускинята

преди 7 години

Каква украйна *** другарко рушнкиньо!?? *** нали викате ,че украйна ,грузия ,молдова татарстан че и българия са ршки държави!!??как урайна е виновна като оня белязаният Горби е от Масква не от Киев!??..долу рушнаците !!

9

Азер Гъзаев

преди 7 години

Питайте. гоцьо трипера -големият шлем и румен пияният мафьот колко комисионна получиха да строим 2_ ядрена централа !?!?!?! По *** тертип със стари реактори и елктроника!???! Ненормлници с всички КГБ КТБ ***

8

рускиня до 6

преди 7 години

Сигурен ли си ,че рак на твоя позната е предизвикан от Чернобил? Защо останалите хора нямат мутации? Раково болни процентно не се промениха, а и освен това ,сигурни ли сте че клетъчни мутации не се предизвикват от това ,което ядете в момента . както гледам на съдържание е Менделеева таблица. А животния мир в Чернобил процъфтява. Така че ..

7

рускиня до Изгърбич

преди 7 години

Украйна е наследник на цялото недвижимо имущество на УССР , заводи, стопански сгради.Това е първо, второ русия наравно с други страни е участва в изграждане на защитен купол.

6

ZFix

преди 7 години

До АнонименНе мислиш ли, че по-важния въпрос е какво е участието на Русия в този проект, или те са някаква "велика" нация, дето може да *** наляво и дясно, а после другите да се оправят.

5

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

един приятел пита ако русия е наследник на съветския съюз, защо не строи защитна арка, а трябва ние от ЕС да плащаме за простотиите на един политкомисар

4

Берлин

преди 7 години

Изтровиха ни кьопaвите братушки.

3

Френски тарикат

преди 7 години

Купола е направен от неръждавейка, 10 см слой каменна вата и слой воалит. И за всичко това франсетата прибраха 10 милиарда евро и искат още 2.

2

Анонимен

преди 7 години

Браво, от доста време се очакваше този втори купол. Поучителното в случая е, че животът около бившата атомна централа се развива отлично и дава повод за размисъл кой всъщност е истинският "Чернобил".