43

Анонимен

преди 7 години

Фидел Кастро май наистина е последният от великите.

42

Анонимен

преди 7 години

ДЕСЕТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТИ - НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ИЗБРОИ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИТЕ?ОТДАВНА СА ПОТЪНАЛИ В ПЕПЕЛАЦИТЕ НА ИСТОРИЯТА.НО ФИДЕЛ КАСТРО ЗА 57 ГОДИНИ СЕ Е ЗАПИСАЛ НА ЧЕЛНАТА СТРАНИЦА.

41

Анонимен

преди 7 години

Казва се Стойчо М-О-шанов.

40

Анонимен

преди 7 години

Замислете се за днешните политически лидери и ще разберете какъв човек си е отишъл днес.За мен Фидел ще остане един от символите на 20 век. Такива хора остават символи независимо кога са живели. Защото да си идеалист, да имаш принципи, да вярваш в тях и да посветиш живота си на тяхната реализация е нещо непреходно. Поклон.

39

Безпартиен

преди 7 години

До доктора, Колега имахме за малко Стамболийски, няма такъв човек, който въведе реформа (поземлената), опитана да се въведе в римската Република 2200 години по-рано. Справи се с 300 000 бежанци българи и 40 000 бежанци арменци. Заобиколо Версайката система и създаде трудовите войски. Имаме си личности. Стойчо Мушанов също е добър пример.

38

Доктора

преди 7 години

Най-великия идеалист и личност през 20 век. Защо и ние нямахме такъв? Жалко.

37

Циник до 44

преди 7 години

Мда...за съжаление ...в този сайт - 90% са...чукча не читатель...он писатель....и бронебойни патрони...за техната ВерА ...нема открити :-)

36

До Циник

преди 7 години

Фидел Кастро многократно е заявявал че не желае да бъде с СССР.За съжаление САЩ не му вярват след Кубинската Криза 1962.Едва ли историята ще успее да се произнесе изчерпателно по въпроса, но Кубинския народ стана заложник на съперничеството на Студената Война.Куба е нагледен пример за тежките последствия от връзките с Кремъл.

35

Изход Богове и Царе

преди 7 години

След като евреите /робите/ напущат египет, няма кой да работи и Египет е в руини. Рамзес бележи упадъка на империята.Така и в България след като хората не бяха удовлетворени от този рай който води в ада напуснаха да дирят препитание в други страни и народи.Връщането на социалистите ще задълбочи процеса, но такава е историята.Новото поколение ще види с очите си грозното лице на социализма.

34

Краси

преди 7 години

КомунизЪмът в Куба принуди народа да прави опити да бяга с автомобилни гуми и салове през океана към САЩ.А цели национални спортни отбори , били на състезания в чужбина не се връщаха обратно в рая, наречен Куба.

33

Циник до Безпартиен

преди 7 години

Чета доста....за разлика от огромна част на пишещите тук! Убежденията ми са фомирани от знания - колко от пишещите тук знаят , че "великия вожд" е бил фен на американския президент Труман, и му е писал фен писмо? За разлика от папагалите тук....аз мисля!

32

Безпартиен

преди 7 години

Коментар 39 е до ***, Пич, ако не си бил в Куба..... недей да говориш, аз съм ходил и живял там както и в "гадния" капитализъм САЩ, както и в Добрия социализъм в Швеция, наскоро бях и в Макао за няколко месеца(протекция на Китай, там ми хареса най-много). Мисълта ми е, че всяка система има и добри и лоши страни. Кастро като Бай Тошо ако беше пускал хората, навън като Тито и да ги задължи да си слагат парите в местни банки, щеше да е друго ( но заради Ембаргото нямаше как да го направи).

31

ЦИНИК

преди 7 години

Пич, ако не си бил в Куба..... недей да говориш, аз съм ходил и живял там както и в "гадния" капитализъм САЩ, както и в Добрия социализъм в Швеция, наскоро бях и в Макао за няколко месеца(протекция на Китай, там ми хареса най-много). Мисълта ми е, че всяка система има и добри и лоши страни. Кастро като Бай Тошо ако беше пускал хората, навън като Тито и да ги задължи да си слагат парите в местни банки, щеше да е друго ( но заради Ембаргото нямаше как да го направи).

30

Анонимен

преди 7 години

Абе чувал съм, че хиляди са рискували живота си да пресекат морето което дели Куба със Щатите ама съм забравил в коя посока е бил потока. Бихте ли казали кубинци ли бягаха в Америка или американци в Куба? От това ще ми стане ясно къде колко хубаво е било.

29

Анонимен

преди 7 години

В Куба беше хубаво. Сега ще стане още по.

28

до 15

преди 7 години

не бе, не си прав - 638 хиляди опита са правени.

27

Анонимен

преди 7 години

Жалко, след няколко години няма да можеш за 10$ да си наемеш кубинка да ти изпълнява желанията цял месец. Кой наел, наелотиде си фидел

26

Безпартиен

преди 7 години

Пичове разбирам, че трябва да има и противоположни мнения за да се получи дискусията. Да не забравяме, че Кастро тръгна от йезуитско училище беше и юрист и обяви революцията за социалистическа, защото не можеше да намери съюзници никъде по това време. Добре балансираше до разпада на СССР. Много закъсаха след 91-2 както и Ние тогава.Ние имахме много добри връзки с Куба и добър обмен на стоки, пращахме им много български инжинери по ТЕЦ-овете и ВЕЦ-овете, и те са благодарни затова.

25

Анонимен

преди 7 години

Тогава имаше и много глупости, но пък постиженията също никой не ги отрича.Какви постижения? Би ли цитирал някое? Точно тогава изостанахме най-много от цивилизования свят.

24

Анонимен

преди 7 години

Просяци със Самочувствие - това е Куба днес на Фидел !