11

!?

преди 7 години

Явно те са проблема ,

10

Ако при земетресение

преди 7 години

се срути такава незаконно построена къща и осакати тези, които се намират вътре, тогава какво ще последва?Ние, данъкоплатците, ще трябва пожизнено да им осигуряваме инвалидните пенсии.Не може така! Каквото и да предприемат, все ни ощетяват.2 по-долу да не си прави илюзии, защото:1/ Интегрира се само онзи, който сам желае да направи това.2/ Бъди сигурен, че тези НЯМА да ти изкарват пенсията, а ще влизат нощем да ти я откраднат!А тя ще е малка, защото от нея ще късат соц.помощи за тях!

9

svetlio

преди 7 години

От нашите продажни политици не чакайте нищо.Докато не се вземат мерки от ЕС и нашите да го прекопират от там и да не се страхуват,че ще ги смъмрят,оправия НЯМА!И това ще стане,но ще е късно за всичко!

8

Анонимен

преди 7 години

До BURZUMнямам против да строят,но на собствена земя,както всички останали,с какво точно са заслужили повече права от другите хора

7

Анонимен

преди 7 години

До BURZUMА бе, мислителю!Кой на кого пречи да си построи къща днес в България? Никой не пречи никому, стига да е спазен законът!Нека да си купят парцели в регулирани квартали и да си построят там къщи, след като проектите им ъдат одобрени в архитектурния отдел на общината. Така правят всички останали.От къде накъде ще заграбват земя, където им хареса и ще строят без архитектурен план? България е земетръсен район. Ако при земетресение рухнат такива ромски къщи, може да убият невинен човек!

6

Относно останалите-2

преди 7 години

Да проявят инициатива и да вземат нужния начален капитал от прословутите международни ромски фондове - това ще бъде по-разумно влагане на пари, отколкото наливането на "стипендии" в ръцете на човечета с общ успех (3.50), само за да благоволят да присъстват в средните училища. Разбира се, ромите ще трябва после да върнат тези пари на въпросните фондове, а от българската държава няма да получават повече помощи.След като реват за права, да поемат и задължения, както всички останали бълг.граждани!

5

Относно останалите

преди 7 години

След като в Гърмен могат да бъдат устроени само 6 семейства от това гето, останалите ще трябва да бъдат настанени другаде - например, в някой от пустеещите бивши военни обекти. Ще си стегнат със собствен труд помещенията, ако те се нуждаят от ремонт.Как да бъдат подбрани тези бивши военни обекти? Ами там, където има свободна земеделска земя за обработване или пък околността е годна за животновъдство. Но за да започнат да се занимават с тези поминъци, ще им е нужен начален капитал.

4

Значи, в Гърмен

преди 7 години

въпросната общинска земя може да осигури прехраната само на 6 семейства. За за има къде да живеят, ще си наемат квартири в Гърмен и ще си ги плащат, а ако желаят да си построят тухлени къщи, да си купят парцели - така, както правят всички останали български граждани, които нямат собствени жилища. Защо само за ромите да се прави изключение?!Излиза, че в Гърмен могат да бъдат устроени само 6 ромски семейства от незаконното гето.

3

Анонимен

преди 7 години

В България има и други етноси, но те си живеят съобразно закона на страната и никой не ги чува. Тези непрекъснато са недоволни и те никога не са наясно кое е законово и кое е нормално. Не може да раждат на 12 години и държавата да не взима мерки, закона е един на всеки българин независимо от етноса. Превърнаха ги в абсолютни *** с измислените защити и измислицата с дискриминация. Който живее по правилата никой не го притеснява.

2

Анонимен

преди 7 години

Не знам, просто трябва да интегрираме тези хора, защото те са бъдещето ни и те ще ни хранят един ден.

1

Щом ги интересува

преди 7 години

общинска земеделска земя, тогава да карат по закона - на всяко социално слабо семейство, което пожелае, се предоставят по 10 дка земеделска земя за обработване от общинския или държавния фонд.64 дка - шест семейства могат веднага да започнат да ги обработват и да облекчат държавата - като си изкарват сами прехраната, няма да получават соц.помощи. Така правят безработните българи, помаци и турци, живеещи на село. Защо и ромите да не могат? Или те само обикалят и чакат да дойде време за бране?