8

Анонимен

преди 7 години

А бре *** една лелка на минимална внася 40 години и един ушев внася20 години на средна едни и съши пари!!! Що пенсиите да са им различни?

7

мунчо

преди 7 години

нещата са елементарно прости:за да получиш пенсия освен възраст и стаж е необходимо и да са ВНАСЯНИ пенсионни осигуровки,както ти самия,така същои твоя работодател!но държавата НЕ ВНАСЯ на държавните служители и те също невнасят И СТОТИНКА осигуровки,но ВЗИМАТ максимални пенсии,някои дълги години/дай БОЖЕ на всеки/!а ето малка сметка:за 1млн служители,а те са повече,със заплата по 1500лв,трябвада влязат месечно 600млн лв в пенсионния фонд!е на 2млн пенсионери - на всеки още по 300лв!

6

ДА

преди 7 години

Костов,Костов е за бесилото!!!И сегашните управници,дето не гласуват ВСИЧКИ държавни хрантутници да си плащат осигуровките.Защото после ще вземат и по 10-тина заплати при пенсиониране!И всичко на гърба на народа,на когото се вдигат непрекъснато сумите за осигуровки!Болен здрав носи!!

5

до 4

преди 7 години

Началото на тази рулетка поставиха Нейков и Костов с точковата система, на която Първанов не наложи вето. Още не бехме и в ЕС. А кажете не са ли и тримата в кюпа?! Но и никой не се противопостави на този "закон". А кажете не са ли всички маскари?! Маскари са. Затова - президентска република! С опция за инпийчмънт! Ей така, за всеки случай.

4

Анонимен

преди 7 години

ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА Я НАПРАВИ КАЛФИН ОТ АБВ СОЦИАЛЕН МИНИСТЪР ПРИЕТА С ГЛАСОВЕТЕ НА ВСИЧКИ- ЧИЧКО ГУГЪЛ Е ПО ПАМЕТЛИВ- СПРАВКАТА Е НА ЕДИН КЛИК РАЗСТОЯНИЕ- И НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВА, АМА ГЕРБ ПОДАРИХА НА АБВ ТОВА МИНИСТЕРСТВО А СЛЕД ТОВА ДРУГАРЯТ ПЪРВАНОВ НЕ БЕШЕ ОСОБЕНО ЛАСКАВ- МДА- БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТОТАЛНО ДЕФОРМИРАНИ, КРАТКОПАМЕТНИ, А ТИЯ ОТ ДАПАСЕ, БСП И АБВ ГОВОРЯТ КАКТО ИМ Е УДОБНО, А НИЕ ДА ХВАНЕМ ГУГЪЛ ЗА ТОПКИТЕ ДА ГИ ПОРАЗДРУСАМЕ И ДА ИМ ВИДИМ ХАМБИЦИИТЕ, ЛЪЖИТЕ И ...КАК ЛИ ША НА СГОТВЯТ,,,

3

До 1

преди 7 години

Това са пълни глупсоти. Разходно-покривната система в 99% от случаите води до дефицит, тъй като се разчита сегашното поколение да изхранва сегашните пенсионери и постепенно бремето се увеличава все повече и повече, особено при застаряващо население, както е в България. Запасен фонд няма, нищо няма! То затова сега пенсионерите ни са на това дередже - защото толкова години хората караха инертно и вярваха сляпо на "водача" Живков.

2

Анонимен

преди 7 години

За каква реформа става въпрос . Нещата са идеално прости . За да живее един човек нормално са необходими 562 лв. Ние искаме минимум 300 , защото ако сега се делим на богати и бедни , на политици и аполитици , в най - скоро време ще се делим на нормални и ненормални .

1

еделвайс

преди 7 години

Пенсионната ФОРМА на Тодор Живков беше най- удачната. Вноските са отивали в държавния бюджет и пенсиите са изплащани от него. Годините за стаж, категории, възраст и придобивки са били на много добро и приемливо ниво. Проблеми не е имало. Мизерстващи също. И хора без пенсии не е имало. Лично аз не одобрявам премахването на тази ФОРМА . А последвалите реформи са провал. Всичките.