54

Самунски

преди 7 години

Защо всеки бил на Народна софра е против мажоритарния вот. Хората не разбирали риска- дрън дрън ярене, като не върши работа вън от службата. И крайно време е да се ограничат привелегиите на Държавните служители - не виждате ли, хора не останаха в страната.

53

Шаран БГ

преди 7 години

Животът ще покаже коя система е по-добра! Само не разбирам, защо всички политици / с малки изключения/ , и президентин, и ония дето съдят според Конституцията, и от ЦИК - всичките те скочиха против мажоритарния вот ??? Ако и така не върви, ще правим президентска република ! А сега ,всички се бият в гърдите, че носят отговорност / за золумите в Държавата/, а да има някой потърпевш ? Църният Ваньо, Р.Гочев и пр. и акълища даже раздават по телевизиите. Западняците идват тук само да ни вземат парите

52

нънтри

преди 7 години

Дават се примери с разни държави за мажоритарната система, но истината е, че те са с висок стандарт не заради, а въпреки избирателната си система.

51

Рпм

преди 7 години

Поредната "социоложка" на заплата при бойко. Мажоритарната система е много добра, но за бойко и още няколко олигарха.Всъщност сега с тази система вместо да се преборим със статуквото направо го заковахме. За десетилетия напред!

50

Анонимен

преди 7 години

да приложат немската система.

49

Анонимен

преди 7 години

техните деца не идват тук? - какво откритие на Мира Радева. Тук идват хора като Де Ниро, Сталоун, Таря Турунен, Депеш Моуд, Джейсъм Стейтъл, Мел Гибсън и то много от тях за идват отново и отново, но според Мира Радева западняците не идват в България.

48

Анонимен

преди 7 години

Мира Радева която обходи всички партии не знам, защо въобще и дават да говори по медиите. Само глупости говори.Децата ни ходели някъде и не се връщали оттам значи било по-добре-?Че то никой не се върнал и от оня свят.А щом ще правим такива сравнения - И от ЯПония който отиде не се връща, ама там има монархия - викам да въведем и ние монархията?Тези страни са добре защото имат висок стандарт, а не зарази изборната система.Русия е с пъти по-висок стандарт от нас.

47

Анонимен

преди 7 години

Референдума не е валиден по конституция което значи че НАРОДЪТ се е произнесъл ПРОТИВ мажоритарната система. Точка.

46

zaw12929

преди 7 години

ГОЛА ВОДА СЕ ПРАВИ НА ЕКСПЕРТ ПО КОНСТИТУЦИОННО ПРАВО

45

Мордохай

преди 7 години

Всякакви коментари са излишни! ГЕРБ, чрез Би Ти Ви и превръщането на "Шоуто на Слави" в политическо предаване, което с контра - дезинформация накара аудиторията си да повярва, че са против ГЕРБ и Борисов ги хлъзнаха и чрез мажоритарният вот осигуриха на ГЕРБ власт завинаги, а на първите избори за Парламент едно партийно конституционно мнозинство в Парламента!

44

мнение

преди 7 години

Няма никакъв проблем срещу 1 милиард евро Риад, Анкара или Москва да си купи парламент в БГ които да защитава техните интереси. Желаещи да бъдат купени бол, особено сред по *** ни сънародници. Те вярата си смениха, а какво остава да гласуват там за някой муджахедин.

43

Анонимен

преди 7 години

Умните хора гледат 20 канала от цял свят, четаат всичко от света и политика, четата патило и непатело и тн.Не гледат неква пропаднала квартална крайно десня телевиизика. Докато бучат трошия и пивт ракия менте. Мислите се за много умни...а не сте.

42

нн

преди 7 години

Какво се тревожат някой от политиците и дават акъли, че следващото Народно събрание ще бъде без тях ли? Нормално. Какво му беше толкова хубавото на многомандатните избирателни райони, двама местни и двама от партиите - софиянци и парашутисти. Щом цитират толкова много места в т.ч. и в Европа с мажоритарни избори, много просто, вземайте начина от хората и действайте. Какво плюете Слави? Народа каза, така ще бъде, ха да видим дали ще е по-лошо, е за някой политици - край на кариерата им.

41

Кучето на крайния кв

преди 7 години

На всички е ясно, че Слави беше купен от олигархията и в частност от Бочи за референдума. Устройха си му концертче в центъра, правиха театро за пред хората, нали са патреоти, искат да променят нещо. Е, промениха го. Сега всички големи партии ще си счупят краката, кой пръв да внесе законите в името на хората. И за награда Славчо в политиката да гушне някой долар. А там като влезе ще го изкарат с такива шутове, че няма да знае къде е Учиндол. Подхлъзнаха го като последното селянче.

40

помни като слон

преди 7 години

Сега, да припомня - като дойде дедо-цар, тези дето искахме промяната, гласувахме против двуполюсния модел. Сега също е време за промяна, и пак ние, тези същите, се готвим да върнем двуполюсния модел. Много ми е драго.

39

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен-40Хубав въпрос! Някой, на който са посвършили парите. След мажоритарни избори ще му излезе доста по-евтино да контролира кой за какво гласува в парламента. От немотията идва всичко това, и от тъ-ъ-ъ-ънката сметка.

38

PD

преди 7 години

А с разясняване на въпросите от референсдума не се заеха медите, защото отдавна не са средства за масова информация а за манипулация. И така за такива важни неща няма кой да плаща.

37

Анонимен

преди 7 години

Знаем, че Слави прави шоуто си по сценарий, написан от сценаристи.Въпросът е, кой беше сценаристът на Слави за шоуто "референдум"?Дали точно олигархията не го измисли това, че по-лесно да настанява свои хора в парламента.

36

Анонимен

преди 7 години

ЯСНО Е, ЧЕ НОВАТА СИСТЕМА Е НАЙ-ПЕЧЕЛИВША ЗА ДПС И ДОСТ, АМА КАК ДА ГО ОБЯСНИШ ТОВА НА ХОРА С ЕДНА ГЪНКА НА МОЗЪКА?

35

Анонимен

преди 7 години

РАДЕВА Е ПРОДУКТ НА ХАМЕЛЕОНСКАТА СИСТЕМА