74

Нас

преди 7 години

До ха ха смятам 200 овце за 6 месеца по 5л мляко на ден по 2 агнета средно на година по 3 кг вълна!!! За цените се ориентира по магазините!!!

73

Кметот на Симитли

преди 7 години

Има Нова Европрограма на Министър Кукунева, за образоване на овцете, сами да се грижат за себе си /да се пасат, да се доят и да се пазят от вилци посредством плакат на Майката на нацията/!!!

72

Анонимен

преди 7 години

Никаква друга възможност няма , освен да научим овцете сами да се грижат за себе си . Защо да не е възможно ?

71

Инструктор за пастир

преди 7 години

Провеждам курсове и изпит със сертификат за пастири в Австралия.Заплата 6000 щатски долара..Обучението и изпитите тук и се състоят от езда на кон,мятане на ласо от кон,стрелба по мишена "хищник" стационарно и от кон.До тук е добре-90% успеваемост на изпита.Но...100% отпадат при стрелба и хвърляне на ласо от торба на кенгоро!

70

Щом...

преди 7 години

...за 1000 няма, предложете 1500. Ако пак не се намерят, предложете 2000...аз ли да ви уча?Иначе е лесно да си вееш диpника като ски учителка срещу 200-300 лева на ден, а някой друг да ти опъва на овцете за 20-30, нали?

69

Ima6migla

преди 7 години

24/ 7 s ovcete 30dni po 24h =720h1000lv /720h = 1.38lv/1h tejka i mrasna rabota, za koqto sashto si trqbva kvalifikaciq i lipsa na vsqkakav lichen jivot, vazmojnost za razvitie i tn. Pri 8h raboten den za takav tip trud zaplatata e okolo 600lv. Nai-prostata smetka pravi 1800lv.Po zakon nadnormenoto rabotno vreme iziskva dvoino zaplashtane. Noshtniqt trud sashto. Ima zadaljitelna platena otpuska i pravo na bolnichen. Tezi neshta zalegnati li sa? P.s. izvinete che pisha na bg s latinski bukv

68

Прасчо

преди 7 години

Хората се промениха, промени се и начина, по който изкарваме поминъка си. Да се берат домати, грозде и т.н., косене, овчарство, говедарство и сходните им професии отмират, защото няма пари в тях. Днешният българин иска да вземе поне 2500 лв. нето, да има социалните придобивки, които имат и останалите и това определено го няма в болшинството български фирми.

67

беее

преди 7 години

нека авторката на статията да стане овчарка да взима хиляда лева и ще яде овчарско сирене без пари

66

Анонимен

преди 7 години

Тука некои се изказват,че предлаганата заплата била висока.Ми добре щом ви харесва що не се пробвате.Даже ще си хванете 3 стада на 8 часови смени за леб ще има.Останалото ще го пасете.

65

USA

преди 7 години

1000 лв. Пари ли са ? ИЗНУДВАЧИ ТАКИВА

64

Анонимен

преди 7 години

До Анонименами като си глупаво рИфУрмаТУРЧЕ....

63

Шаран БГ

преди 7 години

"Когато бях овчарче и овцете пасях" - много хубава песен, приятна мелодия и дори Първия я обичаше !! Работата на овчаря е много трудна ! Не само като времетраене.Иска и много умения, които идват с практиката !Не се заблуждавайте, мили ми граждани, като го гледате, негово величество Овчаря, подпрян на гегата! Не му минава така деня и работното време.. Слънце, дъжд, облаци - няма спиране. Само при много дълбок сняг --- ама и тогава работа.... Единственото добро - винаги си на чист въздух !!

62

чобанин

преди 7 години

Да отива да си пасе и дои овцете!

61

Анонимен

преди 7 години

До хахахахахааз не видях отговор на поставената математическа задача

60

Така е

преди 7 години

До ава 72 При соца имаше поговорка : За лудо работи , за лудо не стой.Сега е :За лудо не работи , за лудо стой....

59

хахахахаха

преди 7 години

До хахахне видиш лш че това е ДЕМАГОГИЯ-то отдавна тече кампанията ,че видиш лш това работодателите дават ОГРОМНИ заплати,осигуряват супер условия на труд но хората са мързеливи??????????И като идеш на работа се оказва че 1000 та лева са за 3 месеца,а работното време е САМО за събота и неделя по 8 часа инак е по 12,а осигуровките са на минимална работна заплата....ИЗЕДНИЦИ....Върнаха ни в 1900 година...

58

Анонимен

преди 7 години

Ама Бокьо нали ви каза да ставате овчари и да копате компири. Що го не слушате.

57

ава

преди 7 години

Спор няма, че заплатата е ниска имайки предвид работното време. Ама все пак не мога да разбера и хора, които казват - без работа ще седя, ама за тея пари няма да работя, с "20 лева" нищо не мога да си купя. А с нула лева какво може човек да си купи? Или на гърба на другите да лежи? Естествено, че за един човек, който може да работи друг вид работа, тези условия няма да го привлекат, ама по никакъв начин. Ама си има и доста хора, които и нещо като цяло трудно намират и тогава да подпират е малко.

56

хахах

преди 7 години

До Нас36 000 лева годишни заплати за стадо което струва 20-25 000 лева? Обясни ми как става номра. Или не - по-добре ми покажи на практика. Инвестирай 25 000 лева в стадо и аз лично ще ти намеря 3-*** пъдари с опит на които да плащаш 36 000 на година. Сега ще ми удариш един минус (и една псувня), но така и няма да дадеш отговор на въпроса как ще стане номера, просто защото си нямаш хал-хабер, но за сметка на това си мистър-компетенция-по-всички-въпроси

55

Нас

преди 7 години

1000лв заплата и 3 на души за да се сменят и да имат и личен живот ! Това е нормално за тази работа !