51

-----------

преди 7 години

Колко пъти в в България от Освобождението до сега трябва да се пробва мажоритарната избирателна система за да се разбере, че тя не е за тука? Не стигат ли двата периода на мажоритарна избирателна система от 1879 г. до 1911 г. и след това новото и въвеждане след 1934 г. след преврата от 1934 г. , та трябва да я въвеждаме за трети път?

50

Анонимен

преди 7 години

Първо това въобще не и е работа, второ тя като обусман представлява народа и да обяснява че представлява грешната страна е много непрофесионално.Излиза че не знае какви и е работата и не си я върши , а се занимава с други дейности да си запълва времето.

49

Анонимен

преди 7 години

Когато след мажоритарния вот в парламента влязат само герб и дпс, отговорността ще я носи Шоуто на Слави, но ще е много късно.

48

Анонимен

преди 7 години

Защо Майчето не направи тези предложения, когато писа избирателния кодекс, а се прави на интересна сега когато няма право на законодателна инициатива?

47

Анонимен

преди 7 години

Айде,на всяка манджа меродия!тази си намери покровители!

46

Анонимен

преди 7 години

Животът ни мина в проба-грешка. Умните се учат от опита на другите. Добрият опит.Няма какво да пробваме пробити практики. Натресат ни нещо изключително пресиращо, и после ни омайват, че такъв бил законът. И минават десетилетия в заглавикване, масата се гърчи, а една шепа блаженстват. Нема такава държава. Нема такъв *** народ...

45

www

преди 7 години

Да ме прощава Тошко Хаджитодорв, но не е коректно да направиш (успешен) опит да излъжеш българските граждани, ползвайки се от възможностите на телевизията си и след това да приказваш, че те би трябвало да носят отговорността за това. Де, юре е така, де факто не е.

44

Анонимен

преди 7 години

Тая пак започна с нейните законопроекти.Дали това влиза в служебните и задължения? То не беше Костинбродската афера, то не беше ,,нов" изборен кодекс.Сега пак се напъва да направи някоя шашма.

43

Анонимен

преди 7 години

"право да избират народни представители в едномандатните изборни райони в страната да имат българските граждани, които са живели поне през последните шест месеца в съответния изборен район."Тази *** дали знае, че право на участие в избори ми се гарантира от конституцията и тя няма право, заедно с някакъв учиндолски чалгар да ми иска да съм живял в който и да е "изборен" район измислен от нея?

42

Анонимен

преди 7 години

Точно българският народ се лъже най-лесно. Справка: референдума на учиндолското недоразумение - малоумния чалгар. Сега глупаците реват - той бил подкрепял Бойко. Лъжете се, така ви отърва, за да не се признаете за много прости.

41

маче

преди 7 години

Предложението и е за 240 депутата.......да сложи в скоби и 120

40

Лале

преди 7 години

До Хризантема - защо трябва да има нов избор - вторият, събрал най-много гласове в съответния район, става депутат. Какви нови избори, какви пет лева...

39

много нечистоплътно

преди 7 години

ВСИЧКО, КОЕТО ВНАСЯ ЛИЦЕТО МАЯ МАНОЛОВА МАЙ ОБСЛУЖВА ТОЧНО Б.Б. - ВИДЯХМЕ КАК ГО ВЪРНА НА ВЛАСТ С ПРЕДИШНИЯ ИЗБОРЕН КОДЕКС И КАК ЗА БЛАГОДАРНОСТ ТОЙ Я НАПРАВИ ОМБУДСМАН, ВЪПРЕКИ ПРОТЕСТИТЕ НА ХОРАТА! ИМА МАЙ НЕЩО СТРАШНО НЕЧИСТОПЛЪТНО И НЕМОРАЛНО - КОГА ГО НАПИСА ТАЯ ЛЕЛЯ, ЧЕ И ВЕЧЕ ГО ВНЕСЕ? КОГА СЕ "ПРЕГЪРНА" СЪС СЛАВЧО, ДЕТО МАЙ СЪЩО ПРОДЪЛЖАВА ДА ОБСЛУЖВА Б.Б. И ОЛИГАРХИЯТА? ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ , С КОЙТО МИСЛЯТ МАЙ ДА НИ ИЗМАМЯТ! СРАМНО!

38

Анонимен

преди 7 години

"Точно българският народ показа, че не се лъже лесно. Нали уж магаре да му сложат..."А защо си мислиш, че не са му пробутали магарето?

37

Анонимен

преди 7 години

Тази кокошка си превишава правата. Толкова ли е глупава, за да се подвежда по малоумния учиндолец?

36

Георги

преди 7 години

Ама пичове и мажоритарна и интергалактиална да е избирателна система пак същите ще са в Народното събрание. Да не мислите, че сега ще избирате между Левски, Ботев, Каравелов... не! Нали знаете, че пак тези депутати ще са. Разликата е, че зверствата ще си ги вършат и ще се бият в гърдите и ще обясняват " Ко рИвете ... на нали народа мен мЪжУритарнУ мъ избра". А вие, мажоритарцини, пак ще се чудите "къде сбърках".

35

Georgi

преди 7 години

Ей, тоя Славчо със всички играе! Кеф му Бойко, кеф му БСП. Подкрепяйте му популисткия референдум, подкрепяйте! После всички ще плащаме, ама ще сме си виновни.

34

СЛАВИ

преди 7 години

Явно и СЛАВИ е *** на $КОЙ!!!

33

Анонимен

преди 7 години

Точно българският народ показа, че не се лъже лесно. Нали уж магаре да му сложат, щяха да го изберат. Нека пробваме с мажоритарен вот, ако не проработи ще търсим по-добро решение, демокрацията е процес, а не застой.

32

Анонимен

преди 7 години

Има един тънък момент в предложението на Мая Манолова - колко да са депутатите избрани от гласувалите извън страната. Тук може да стане и 2 и 200. Може да са 9, както предлага Манолова, но може да е един или да са 2, 3, ... 239, т.е. с каква тежест ще са гласуващите извън България, както и как ще се разпределят районите им, като се знае как гласуват в Турция.