24

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 32"Последният антибиотик в историята е синтезиран през 1987 г."Това не е вярно!Това за което говориш е последния клас антибиотик който е в употреба днес.До момента 12 класа.Но, между 2000-2010 са открити и са в тестове 4 нови класа антибиотици.Отделно от това са "синтезирани" над 50 вида, които са второ-трето-пето поколение на съществуващи антибиотици и комбинации от тях.

23

Не само те

преди 7 години

Всички лекарства действат така.

22

SyS

преди 7 години

Ами, *** бързо без антибиотиците.

21

Анонимен

преди 7 години

Не, не се тъпчем с антибиотици, антибиотици съм взимал много рядко през живота си и само когато съм бил в тежко състояние без алтернатива.

20

Анонимен

преди 7 години

Това са глупости. Тези статии се пишат като се взема сегашното ниво на медицината, а не на нивото на което ще бъде през 2050.Разбира се, че всяко прекаляване е вредно. Разбира се, че бактериите стават резистентни на антибиотиците - това е в основата на еволюцията, но самите антибиотици също се развиват. Между антибиотиците които са ни давали като деца и сегашните антибиотици, разликата е огромна, а са минали само 30-на години оттогава. Тези статии са глупости на търкалета, достойни за бг-мама.

19

Анонимен

преди 7 години

Добър ден...От десетилетия вече има хора с генни който са устойчиви на антибиотици. Ще дойде ден в който и едно леко порязване би било опастно за живота. 200-300,може би 1000 години, но този ден ще дойде. Тези след нас да му мислят.

18

има и добри лекари

преди 7 години

Понякога антибиотиците са нужни, затова има доктори - да преценят кога.Моята лична е желязна. Аз имам хроничен бронхит и всяка зима ставам по зле.И личната досега безпогрешно е казвала кога да пия и кога не ;)Една зима бях мн зле, исках антибиотик, тя каза - НЕ, и ми даде 2 седмици болничен. Оправих се.Другата зима пак бях зле, тя ми каза да пия, аз си викам - няма, ама след 2-3 седмици дстанах по зле и трябваше да пия ;)

17

Суека

преди 7 години

Антибиотика е като лечението с лъчетерапия убива и здрави и болни част от теб ! От един д-р в Пирогов ми бяха предписали за оросяване на крайниците ако не ме лъже паметта някакви хапчета които като прочетох упътването и ми побеля косата ... странични ефекти = СМЪРТ , увреждане на нз си какво и т.н. и т.н. !

16

Анонимен

преди 7 години

Лекарите умират от кеф да продават хранителни добавки, които така или иначе са без рецепта, защото там е парата,комисионните и далаверата. Екскурзии, семинари, кешовица, кеф голям. Ще ми лекуват инфекция цял месец със швестерови соли например и черен дроб от сива патица . Вместо да предпишат правилния антибиотик и да си на крака след ден. Здрав пациент означава глад за дохторята.

15

висок левел батка

преди 7 години

аз бухам само хранителни добавки и анаболи и съм здрав като животнооо

14

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

а в америка бият ***, щото не си пият антибиотиците.

13

ан

преди 7 години

Антибиотик се ползва само в най краен случай когато всичко друго сте опитали. Когато усетите и най малкото неразположение не чакайте а веднага като се приберете вкъщи вземете 2 аналгина и краката в гореща вода със сол. Завивате се да се изпотите след което се преобличате и на сутринта сте бодри и здрави.

12

Готуранов

преди 7 години

Само билки, лук и чесън в храната, хранителни добавки, ако са помагнали на някой познат, хомеопатични лекарства и... редовно пиене. Защото, както алкохолиците казват, всички болести идват от нередовно пиене!

11

Кратун

преди 7 години

Т. нар. ДжиПи изписват тези антибиотици, които търговския представител им е "препоръчал". После се ходи или на безплатни екскурзии с ядене и пиене на корем или има други екстри. Пациентът от какво точно има нужда не е въпрос, който ги занимава.

10

До Shark

преди 7 години

Адмирации, и аз така :)

9

Shark

преди 7 години

Изобщо не пия антибиотици. Отивам при личният ми лекар заради болничните. Е, разбира се излизам оттам с рецепта за антибиотик, която отива в първия срещнат кош.

8

Анонимен

преди 7 години

И да отидеш при лекар с лека настинка, пак си ти изписват антибиотик. Много хора си го и купуват после, все пак оня уж е учил...Майка ми също ме тъпчеше, защото като млада е карала грип с усложнения и до ден днешен си мисли, че антибиотиците са панацеяОтделно населението е brainwashed с разни бацили, вируси и грипове убийци. Един приятел ми е казвал, че навремето като е кихнел при баба и дядо на село са му давали ЕДНО хапче антибиотик... Народът е ***, не само лекарите.

7

Анонимен

преди 7 години

До 9Не говори глупости! Никой не плаща комисионна за антибиотици. За хранителни добавки - да. И за капки за нос също. Но за антибиотици отдавна никой не си дава труда да плаща. Лекарите така или иначе си ги пишат.

6

Анонимен

преди 7 години

Досега никога не ми е правена антибиограма, а личните лекари просто за всеки случай си пишат някакъв антибиотик. Когато бях с пневномия - никакво подобно изследване, та след цяла седмица се оказа, че нищо не става с този антибиотик.

5

и най-вече

преди 7 години

ПО ПРЕПОРЪКА НА ТАКА ВЪЗВЕЛИЧАВАНИТЕ ДОКТОРИ! Които между впрочем не могат да изекуват обикновена хрема. Без да съм лекар и без лекарства мога да лекувам астма, и ред болести. Е, колко трябва да плащаме за здравеопазване и колко за предотвратяване на зоболяваничта.