26

народна мъдрост

преди 7 години

Учи мама за да не работиш (безработен).

25

Анонимен

преди 7 години

Няма такова нещо,като"пренасищане на пазара".Места,работа и хляб има за всички,няма инициатива,малко са тези,които са навити да рискуват в каквато и да е насока! 80% от завършилите мислят,че като сложат дипломата в джоба и към тях ще потекат водопади от оферти! Ако не си се ориентирал поне година преди завършването и ако чакаш някой да те покани,няма как да се получи,ще си стоите като издоени овце за юмрук у главата!

24

Учител

преди 7 години

Ще се радвам ако след 4-5 години ни представите извадка колко от тях са започнали работа по специалността.Лесно се влиза и излиза, имаш кетап за вишист,но дори 50% от тях не започват работа.А от тези 50% половината се отказват още първата година.От останалите 25% едни имат призванието, други просто стоят на работа за заплата-от тях нито децата, нито обществото има нужда.

23

Анонимен

преди 7 години

Държавата поръчва новите безработни и уж паднала безработицата че учат за да са безработни.

22

поръчкова статия

преди 7 години

Студентски град софия става студентско село софия , университетите печатат индустриално дипломи на конвейер ама няма търсене нито от бизнеса нито от селяните , съответно няма пари в науката и далаверата логично взе да си умирга.

21

Неа

преди 7 години

Аха именно . Подобно е положението на психолози , ресурсни учители и всякакви други помагащи професии .....

20

Анонимен

преди 7 години

Социалн дейност завърших магистратура! Сега работя като соц. работник за 380 лв.

19

Факт

преди 7 години

Именно.

18

Факт

преди 7 години

Аз съм инженер и съм горд , че прилагам знанията си чрез работа в голяма корпорация като Макдоналдс

17

^°^

преди 7 години

Африка -5000 евро месечно . България - в добрия случай 600-700, но не повече от 800 защото директора взима толкова и то със стаж !!! Направете си сами изводите .

16

^°^

преди 7 години

Педагог - чужденец с мисия ,в Африка взима 5000 евро месечно . Повече няма какво да коментирам .

15

Неа

преди 7 години

Да речем че пазара е пренаситен с юристи ...

14

m daa

преди 7 години

13-ти е много прав. Крайно време е да се спре с това източване на държавния бюджет - малцинствата го точат с помощи, а студентите с т.н. "Държавни поръчки" - навремето ни плашеха със САЩ, че е скъпо и бедните нямат възможност да учат, но си мисля, че нашия вариант също е доста плашещ вишисти работещи какво ли не -

13

всеки идиот-педагог!

преди 7 години

Най-лесно се влиза и избутва Педагогика. За Право трябва учене и напъване. Който иска само 'вишу' да има, че да не е неук и *** записва Педагогика. После, поради липса на достатъчно места за хамали и магазинерки, тази *** ще наводни училищата, от там още повече неграмотни, съчетано с демографската ситуация следва небивал икономически ръст във високите технологии, фармацията... Чудни времена ни чакат!

12

Nadia Nikolova

преди 7 години

Нивото на висшето образование много падна,защото преобладават хората,които са готови да си го купят,но не и да се постараят да научат нещо за да се дипломират като подготвени поне теоретично кадри.Не е важно да си жаден за знания и да искаш да научиш повече,защото в чипа ти вече е заложено,че в този живот е по важна банковата сметка и няма нещо,което да не можеш да купиш.Жалка работа!

11

Анонимен

преди 7 години

Нему се връзвайте на 12-ия, Майер_амшел го е казал преди столетия, купувай когато кръв се лее по улиците. Той още не се усеща, чия кръв ще се лее по тия улици. Тез четири групи - еконо-микс-исти, прависти, даскали и пишман програмисти има доста да учат по трудния начин. Вие се грижете за себе си и не си губете времето с аджамии :-0).

10

ХА-ХА-ХА !

преди 7 години

Сега образованието е т.ашак работа. Едно време беше истинско образование.Студентите са ми всеки ден пред очите. Нивото с всяка следваща година пада.Тази година като никога първи курс е пълен с ромки и роми.Няма раждаемост. България се римлянизира и университетите вече приемат "на килограм". Вече всеки хванат от улицата може да стане студент. Не като едно време - приемни изпити, колоквиуми, контролни ... Искаха ни задължително присъствие на лекциите през учебната година.Сега .... трагедия !

9

Анонимен

преди 7 години

До До 1(3)Стар си, плюс морално остарял.Времето ти за емигриране е минало.А прочее оценяването става с работа, а като я няма работата какво оценяване търсиш, там на село, там можеш да станеш оценен кравар, не програмист.

8

Анонимен

преди 7 години

До До 1Те в чужбина замитат за тебе. Такива , като тебе , дето само се канят си остават тука, щото за нищо не стават.

7

65

преди 7 години

Много точно и ясно изказване на номер 2 и 9. Точно така е!Само ще допълня,че 90% от тези ,,студенти'' са от село-дошли да учат та да не работят.