43

Край

преди 7 години

Слави го оставете - това е си е болен човек с лична драма. ИДЕЯТА за промяна чрез промяна на избирателната система е важна. При демокрация революция се прави със смяна на системата по която формираш властта - ако хората не го резбират - да са живи и здрави да си гласуват за Герб, БСП ДПС и "патриотите" и да ядат пръжки с лук.Фейлетона се казва Политическа зима и е на ХРИСТО БОТЕВ.

42

Край

преди 7 години

Да се върнем назад -90 г. Кръглата маса реши - избори за ВНС по смесена система - 50/50 мажоритарно -пропорционално. Без никакви дебати, без референдуми и никакво обсъждане 91г. изборите за първото обикновено народно събрание се проведоха по пропорционална система. И ако тогава имаше реални партии с различни идеологии - това беше естествено. Сега партиите са мафии окупирали властта като си я подават една на друга. ВАЖНИ СА САМО ЛИЧНОСТИТЕ или им го налагаме или Преход до безкрай.

41

Анонимен

преди 7 години

Кой да се върне назад в историята и да каже:Защо България отхвърли мажоритарната си система в далечната 1911 година??Има и изказвания на политици за мажоритарната ни система тогава!!Парламент-либерали и консерви,консерви и либерали-ДРУГО НЯМА!!Претоплени манджи с дъх на отлежала плесен няма защо да ми сервират отново!!

40

Здравейте българи.,

преди 7 години

Цяла България гласува против Борисов,след което три мил нашенци влязоха в капана на Трифонов и Борисов-най-злия демон на България,от както е основана държавата ни.Хванаха се като гладни мишлета на парченце сиренце.И какво стана? Наивно и полуграмотно дадоха възможност на банкялията да признае референдума за да се застопори на власт дорде свят светува.Това ще е краят.България ще остане само територия населявана от мутанти,плодове на "обновения ни генофонд".Първосигнални българи.

39

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 46Принципно си прав и аз съм на същото мнение, но има изключения. Като и гласуването се направи задължително, съвсем няма мърдане и става по-трудно (Тук няма как да няма сравнителна степен или да е маловажна) да се измете системата и да се замени с такава, която не е против нас.

38

Анонимен

преди 7 години

До КрайА новите правила биха бетонирали Левски-ЦСК, така че...аз също не гласувам, защото системата е прогнила, но се радвам, че поне няма да се промени към още по-лошо.

37

Край

преди 7 години

БОЙКОТ НА ИЗБОРИ по старите правила. Няма да гласувам за Левски и ЦСКА. Не ме интересуват партии не видя ли кандидат депутата които се кани да ми прави законите -НЕ ГЛАСУВАМ. И ако законите не ми харесват - не ги спазвам.

36

Край

преди 7 години

И защо ще правим избори - кое ще е по-различно. Съотношението на силите - приблизително същото. Лъчо Мозъка пак депутат. НАРОДА НИ СЕ ОТКАЗВА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА.

35

Край

преди 7 години

Партииците викат - хорцето си върви що да сменяме правилата. И в това хорце те все са ни отзад.

34

Край

преди 7 години

Партииците директно ни викат да правим вятър с уста. Ние не ги пребиваме с жълти павета. От как се измислиха хранителните ментета - революции няма. Ядеш салам от нефтопродукти и си сит и пастирите могат да те водят където искат - за стригане за доене за дране.

33

Анонимен

преди 7 години

"за промяна на субсидиите, които да бъдат намалени, но не на нула лева, каквото бе питането на референдума" ??? нула лева? :P

32

Чикън

преди 7 години

Народът ни е най-търпеливият и най-добродушният.Пробваме с добро по всички законови начини да накараме властта да започне да си върши работата и да управлява честно и достойно. Във всички европейски бивши соц държави преходът отдавна е в учебниците по история. Само нашата мила родина живее по правилата на 90-те.Съвест в парламента обаче липсва и надявам се, скоро народът ще потърси отговорността. Всичко е в нашите ръце. Да живее България!

31

Кузман

преди 7 години

Явно за да изчезнат напълно БСП, трябва да вземат властта още веднъж и да увеличат данъците. Тогава като се хванат за хурката, народа окончателно ще ги забрави, но преди това ще има късопаметни които да гласуват за тях.

30

Бай Осман

преди 7 години

Уж при мажоритарни зибори само големите партии щели да влезнат в парламента, пък се ослушват. Ако беше така, досега да са я приели тази ситема. Точно при мажоритарни избори ще влезнат всякакви, а не само "наши" полуграмотни хора с купено образование.

29

ЦК на БКП

преди 7 години

Борисов не разрешава ! Това е истината !!!

28

Анонимен

преди 7 години

Хайде сега другарите червени каскети , които са много активни да кажат , защо се ослушват за референдума . ГЕРБ са съгласни , а другите защо не искат нали са големи демократи .

27

А1

преди 7 години

До АНОНИМЕН 27Плоският данък да махнат е добра, ама защо не говорят за корпоративният, където е и заровено "кучето на неравенството" и социалното напрежение. Преди всичко печалбите на фирмите трябва да се преразпределят, а не толкова заплатите.

26

BURZUM

преди 7 години

В нормалните държави със закон е разпоредено, че промени в изборните правила се правят за по следващите избори а не за предстоящите...така се избягва конфликта на интереси и натъкмяване според ситуацията.

25

до 16

преди 7 години

Кой да оценът ?. Боки и герб ?. Да не си са нашмъркал ?.

24

До 28

преди 7 години

Пич слез на земята и ми кажи защо мажоритарната кандидатка на Слави от Варна 2009 не влезе в парламента въпреки 50-те дена всяка вечер реклама ? Защо в парламента влизат хора благодарение на Ковачки с корпоративен вот на мажоритарен принцип? Мажоритарната система е отхвърлена и във Франция защото партията на Льо Пен вкарва 4 депутати , а опонента и с два пъти повече избиратели вкарва около 180 депутата? Къде е логиката и къде е справедливостта. Не на мажоритарните избори, а ти си избери депутата