59

NewImage

преди 7 години

Единствената теория, която противостои на неолиберализма, е комунизмът. Факт.

58

Анонимен

преди 7 години

Истината е вдясно.Никой никого не ограбва - "бедните" даже забогатяват покрай богатите.В противен случай сега бедните щяха да живеят в землянки с газени лампи.Всичко, което т.нар. бедни са постигнали, се дължи на умните, красивите и богатите, които са изобретили модерния свят и са го построили.Всеки социализъм е елементарна завист, експлоатирана от полуинтелигентни дървени философи.

57

човек

преди 7 години

продължениеОтносно квалификациите ти, мога да кажа, че единствено децата на бившите ДРУГАРИ днес станаха най-върли неолибералисти, явно и ти си от същото *** тесто. И не хора като мен имат претенции към нечия собственост, а точно неолибералните мошенници чрез банкови и финансови машинации се стремят да ограбят собствеността на милиони и милярди хора по света. И това вече всички го разбраха.

56

Анонимен

преди 7 години

Та ето затова, дясното в чист вид води до монополи, олигополи и картели, социалдемокрацията е за контролиран капитализъм, по-малко милиардери и повече милионери, или дясното, както се опитват да ни го поднесат съвременните,,гурута", не е за дребният и среден бизнес,а само за големите акули.

55

Анонимен

преди 7 години

до анонимнияДа ти кажа честно, отегчавам се да споря с някакъв неолиберален папагал, който няма никакво собствено мнение а вместо това повтаря само чужди мисли и изтъркани клишета, в които вече никой не вярва. Само ще ти кажа, че неолиберализма умря още 2008 г. От тогава на сам е на изкуствено дишане, но и това няма да го спаси, защото не може да съществува система която да ограбва мнозинството в полза на 0,001-ят процент най-богати. Относно квалификациите ти, мога да кажа че единствено деца

54

Петър

преди 7 години

Гардиан са социалистически ориентирана помия и естествено, че ще се опитат да очернят Тачър и Рейгън - едни от най-добрите ръководителите на 20-ти век, успели да донесат просперитет на своите нации и да закопаят уродливия комунистически строй в Европа. А пък за Хайек нямам коментар. Вземете прочетете някое от неговите есета и не пишете глупости.

53

човек

преди 7 години

продължениеХората прогледнаха и видяха че зад красивите лозунги на неолиберализма се крият интересите на една шепа безбожно алчни и изключително примитивни същества, нарекли себе си - елит.

52

човек

преди 7 години

До анонимниия по долуОт това, което си написал, разбирам че си напълно измито канче с липса на каквато и да е мозъчна дейност. Относно западните храни - вече всеки се убеди че зад лъскавата опаковка се крие само чиста отрова и вредни ГМО. И няма как да ме убедиш че 0,001-ят процент които притежават над половината световно богатство са най-умните и работливите, а останалите 99% са тъпънари и мързели. Хората прогледнаха и видяха че зад красивите лозунги на неолиберализма се крият интересите на

51

Сиговири Сигобара

преди 7 години

До погребаленагентМалко се бъркаш. Фашизма е идеология целяща пълното унищожение на хората стоящи зад неолиберализма, следователно и неолиберализма изобщо. Но има една друга идеология която на пръв поглед е точно обратното на неолиберализма но на практика си е същото и това е комунизма.

50

Сиговири Сигобара

преди 7 години

Не ми е ясно защо всички наричате свръх забогателите крадци и мошеници от типа на Сорос западен елит? Това е еврейски елит на 90% и там няма нормални хора. Огледайте се всички икономически теории и изми са тяхно изобретение както и безналичните пари. А всичко това е в основата на грабежа в световен мащаб. Съвременните банки са ***-пирамиди заробили света. Ако се премахнат безналичните пари и банките като частни структури нещата ще си дойдат на мястото.

49

погр ебален агент

преди 7 години

Неолиберализмът е модификация на фашизма.

48

човек

преди 7 години

От прочетеното в статията, достигам до извода, че Западните елити и техните идеолози са изключително, тежко психично болни, деградирали и извратени същества. Такива твари не мога да ги квалифицирам даже като хора. Жалко е че вече сме в 21 век а човешката цивилизация, въпреки огромните технически постижения, продължава да се ръководи от принципите на джунглата.

47

Сиговири Сигобара

преди 7 години

До байНай-точния коментар, благодаря спести ми писането.

46

dl

преди 7 години

Изобщо не съм съгласна с това.Тръмп бе избран от средната класа,която е мотор за икономиката.Преразпределение и обещания за "дайте да дадем"са неприемливи и хората си казаха думата.Върви ли икономиката,всичко се нарежда.То за това са и тези бунтове,но ще се вземат мерки.Статията играе на тънка струна,което лично на мен не ми харесва.

45

Shopp™

преди 7 години

Руският мир повелява рускинята да не се занимава с глупости, а да ражда нови солдати, за да насмогват на загубите по фронтовете.

44

Анонимен

преди 7 години

Не се сещам рускиня да е написала някакво класическо литературно произведение.Иначе поетични брътвежи всяка безработна жена може да съчинява.

43

socialen

преди 7 години

Колегите долу са прави - рускинята Айн Ранд, поетесата на Капитализма, все едно е имала предвид Доналд Тръмп, когато е описвала идеалния Егоистикус Капиталистикус в своите бестселъри.

42

Анонимен

преди 7 години

Не знам за неолиберализма, но неоконсерватизма ни докара войните в Ирак и Афганистан.Правете си изводите.

41

асд

преди 7 години

До АнонименВсъщност човекът е сложна смесица от двете, и егоизъм и социалност. Егоизма е горе-долу ясен и по-видим, но социалността на човека е по-трудна за анализ и ловко се използва за манипулации от всички индустрии. Това, че следваме модни течения, говорим общи езици, спазваме традиции и празници, въобще носим дрехи в топлите дни и мн. други показват колко социално животно е човекът всъщност и какво огромно значение за него има мнението на околните и на обществото.

40

socialen

преди 7 години

Неолиберализмът, познат още като Класически Пазарен Либерализъм или Палеолиберализъм, се основава на емпирично даказано грешната Неокласика и на изчистени, идеализирани, опростени, грешни математически модели.