11

Анонимен

преди 7 години

До Моряк и половинаКато си толкова отворен, що не бутнеш едно стъклено шише с вода и сол във фризера? И го пусни на мах.

10

Анонимен

преди 7 години

нема лед за уискито ли ?

9

Анонимен

преди 7 години

Голям бизнес са тези климатични проблеми...

8

наблюдателен

преди 7 години

6 Е напълно прав, няма теза, няма заключение! На първо четене, си помислих, че айсбергите са по-малко от други години, но прочетох внимателно, разбрах, че не е това, ама какво е - НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА!

7

До другата 1/2 моряк

преди 7 години

Понеже смяташ, че знаеш всичко направи ми услугата и напиши "морето замръзна", ей така за разнообразие.Сетне посети най-първите 3-4 резултата от търсенето. Между тях е и инфо сайта на Царево. Не, че това онова, ама бая снимки на хора върху замръзналото, упс... грешка, върху кристализиралата сол, изхвърлена на повърхността от чистата вода под нея, която вече е преобразувала агрегатното си състояние.А и едни нехаещи за физиката тюфлеци са написали, че това се е случило поне 4 пъти през 20 век.

6

Анонимен

преди 7 години

домързя ви да преведете останалото ли понеже тази силно казано статия сама по себе си не значи нищо...

5

Моряк и половина

преди 7 години

До 3Че не сте в час с физиката е ясно! Солената вода не замръзва с разтворена сол в нея! При много ниски температури се наблюдава така наречената кристализация, която кара молекулите на водата да изхвърлят от себе си солните частички и така вече като чиста вода преобразува агрегатното си състояние! Няма проблем разбирам, за вашето незнание, вкрайна сметка не може всеки да знае всичко. Приятен ден!

4

Анонимен

преди 7 години

Джуджето е обезпокоено. То има военни бази върху леда.

3

До 1

преди 7 години

Ясно, че е директен превод от американското Arctic Sea Ice. Доколко е коректно и правилно, не мога, а и не ми е работата да се правя на филоложка.Според теб, как трябва да се нарича ледът образуващ се при много студено време дори и в Черно море?Не ми се вярва да си чак толкова страстен привърженик за чистотата и правилността на словото, че да предложиш нещо от рода на "драсни-пални клечица" или набиращата все по-голяма популярност "приливна вълна", когато се заговори за дъждове и наводнения

2

Анонимен

преди 7 години

и всичко е заради чайника Кузя!

1

Моряк и половина

преди 7 години

Как така "МОРСКИ" лед?! Няма такова понятие! Ама какви са тези журналисти хал хабер си нямат!