19

Анонимен

преди 7 години

Е, ама глупости, глупости, постите сваляли имунитета. Абе какви са тия "шаманки". Постите, не се състоят в гъненето на мекици, торти, пасти, вафли, само защото не се яде месо. Яжте плодове, зеленчуци, варива (леща, боб, грах), маслини/зехтин, ядки (без да се прекалява), пълнозърнест хляб, да видим дали ще качите килограми и ще ви спадне ли имунитета. Пълни тъпотии. Правилното хранене, през цялото време гарантира качване на имунитета и поддържане на здравословно тегло.

18

Този път

преди 7 години

Брайкова греши. Не се трупат килограми, а се свалят. Менюто може да бъде много разнообразно(това е от личен опит). Ако някой изпитва болки в следствие на автоимунно заболяване като лупус или ревматоиден артрит препоръчвам да опита да намали храненията си и задължително да изключи месото. За вас лъжа, за мене истина - ограничаването в храненето при хора, свикнали да се хранят "нормално" води единствено до положителни резултати с оглед на здравето.

17

Анонимен

преди 7 години

Традиционно българинът се обръща към тестото през зимата, независимо дали пости или не, така че ако с пост се качва 3 кг, без него би трябвало да е двойно. Но все пак такава ни е културата, че по празници трябва да се плюска като за последно.

16

Анонимен

преди 7 години

Брей, много постещи имало...Гевезета и глезльовци

15

Анонимен

преди 7 години

Това са пълни глупости. Заради експеримента ми с постите се отказах от всякави животински храни. За първите няколко месеца смъкнах 15 кила. И сега почти две години поддържам едни и същи килограми. А колкото до коледните пости риба се яде задължително на Никулден, но може и от ден първи без сряда и петък. Хайвер, миди, скариди и безгръбначни НЕ са животинска храна.

14

Анонимен

преди 7 години

До ГЛУПОСТИе,нема що ! баба ти все с киноа и чиа е постила.

13

Анонимен

преди 7 години

Като си *** и при доктор Емилова може да надебелееш! Но иначе и варианта - до вчера съм се тъпкал с кюфтета, от днес само зеле и моркови е доста вреден, а голям процент от хората процедират така.

12

Бачо Кольо

преди 7 години

Нещо е сбъркала другарката специалистка. Аз по време на пости свалям 10 кг - поста не е в това нагъваш леб и боб, а равносметка.

11

Zaks

преди 7 години

До АнонименКъде видя месо? Салатата е боб, домат, маслина, сирене и паста!

10

Анонимен

преди 7 години

Тази снимка, на салата със сирене и някакво месо, е супер подходяща за темата на статията!

9

До 8

преди 7 години

Ми то почти е така...

8

Анонимен

преди 7 години

То така излезе че според изказаното в статията, всички вегетарианци са се гътнали вече :)

7

Зозо

преди 7 години

Риба се яде без Сряда и Петък, тогава само боб, леща, картофи, ориз, туршийка. Аз даже и хляба спирам, но пия по някоя бира :)

6

Анонимен

преди 7 години

Коментари 1 и 5 представляват философията на хранене на типичния български мъж.Затова той на 20 е много як, на 30 е с тумбак, на 40 е чичак, а на 50 е в гроба с единия крак.

5

Анонимен

преди 7 години

Въобще не възнамерявам да си намалявам имунитета, няма да си изтезавам организъмчето само с чушки, зелки и пр. фуражни култури. Виж, за килограмите не гарантирам, но няма да ги качвам с брано, а с драно и дестилирано.

4

Vasilev

преди 7 години

Гола вода сте ! Риба да се яде е разрешено не само на Никулден.

3

ГЛУПОСТИ

преди 7 години

Не съм съгласен. Поста включва много зеленчуци и салати. Добре е да се добавят качествени витамини с натурален растителен произход. Вече има голямо разнообразие на т. нар. суперхрани като киноа, елда, чия. Приема на мазнини и техния тип може да се контролира..омега 3 към омега 6... и т.н. Такъв пост, съчетан с правилни мисли и отношения изчиства тялото и ПОВИШАВА ИМУНИТЕТА.

2

Шопа

преди 7 години

По време на пости не трябва да се прекалява с постните храни, а човек следва да яде колкото да се засити и да не е гладен. Повече от това и охолството с постни храни не е добре и не носи полза на постещия. Целта е да има смирение и разбиране, че всичко на този свят ни е дадено от Господ и всичко става по Неговата воля, не трябва човек да се възгордява, това не е угодно Богу.

1

Анонимен

преди 7 години

Нема да постя ще си къртя бирата и ще си ям мръвката наздраве приятели