44

ATO

преди 7 години

Бил си е заминал още преди да почнат да го търсят, при -15 градуса хипотермията настъмва за минути даже неможе да я осетиш......Мир на праха му.

43

kolio99

преди 7 години

в крайна сметка кога е починал човека на първия или на 7-мия ден от издирването и да затворим таз трагедия!

42

Анонимен

преди 7 години

Да не е бил пиян, но просто е изпил една ракия в хижата.

41

Анонимен

преди 7 години

Каруцата се обърна, коментарите какво, как и защо вече нямат смисъл след лошата развръзка. Хората правят грешки и ще правят. Никой не е съвършен. На минус 15 не е проблем да оцелееш с як планинарски екип. но... там нещата са променливи за секунди и човек докато се осъзнае...

40

123

преди 7 години

Вчера писаха, че е бил в много лош терен в някаква почти като пропаст - толкова лош терен. Как според вас това е на 15 метра от главния път за връх Ботев ? Не вярвам да е бил близо до основния път и не вярвам спасителите да не са обходили този път.

39

123

преди 7 години

Ако топлите дрехи са били в раницата - при спускането е паднал още в хубавото време през деня, и изгубил съзнание, а адът който е бил през нощта е бил краят :(

38

123

преди 7 години

На минус 15 + вятър и по тениска и 1 нощ не може да издържи човешкото тяло, няма как да са виновни спасителитеНе мога да разбера ако преди да потегли от хижата си е рестартирал комп. на колелото и наистина е минал 54км, то как не е имало нито 1 път обхват ? Ако се спуска само надолу все ще открие такъв. Вероятно е тръгнал и без пълна батерия ако наистина е минал цели 54км абсурд да не хване сигнал.

37

M

преди 7 години

Госпожо Иванова, Вие не знаете правописа на елементарни думи. Нямате ли редактор или нещо подобно??? Не Ви ли е неудобно??? Прочетете си драсканицата и бягайте далеч! Кой Ви излъга, че трябва да се занимавате с журналистика???? Не че тази измислена медия Днес.Бг някога е имала много общо с истинската журналистика, но това вече минава всякакви граници.

36

Анонимен

преди 7 години

НЕ СЕ КАРА КОЛЕЛО ПО НЕУТЪПКАНИ ПЪТЕКИ!!!ЕДНА КАК ЯКО СЕ ПРЕБИ КАТО СЕ СПУСКАШЕ ПО ТАКАВА НЕ Е ИСТИНА :DDDDDDИ ВРАТА МОЖЕ ДА СИ СЧУПИТЕ ЕЙ!!

35

до 22

преди 7 години

Все още ли си олимпийски шампион по плуване в кафявото бе клош

34

Ghost

преди 7 години

Не са виновни спасителите че е загинал...но може ли 5 дена да го търсят и да не обходят основните пътеки знаейки че е с колело.Жалко.Никога не подценявайте планината,аз лично в района на връх Ботев дори и през лятото тръгвам с топли дрехи в раницата,а съм виждал хора по джапанки с найлонови торбички да се качват...

33

Анонимен

преди 7 години

Спасителите им виновни - мухльовци. Не може спасителите да ходят по *** на всеки баир-будала, който не спазва правилата на планината.

32

?!

преди 7 години

В едно са прави, повечето коментиращи : ако планинарят е дал сведения за пътя който е поел Миро, и не вярвам да има 10-20 различни маршрута от хижата за вр. Ботев, как 400 човека не видяха колелото на 2 метра от пътеката, Истината е че планинската ни служба няма изготвени планове за подобни случаи, и всичко е било доста хаотично.

31

Анонимен

преди 7 години

По тъпо написано нещо - не съм чел:Хем имал "топли", "дебели" дрехи в раницата си, хем не се облякъл при -15? И не само това...Ако ще се занимавате с журналистика, поне се опитайте да бъдете грамотни!

30

Анонимен

преди 7 години

много кекав се е оказал този човек, аз ако бях щях да изкарам поне 20 дена!

29

Също спасител

преди 7 години

До спасител. Определено има пропуски, лоша координация и тн. Но при подаден толкова късно сигнал, при това време температури и екипировка е очевидно, че няма как човек да преживее на открито във високата част на планината дори 24 часа. Проверени са местата за подслон горе и са съсредоточени силите в по ниската част, където щеше да има шанс да оцелее, дори и с контузия. Освен това добре знаете, че военни и полиция в труден или скален терен не влизат. За съжаление си отиде още един млад човек...

28

Анонимен

преди 7 години

до 29 За себе си ли говориш? Спри ракията, зле ти се отразява . Не е нужно да ни разказваш съдбата си.

27

Анонимен

преди 7 години

Аз щях да изпукам ракията усещайки че умирам...там в подножието на връх Ботев.както казваше Весо Парцала: са напия за да умра от хубава смърт!

26

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 26а ти няма да се отървеш от алкохола и ще свършиш точно като алкохолик *** в канавката, даже няма нужда да хабиш въже. нещастни.

25

Анонимен

преди 7 години

до 27 И най-важният извод от номер 25-ти: никой в тази държава не пие, камо ли тоя!)