12

Анонимен

преди 7 години

науката се определя по *** критерей - кадърен ли си или не си!ако си кадърен няма значение дали си от БСП, ГЕРБ или СДС. Всеки който предлааг нещо друго предлага ДИКТАТУРА!

11

Анонимен

преди 7 години

Щом някой е хвърил комунистическата книжка, как съдиш че е останал комунист. Много лесно лепиш етикети. Доказтелства трябват. Имаше един закон "Панев" които исакше лустраци в науката - той не внесе нищо освен разделение. Няма нито една държава в света, в която НАУКАТА да е подчинена на тоав от коя политичесак сила си бил. Единствено САЩ са го правили по време на МАКАРТИЗМА и днес всички отричат това вреем като ЦЕНЗУРА. Велкия чаплин е постарадал като социалист, не сам му давали да снима филми.

10

До 8 и 9

преди 7 години

Всичко, което описваш, си е чиста проба комунистически методи.БАН е последният мастодонт на социализма, по времето на който партийното бюро решаваше всичко.И днешните БАН-ски "корифеи" са или членове на БКП, или такива, които си захвърлиха партийните книжки, но останаха "винаги верни на партията и винаги готови да й служат" /тя пък си ги закриля/, или са деца и внуци на утвърдени някогашни партийни активисти, или пък просото са успели по някакъв начин да се вмъкнат семейства на червената мафия

9

Анонимен

преди 7 години

Знаем статистическите данни. Те ни казват колко човека са на хранилка в БАН и колко от тях са настанени на научни длъжности.Но не се казва колко от тях са наистина учени. Защото, повечето не са дори и достатъчно образовани, но в замяна на това пък си имат връзки и протекции.Та, ако можеше да махнем некадърните връзкари, и при сегашния бюджет щяхме да имаме истински научни достижения и добри заплати за истинските учени.

8

Анонимен

преди 7 години

Воденичаров ме службен министър на образованието, а заместника му Милошев го наследи. После го каниха да оглавява втори Слжубен Кабинет. Пепя Първанова - заместника на Цветанов срещу която се водеха дела за Костинброд бе приютена в БАН от Воденичаров и Милошев. Воденичаров се готвеше да става кандидат-президент от Герб, през миналия ноември но нео-османска конференция и сагата около патриарх Вартоломей го унищожиха. Смешно е да се говори, че БАН са комунисти.

7

Особено смешно е

преди 7 години

да се говори, че БАН са комунисти. Председателя на академият СТ.Воденичаров е личен приятел на Б.Борисов и бе избран именно поради тази причина. говореше се, че след избирането му ще потекат реки от злато към БАН, но уви - не потекоха. бюджета дори се сви ОЩЕ, а Воденичаров си напълни джобовете.

6

Анонимен

преди 7 години

Заплатите на служителите са в администрацията 500-550 лева БРУТО, много хора взимат под минималната заплата. Оборудването е под всякакав критика компютрите ас над 10 годишни почти всеки работи на уиндоъс ХP, който забива скенерите са лукс. Парите за оборудване и материалин разходи за една година са 20 0000 лева -като се купат 4-5 принтера и 1000 папки и парите свършват.Материалите - химикалки, класьори, мишки, клавиатури - трябав да си ги купуват самите служители които са много богати.

5

Анонимен

преди 7 години

хората които пишат тук очевидно не знаят с какво се занимава БАН. Бан има патенти за противодесантни мини, за изправени роботи, наскоро технология на БАН -излетяв Косома. Специалон Наса използва технология на БАН. военното министерство работи с БАН - те подпомагат изключителон сапьорите и обекчават работата им. има много нови инжинерни открития и открития в биологията и механиката от БАН. Всички синоптици се опират на БАН, сеизмолозите - също.

4

Анонимен

преди 7 години

БАН-шпионската централа на Кремъл! От векове "научно " доказват, че не сме българи, а "славяни"!

3

socialen

преди 7 години

Не е възможно, защото страната се "управлява" от най-големия *** и тумбата му от ниско образовани тарикати.

2

Българин

преди 7 години

Дано да успеят, заплатите там са най-ниските в страната. Бюджетът на БАН стига колкото за заплатите. Реално пари за наука не се дават. Проектите от ЕС и МОН са с мизерни суми, с незначително заплащане за изпълнителите. Отношението на българското правителство към науката ни е срамно и недостойно.

1

Анонимен

преди 7 години

*** пак клатят стабилността на Бай Х.