75

гневна

преди 7 години

Категорично съм против натрапването на чужди несвойствени за традициите ни уж "празници", което е една постоянна американизация на съзнанието на децата и нацията ни!

74

Бонд Джеймс

преди 7 години

До ВрабчеБраво! И ти си от будителите, на които им пука наистина за това, което става! И не си пестят силите!

73

Бонд Джеймс

преди 7 години

До Анонимен"Неволната" ти грешка, дори в изписването на името говори за сатанинския му произход... КАКВО празнуваш ти и децата ти на ХЕЛОУИН (а не ХелУин)? Настъпващата безродност и затъпяването на поколение след поколение, може би? Или пропиваш жълтите стотинки, които са ти платили да плещиш глупости?

72

ИСТИНАТА

преди 7 години

БАН и МОН са вековните шпионски централи на Кремъл! Едните "научно" доказват, че не сме българи, а "славяни"!Другите, от малки ни превръщат в шизофреници-хем сме българи, хем сме "славяни"!

71

Анонимен

преди 7 години

Честито Българи. А за Хелуин няма да говоря - небългарски празник, но който иска да си го празнува. В крайна сметка и вас никой не може да ви спре да си празнувате рожденните и именните дни, така че бъдете малко по-толерантни към тези дето празнуват Хелуин. И въпросът не е да избирате между някой от двата празника. Може спокойно българи да си ги празнуват и двата, пък дори и Хелуин да не е български празник. В крайна сметка на Хелуин празнуват главно децата като ходят по домовете на хората.

70

Анонимен

преди 7 години

проблема не е в хелоуин нека хората се забавляват, проблема е в медиите че го повтарят постоянно и го тикат къде ли не и разни психично болни като тия в коментарите почват да се пенят

69

Анонимен

преди 7 години

Да е честит празникът на всички народни будители, които съвестно си вършат работата!Да са живи и здрави!

68

Анонимен

преди 7 години

До Врабчеи твойта не е лесна...

67

нито хелоу,нито-ин

преди 7 години

Нищо случайно няма ! Нарочно привнесен "празник" с единствена цел отвличане на внимание заедно с доопростачване на народонаселението !Жалко най-вече за подрастващите - тяхната крехка психика се деформира още от сега . Но пък точно това е целта ...

66

Анонимен

преди 7 години

колкото повече празници-толкова по добре!единия е голяма забава(хелуин),а другият е за почит към хора,с които да се гордеем,и за двата празника има място в живота ни!

65

ПравославенБългарин

преди 7 години

Има множество безспорни исторически доказателства, че българите са приели християнството още през 1-ви век от самия св. ап. Павел при обиколките му по нашите земи. През следващите векове голяма част от народа се отклонява в ерес - несториянство, павликиянство и пр., като при св. Борис-Михаил отново се връща към православната вяра. Затова в "История Славянобългарска" св. Борис е наречен "Втори" покръстител на българите. А иначе България е съществувала далеч преди лъжовната 681 г.

64

Събуден

преди 7 години

Най-големият будител е Хелоуин. Снощи останах буден заради някакви таласъми които се разхождаха в двора.

63

Анонимен

преди 7 години

Не празнувам Хелоуин и не смятам това за български празник, но ако имаше руски празник Водкинден досега всичкото форумен мyрзилаж щеше да е мат и да обяснява как трябва заедно да празнуваме братските православни празници. Иначе сега много лаят. Отпадъци най-обикновени.

62

Родолюбец

преди 7 години

Американските сатанисти започнаха с триенето на коментарите!

61

Иво

преди 7 години

До Родолюбец, абсолютно всички християнски празници имат езически корени, а някой български езически празници като Баба Марта до ден днешен нямат нищо общо с християнството!

60

Анонимен

преди 7 години

рамазан байрам !

59

Анонимен

преди 7 години

"До до 66, Населението на България 681-ва година ли е създадено според теб? Това че днес никой не се нарича тракиец не означава, че значителна част от населението на България не е с тракийски гени!"Момче, годината е 2016-та, държавата е България. Не е 256-та година, не е нито Римската империя, нито Одриското царство, а е България. Хелоуин нито е български празник, нито е национален. Хелоинската ти кратуна съвсем психяса, от 9 кладенеца вода ми носиш.

58

Анонимен

преди 7 години

До до 66, Населението на България 681-ва година ли е създадено според теб? Това че днес никой не се нарича тракиец не означава, че значителна част от населението на България не е с тракийски гени!

57

Анонимен

преди 7 години

"Населението на България генетично се състои основно от народности които са живяли по тези земи и по време на Римската империя и няма нищо лошо във въстановяване на древни традиции."Значи ще възстановим древните традиции на човешки жертвоприношения от келтските друиди в деня на хелоуин?

56

Анонимен

преди 7 години

Гледам, че ако си в София и работиш за западна фирма, трябва едва ли не задължително да празнуваш Хелоуин, за да се впишеш в идиотската им инфантилна среда. Четох българска книга писана преди 2200 години. Кукерският обичай си е бил същия и тогава. Българските обичаи и Българщината ще пребъдат, независимо колко плащат чуждоземците!!!