31

Анонимен

преди 7 години

За да даваме помощи на ромите дългът нараства е да не сме фонд за дарения щото маи такова стана а за малкия град безработицата скача доскоро заводи гледам и магазини ловеч обезлюдя но нее само тои защо сетете се сами хората искат да са добре

30

въпрос

преди 7 години

Къде отидоха трите милиарда от КТБ? Защо трябва да плаща държавата и нашите данъци за частни оферти. Защо Цветан Василев не е тук? Къде е Пеевски? И къде е Борисов, дето е уж много честен?

29

да

преди 7 години

От тези 16 милиарда, които изтеглиха 6 милиарда отиват за плащане на стари дългове и 3 милиарда за КТБ. Тези 3 милиарда все пак отидоха в някой джоб. Въпросът е в кой?

28

до 28

преди 7 години

ами чети и ти , а: Прогресивно нарастващия държавен дълг формира икономическите тежести и върху бъдещите поколения. Едновременно с това държавният дълг може за предпазва икономиката от дълбоки сътресения или да стимулира прогресивни, структурни изменения в националното стопанство.

27

до 28

преди 7 години

Държавният дълг най-общо е дълг на държавната администрация.Той бива вътрешен и външен, местен /общински/, правителствен, национален и т.н.- Вътрешният се формира от т.нар. вътрешни заеми сключени с кредитори, местни държавни и частни институти или отделни граждани на държавата, финансирайки дейността й. Той влияе пряко върху благосъстоянието на населението. Вътрешния дълг може да бъде управляван.- Външният дълг се формира при износ на стоки и услуги извън националното стопанство на държавата и ограничаващо потреблението вътре в нея. Прогресивно нарастващия държавен дълг формира икономич

26

do 28

преди 7 години

До АнонименЯ моля ти се. Точно всеки може да чете. Държавния дълг това са всички финансови задължения, поети от името и за сметка на държавата. Държавния дълг, наред с данъците е основно средство за осигуряване на средствата за финансиране на публични разходи. Държавният дълг е натрупване на задължения от страна на държавата, чрез вземане на вътрешни и външни заеми.

25

Анонимен

преди 7 години

До do 22.Престани да се пениш и да лъжеш,защото ще ти порасне носа,а не оная работа.Който иска да разбере,ще намери справката ,има я в нета,на няколко сайта,включително и в сайта на БНБ.Не теглете кредити,за да нямате дълг.Държавен дълг е на всеки български гражданин,теглил кредит в тая държава!Ако се опитваш да ми кажеш нещо за правителствения дълг,това е също държавен дълг,който е 6 милиарда евро.

24

do 22

преди 7 години

До АнонименХайде да говорим не за външния дълг, а за брутния държавен дълг. Така. През 2015 брутният държавен дълг е около 11 милиарда, а през 2016 става около 25 милиарда. Абе на щат ли си да заблуждаваш електората. Кажи за брутния ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ, а?

23

НЕМА СТРАШНО ,БЕЕЕЕЕ

преди 7 години

НАЛИ , БСП ВИКАЛИ В БРЮКСЕЛ , МИГРАНТИТЕ ....ДА НИ "ОСВОБОЖДАВАТ" от ГЕРБ....ЩОТО НЕ МОЖЕЛИ САМИ ДА ГО НАПРАВЯТ.....??!!ДНЕС СА ГО ГЛАСУВАЛИ В БРЮКСЕЛ ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААААААААААА....ГЕН.РАДЕВ--"ПЕНСИЯТА" .......ЩЕ ГИ КАНИ ОФИЦИАЛНО В БЪЛГАРИЯ, ДА ИДВАТ ОТ ТУРЦИЯ!!!!!К. НИНОВА ---МУ Е ДАЛА ВЕЧЕ МАНДАТ...!!!!

22

11

преди 7 години

Онзи с големия джакпот ша го оправи...

21

Стамат

преди 7 години

Расте, но с бавни темпове. Трябва още да разте и още по-бързо!

20

Анонимен

преди 7 години

До боко.Външният дълг,е земите на целия български народ,и държавата,от чужди банки и инвеститори,между фирмени кредити.Ако си взел кредит,ти `или някой друг` да си купиш,автомобил на изпащане или ипотека,потребителски кредит и друг вид заем и ти си в милионите.Евроатлантическите ценности,къде ги месиш?С парите от контрабанда санират нашия блок в момента.

19

Анонимен

преди 7 години

Нормално е при демокрацията външният дълг да расте. САЩ има вече 20 трилиона. Ако не можем да го връщаме ще помолим нашите по-старши партньори да ни напечатат долари и але-хоп, готово. Нали сме вече като тях, евроатлантици.

18

Анонимен

преди 7 години

ТАКАВА ЩЕ Е КАТО СЕ МНОГО ПИЕ, ПЕЕ, ПУШИ. УТРЕ Е ЧАЛГА КОНЦЕРТА. ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ.

17

Анонимен

преди 7 години

Те тия банки нас не ни интересуват тоест задълженията на холандси гръцки и подобни банки намалява,т а дълга ни расте. Няма да се учудя ако капиталите се изнасят чрез същите тия клонове на банки.

16

ФАЩ АКБАР

преди 7 години

При Боко всичко расте, най-вече мизерията!

15

знаех си

преди 7 години

че ще скътаят новината. Как така държавен брутен дълг от 11 милиарда и нещо в края на 2015, в каря на 2016 г. държавния брутен дълг е вече 25 милирада?

14

още

преди 7 години

В годините след началото на кризата (2008-2014) се забелязва отново едно "стагниране" на външния дълг. Тези години се характеризират с ниска икономическа активност и несигурност от страна на външните инвеститори, както и с ограничено търсене на кредит.

13

2003

преди 7 години

2003 не дойде ли царя, та довеве бай Х,

12

това е

преди 7 години

От 1999 до 2003 г., брутният външен дълг остава почти непроменен в номинално изражение (изчислен в евро), докато в относително изражение (като процент от БВП) намалява, поради икономически растеж и растеж на цените (номинално увеличение на БВП). Първите години след въвеждане на валутния борд се характеризират със стабилизиране на икономическата ситуация в страната и все още плахо навлизане на външни инвеститори.В периода 2003-2008 г., външният дълг расте значително както в номинално изражение, така и в съотношение с БВП. Това са годините на силен икономически ръст преди кризата, когато външн