33

Ванката

преди 7 години

Къде по официалните ни лични документи пише кой от какъв етнос е? Кой и как ще ми докаже, че съм HEцигаHиH?

32

Анонимен

преди 7 години

а може ли и за българчетата да има учебници и храна ?

31

Разговор между ромки

преди 7 години

"Вчера снаата като зе децките, първо платийме борчовете за цигарите.Вечерта пържийме кюфтета и мъжете като се напиха се биха."И къде са децата в тези разходи? В цигарите, алкохола или по 1 кюфте.

30

Mimi

преди 7 години

Offf,boje mi te shte gi prodavat. A balgarskite deca bre shturaci

29

Батко

преди 7 години

Плащаме кражбите на ток на вода . Защото ТЕ били в неравностойно положение , плащаме им да учат . А на нас на всяка родителска среща ни искат пари. Да учат за да знаят как да крадът и мамят по- добре. За това скачахме по площадите за тая демокрация.

28

Замислете се

преди 7 години

Всички властимащи, всички началници на европейско и световно равнище реват срещу расизма.А той е заложен в техните собствени действия и инициативи. Един пример - "Ромски образователен фонд". Не може ли вместо това да има "Образователен фонд за деца от финансово затруднени семейства"?Или просто някой, преследвайки собствени цели, иска с пари от нашия джоб да финансира развъждането на определени етноси?

27

Бре, че демагогия!

преди 7 години

Та значи, Такева не е съгласна обществото да бъде информирано относно това, дали учениците от конкретни етноси са по-облагодетелствани чрез разни видове помощи.Същата ни успокоява, че "по Конституция всички български деца имат равен старт" и гръмко заявява "Децата не трябва да бъдат делени на етнически принцип!"Но в същата своя пледо(ди)аря госпожата предлага на конячетата да се осигурява безплатен транспорт до училище, безплатен обяд, учебници и помагала.А бедните българчета, ***, госпожа?!

26

Вътрешен кодекс

преди 7 години

Хитлер беше най-добрия политик в това отношение. Можеше да се справи с този проблем за две денонощия.

25

Политик

преди 7 години

Вместо пари за учебници трябва да бъде осигурено пари за кастрация и обезпаразитяване за ромчетата.

24

Сърдит данъкоплатец

преди 7 години

Филанкишията щял да даде по 30 евро месечно на 600 конячета.Председателката на Синдиката на българските учители героично подчерта, че учениците не бива да бъдат делени по етнически принцип и че преди 5 год. е била освободена от длъжност зам.министърка, само защото е информирала "колко са ромите в училище" и колко са от другите етнически общности, вкл. и от българската.Аз пък, като данъкоплатец, живо се интересувам: Децата от кои етноси се подпомагат с мои пари? Каква е успеваемостта им?

23

някой

преди 7 години

"За ромчетата: Учебници, храна" - другите да духат супата.

22

смЕх

преди 7 години

При тия всяка стотинка е изхарчена залудо .

21

Анонимен

преди 7 години

Тоест пари на вятъра от джоба на данъкоплатеца.

20

681

преди 7 години

А ЗА НЕРОМЧЕТАТА?

19

Инженер

преди 7 години

Всичко, което се прави е формално. Масово не стъпват в училище, но официално ги пишат, че ходят. И продължават да взимат сума ти помощи. Излизат неграмотни осмокласници, които едва сричат, и могат си напишат името. Съотвтено и родителите ги водят по програми за трудова заетост, но нищо не правят. Само ако дойде проверка ги викат за малко и им дават по няколко лопати да се подпират. Същото ще е и със тези 30 евро. За тези проблеми се знае отдавна и не се прави нищо.

18

:@

преди 7 години

Iztriha mi komentara shtoto kazah che maikite romki vzimat poveche pari ot balgarskite maiki shtoto se predstavqt za samotni maiki, vaprosa e kak taka kato sa samotni idva sledvashtoto dete i taka natatak. Babite vzimat detski shtoto sa na po 25 godini ot tva "malcinstvo". Are iztriite mi pak komentara prodajnici takiva

17

Анонимен

преди 7 години

НЕ на дискриминацията!

16

Анонимен

преди 7 години

Те са бъдещето на обезлюдената ни държава.

15

Ина

преди 7 години

100% подкрепям казаното в статията. Браво на Янка Такева за безпристрастното и обективно изказване. Странно ми е, че от всички коментари под статията, нито един не касаеше горенаписаното, независимо от етноса май всички говорим наизуст и плюем без да четем за какво става дума.

14

Анонимен

преди 7 години

30евро помощи за учебници и химикали!