65

Анонимен

преди 7 години

Герчо, ти чел ли си изобщо нещо?

64

войнствен атеист

преди 7 години

Четирите евангелия се разминават по следните въпроси:1. Кои жени точно са отишли към гроба и кога.2. Какво са видели там - един ангела, двама ангела, няк'во хлапе или никой.3. Какво направили след това - дали са избягали от страх, дали са били радостни, дали са казали на някого или не.4. На кой се явил Ицата първо - на жените, на Мария Магдалена, на учениците си. Дали давал да ги пипа и ако не, защо.5. Къде се явил - в Галилея ли, както казал ангелът на жените, или где му падне.

63

Бургас

преди 7 години

Към 'авторката':Пише се и се изговаря Иисус Христос (с двойно "И" - заради Неговите две естества - божественото и човешкото, Бог и Човек!)

62

Анонимен

преди 7 години

Исус от Назарет си е бил обикновено *** роден от майка сложила рога на добродушен дърводелец обичаш съпругата си и за да я предпази от убиване с камъни(каквито са били порядките тогава за това прегрешение) е скалъпил историята с непорочното зачатие.От своя страна малкият Исусчо, натоварен с тази "божественост" е трябвало да я поддържа с всевъзможни циркаджийски номера като оцветяването на вода с кристачета калиев перманганат и съживяване на мними "мъртъвци. С това си е изкарвал и прехраната

61

Бай 'Ристо

преди 7 години

Да, чеда мои. Вервайте им!После можете да си сипете по една ракия.

60

Анонимен

преди 7 години

Ами ако е вътре трябва да е жив. Нали боговете са безсмъртни.

59

Москов

преди 7 години

Ако няма църкви ще се наложи да отворим доста психиатрии

58

Анонимен

преди 7 години

Не случайно църквата отхвърля над 27 други евангелия. Явно в тях не е толкова ярко пропагандирана божествената природа на Исус. Абе все пак е по-добре хората да палят свещички в църкви отколкото да натоварват здравната система.

57

До Аллах Акбар

преди 7 години

Най-интересното е, че преди да стане официална всяка религиозна доктрина е минала през етап изпълнен най-вече с огън и кръв. Без значение, дали ще е за да се наложи правилната вяра или след това, когато трябва да се пази господството. А кръвта и платата винаги са на неверниците, или религиозните опоненти в миналото и предимно от политическите - днес.Прав си, че християнството е налагано със сила и жестокост, но недей да пропускаш и 15-те века омраза между шиити и сунити, и последиците от нея.

56

Доктора

преди 7 години

Аман от религиозно целомъдрие......не само християнско!

55

Петър

преди 7 години

Толкова глупости, като тези в коментарите тук не бях чел.Първата е, че евангелията не били писани от съвременници на Христос. Напротив - Йоан му е ученик, а другите са негови съвременници и членове на ранната църква, която не е имала нищо общо с властта за разлика от сега. Ами апостолите? Какво да кажем за тях? Щяха ли да умрат разрязвани с трион, разкъсвани от лъвове или провесени на кръст с главата надолу, ако Христос не беше възкръснал. Дали , ако всичко беше една завера, щеше да си струва?

54

21 век

преди 7 години

Да припомням ли кръстоносните походи?същите "християни" са плячкосвали и нашите земи, а един наш владетел си направи чаша от главата на един такъв благ християнин

53

,

преди 7 години

До Revolution_нищо против, но все пак да сме коректни и по-малко лицемери, ако може!Как България смени Перун с Христос? С молитви и просвещаване ли?И двете религии са налагани със СИЛА и против волята на хората!Ай да не се правите на будисти :D

52

21век до Revolution_

преди 7 години

"Щом нашите предци са си я запазили и са давали живота си заради нея значи е била много важна за тях." А знаеш ли колко от нашите деди Борис изби за да наложи християнството на българите?

51

Доктора

преди 7 години

Що никой не споменава за "светата инквизиция"? А изгорените живи в името на какво,а???????

50

до 55

преди 7 години

" Бачковския манастир:Партений издига църквата Успение Богородично (1604) и трапезарията (1623)"-толкова църкви са строени през турско че сега вие не можете да ремонтирате...Ако тръгна да ти цитирам само....Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал зарад

49

Зеле

преди 7 години

Ами ако намерят кокали????? Кво прайм тогава???????

48

Revolution_

преди 7 години

До 21 векДа но християнството е сила. И тук не говоря специално за църквата, а за християнската вяра като цяло. Щом нашите предци са си я запазили и са давали живота си заради нея значи е била много важна за тях. Въпреки, че и.зродите турци са ги убивали заради вярата им.

47

Revolution_

преди 7 години

До Аллах АкбарПълни глупости, на всякъде исляма е налаган със дръвници и кръвопролития. Точно в Родопите върху дедите на днешните п.омаците е налагано най-големите репресии да си запазят главата и да приемат исляма.

46

21 век

преди 7 години

Аз съм атеист но има някаква висша сила . Но тези които правят атентати, доносници на КГБ в джамии и църкви да ми казват днес кое е правилно и кое не е-NO PARASAN!!!Няма населено място където религията да не е наложена с проливане на кръв.Да не забравяме как църквата се е справила с учените в миналото за да може да държи хората в заблуда. Та да криеш познанието и истината не е ли дело на "дявола"? Да убиваш и нарушаваш божиите заповеди не ли е богохулство? Чисто лицемерие за да държи хората в заблуда и подчинение за да могат духовници да се обогатяват. А тези които посегнаха на деца....повръща