Гледам я вчера една госпожа от РЗИ ли беше от кое не стана ясно. 100 пъти я питаха каква е опаковката за да знаят хората дали са купили или яли от тези яйца, само се усмихваше и казваше номерата на яйцата... Аз ако съм ги изял вече или съм баба на 75г как да видя номерата в сайта на телевизията или агенцията по храните? Голямо прикриване на фирмата вносител, голямо нещо! Толкова ли няма български яйца, та ядем вносни заразени ***?
Личи си, колко е "специалист"- ефикасно е единствено измиването със слаб разтвор на белина, което НЕ СЕ практикува в домашни условия!Измиването само с топла вода или препарат за съдове не премахва бактериите а само ги разнася.Затова , изключително важен е санитарният контрол!
Поляците сринаха цената на яйцата и веднага дойдоха СЪМНЕНИЯТА за салмонела.Как иначе ще Ви продадът скъпите български яйца?? А тях проверяват ли ги????
Това не е правилен съвет! Мийте си предимно ръцете преди и след досег с яйцата. Защото яйцата се подлогат на термична обработка, която убива бактерията в тях. Но вашите ръце не преминават през весока температура и се превръщат в икточник на зараза
Най-добрият съвет е:Не купувайте полските отпадъци. Всичкото им е такова - яйца, гъби, домати, ябълки...
Съветът на специалиста: Мийте яйцата преди употреба!