15

Ужас

преди 7 години

Аааааа,няма да има спасение за нас.По суша ни атакуват сурииски,авганистански,африкански и др.нашественици.Сега пък и по вода ни награбиха друг вид мигранти.Няма спасение.Боко да си подаде оставката след като не може да се справи с тези миграциони потоци.

14

Мосю Густав

преди 7 години

Пуснете Динко да ги лови и да ги връща обратно!

13

Дърт рибар

преди 7 години

Нека да ни налазят, бе! В тенджерата!

12

Потребител

преди 7 години

Каквото и мерки да се "вземат" всички са закъснели с най-малко 10 години. За такива инвазии се предупреждава в официални документи от 70те и 80те години из целия свят - след засилване на масовия самолетен и корабен транспорт. От доста години има не само предупреждения но и предложения за биологичен контрол ама трябват пари а нито фирмите нито държавите искат да се ангажират. Има местни видове в Европа и Щатите които са вече застрашени и на ръба *** изчезването от различни инвазивни видове.

11

Анонимен

преди 7 години

Защо гранична полиция спи.

10

имунизиран

преди 7 години

До без Ти бай бабо, да не ни повтори сАвеЦката чума, че тогава ни е спукана работата!

9

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 1няма ли някой да напише коментар за Путин?на кого му пука за жужето бе?

8

Анонимен

преди 7 години

И с хората е така.

7

Стамат

преди 7 години

Нещо се обърках- от де Дунав тече та влачи тия твари?

6

И не само

преди 7 години

А откъм южната ни граница ни нападат Афганистански мързеланко и Сирийски тарикатчо! И те също носят зарази и изместват българските пенсионери от софрата! Обаче тях сами ги приемаме, даже ги настаняваме...?!

5

Анонимен

преди 7 години

В руската уикипедия пише, че ротанът се яде и е вкусен. Също така е обект на спортен риболов и се ползва като жива стръв за хищни риби. Проблемът е, че и самият той е активен хищник от ранга на костура и слънчевката.

4

Гурман

преди 7 години

Добре де, тези чужди видове - сомчето, рака и поспаланкото - ядват ли се поне?

3

без

преди 7 години

С новите чудесни споразумения за търговия с Канада и Щатите ще дойдат и останалите видове рак. Все пак ГМО/то за това е измислено, за да могат след това да ни лекуват.

2

Анонимен

преди 7 години

Ние се намираме на ръба на ареала на ротана, поради което неговата "инвазия" не е необичайна и е свързана преди всичко с климатичните фактори. Другите две животни са плод на човешката небрежност и глобализацията. От сега трябва да се мисли кои водоеми и зони трябва на всяка цена да бъдат защитени от "нашествениците". Лошото е, че има и много други подобни видове.

1

Анонимен

преди 7 години

няма ли някой да напише коментар за Путин?